Το προεδρείο του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γυναικών στη Σύνοδο του ΟΗΕ (vid)

Το προεδρείο του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γυναικών στη Σύνοδο του ΟΗΕ (vid)

Μάρτιος 22, 2018 - 17:53
0 σχόλια

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η πρόεδρος του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γυναικών, Αφροδίτη Μπλέτα, η αντιπρόεδρος Εύη Τατούλη και η πρόεδρος της Επιτροπής Νεότητας της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γυναικών Αλίντα Παπασίνου – Μπλέτα το απόγευμα της Τετάρτης επισκέφθηκαν τα κεντρικά γραφεία του «Εθνικού Κήρυκα» και μίλησαν για τους στόχους της 62ης Συνόδου της Επιτροπής για το Καθεστώς των Γυναικών.

Η Σύνοδος ξεκίνησε τη Δευτέρα και θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή 23 Μαρτίου και θεωρείται μια από τις μεγαλύτερες συνόδους για τα θέματα που αφορούν τις γυναίκες και την ισότητα των δύο φίλων.

Βίντεο: Εθνικός Κήρυξ, Κώστας Μπέη

Η κ. Αφροδίτη Μπλέτα διευκρίνισε ότι δεν συμμετέχουν ως αντιπροσωπεία της Ελλάδας, αλλά ως μέλη της αντιπροσωπείας του Παγκοσμίου Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γυναικών (European Union Women International Board), η οποία απαρτίζεται από τρεις Ελληνίδες, τρεις Γαλλίδες και δύο Βρετανίδες.

Ερωτηθείσα για τα θέματα της 62ης Συνόδου επεσήμανε ότι έχει δύο θέματα. «Το πρώτο αφορά στη χειραφέτηση της γυναίκας στις αγροτικές περιοχές. Θεωρώ ότι είναι ένα θέμα που παρότι απευθύνεται στις γυναίκες των τρίτων χωρών αφορά και την Ελλάδα ιδιαίτερα, διότι η χώρα μας παρά τη συρρίκνωση υπήρξε μια αγροτική χώρα και είναι πολύ βασικό να δούμε πώς μπορούμε να βοηθήσουμε επιχειρηματικά την γυναίκα αγρότισσα να βρει τη θέση της και να σταθεί ισάξια στο επαγγελματικό και κοινωνικό γίγνεσθαι.

Το δεύτερο θέμα αφορά την γυναίκα ως δημοσιογράφο, τη θέση της στον Τύπο και την ασφάλειά της, τη δυνατότητα ανέλιξης σε θέσεις ευθύνης στον τομέα της έντυπης και ηλεκτρονικής δημοσιογραφίας. Είναι και τα δύο θέματα ιδιαίτερα ελκυστικά και συλλέγουμε ενδιαφέροντα στοιχεία, διότι πολλές φορές πρέπει να βγεις έξω από τον περίγυρό σου, να βλέπεις και τον υπόλοιπο κόσμο για να μην ομφαλοσκοπείς και να νομίζεις πως είσαι το κέντρο του κόσμου».

Η κ. Αλίντα Παπασίνου – Μπλέτα. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Η Αλίντα Παπασίνου – Μπλέτα αναφερόμενη στα θέματα νεότητας, επεσήμανε: «Η νεότητα προσπαθεί να αλλάξει τα πράγματα και χρειάζεται χρόνο. Σήμερα η νέα γενιά έχει περισσότερα μέσα να πληροφορηθεί τι συμβαίνει στον υπόλοιπο κόσμο και όσα περισσότερα μαθαίνεις άλλο τόσο προβληματίζεσαι. Κάθε χώρα έχει τα δικά της προβλήματα. Η επιτροπή νεότητας ξεκίνησε από τη χώρα μας και προσπαθούμε να χτίσουμε παρόμοιες επιτροπές σε όλη την Ευρώπη».

Η κ. Εύη Τατούλη μίλησε για τους δεσμούς της οικογένειάς της με την Ομογένεια και τον «Εθνικό Κήρυκα» και τόνισε: «Η σχέση με την εφημερίδα είναι διαχρονική και υπάρχει μια οικογενειακή παράδοση την οποία πάντοτε έχω τη διάθεση να την τιμώ. Για μας τους Ελληνες της Ελλάδας το γεγονός ότι βρίσκεστε εκεί και μας φέρνετε σε επαφή με τη μεγάλη Ελλάδα είναι πάντοτε μια ευτυχής συγκυρία. Εμείς προσπαθούμε να είμαστε παρούσες».

Αναφερόμενη στη Σύνοδο, τόνισε: «Η Ελλάδα δεν πρέπει να απουσιάζει ποτέ και από κανένα διεθνές φόρουμ. Πρέπει να είμαστε παρούσες και οργανωμένες και η Ευρωπαϊκή Ενωση Γυναικών προς αυτή την κατεύθυνση κινείται. Ηταν μια πολύ σημαντική στιγμή το ότι βρεθήκαμε εδώ. Ηδη σκεπτόμαστε τον τρόπο με τον οποίο η παρουσία μας στο μέλλον θα είναι περισσότερο αποδοτική».

Η κ. Εύη Τατούλη. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Η κ. Τατούλη επεσήμανε ότι θα έχουν «συναντήσεις με το Ελληνοαμερικανικό Επιμελητήριο και τις άλλες οργανώσεις, προκειμένου να μπορέσουν να αντιληφθούν τον παλμό της Ομογένειας».

Ερωτηθείσα για την κατάσταση στη γενέτειρα, είπε ότι «ως μια εργαζόμενη γυναίκα – μητέρα και πολιτικός πρέπει να τονίσω ότι πρέπει να σταματήσουμε να κλαίμε για πράγματα τα οποία είναι ήδη λυμένα από τη δική μας Ιστορία.

Η Ελλάδα είναι πολύ μικρή όταν την κλείνεις στα χωρικά της σύνορα. Είναι όμως πολύ μεγάλη όταν σκέπτεσαι πόσοι Ελληνες ζουν και μεγαλουργούν σε κάθε γωνιά του πλανήτη. Νομίζω ότι πρέπει η ελληνική πολιτεία να αλλάξει άρδην σκέψη και αντί να μοιρολογούμε για όλους εκείνους που φεύγουν πρέπει να παλέψουμε προς μια κατεύθυνση και να προσφέρουμε στην πατρίδα αυτό το οποίο πολλές φορές θέλουμε».

Ερωτηθείσα για το κίνημα «Metoo», η κ. Αφροδίτη Μπλέτα επεσήμανε ότι οι συνθήκες στην Ελλάδα είναι διαφορετικές. «Η ψυχολογία της Ελληνίδας είναι διαφορετική και αυτό που στην Αμερική θα εθεωρείτο κακοποίηση στην Ελλάδα θα θεωρηθεί φλερτ. Δεν είναι πάντα ίδια τα μέτρα με τα οποία βλέπουμε τα πράγματα».

Οσον αφορά τα ζητήματα της ενδοοικογενειακής βίας, τόνισε πως «είναι πολύ σοβαρά τα ζητήματα της ενδοοικογενειακής βίας, τα οποία τα τελευταία χρόνια είτε έχουν αυξηθεί, είτε απλά έγιναν ευρύτερα γνωστά. Είναι ένας τομέας στον οποίο ως πολιτεία και κοινωνία οφείλουμε να λάβουμε μέτρα άμεσα και αποτελεσματικά.

Η κ. Αφροδίτη Μπλέτα (αριστερά) και η κ. Εύη Ταούλη. Φωτογραφία: «Εθνικός Κήρυξ» – Κώστας Μπέη.

Σχετικά με το νόμο περί Προστασίας των Προσωπικών Δεδομένων που αποτελεί τροχοπέδη για την δημιουργία τράπεζας δεδομένων όσων έχουν διαπράξει αδικήματα σε βάρος των γυναικών, η κ. Μπλέτα είπε: «Η Ελλάδα είναι μέλος της Ευρωπαϊκής Ενωσης και πάρα πολλοί τομείς μεταξύ των οποίων και ο τομέας των προσωπικών δεδομένων δεν εξαρτώνται από την ελληνική, αλλά από την ευρωπαϊκή νομοθεσία».

Και συμπλήρωσε: «Περιττό να σας πω ότι άλλαξε η ευρωπαϊκή νομοθεσία και ο νόμος για τα προσωπικά δεδομένα τίθεται σε ισχύ από τις 24 Μαϊου σε όλες τις Ευρωπαϊκές χώρες και είναι πολύ πιο αυστηρός σε ό,τι αφορά την προστασία των δεδομένων. Αρα ενδεχομένως και κάποιων που δεν πρέπει να προστατεύονται». Πηγή: .ekirikas.com

Video: 

Το προεδρείο του Ελληνικού Τμήματος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Γυναικών στον «Ε.Κ.»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.