Πρόβλημα με τους οδηγούς ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης

Πρόβλημα με τους οδηγούς ασθενοφόρων στο Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης

Απρίλιος 11, 2014 - 11:49

Πριν λίγες μέρες η Διοίξηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης αποφάσισε να μετακινήσει έναν οδηγό ασθενοφόρου από κάθε Κέντρο Υγείας της Αρκαδίας στην Τρίπολη για να αντιμετωπιστούν ελλείψεις που υπήρχαν.

Συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση αναφέρει…

¨Προκειμένου ν΄ αντιμετωπισθούν οι ιδιαιτερότητες των δομών του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου Τρίπολης, ευθύνης του Νοσοκομείου μας, απεφασίσθει να αποσπαστούν προσωρινά ένας (1) Οδηγός από κάθε Κέντρο Υγείας του Νομού Αρκαδίας.

 

Το πρόβλημα στις δομές του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, θα πάψει να υφίσταται με την ολοκλήρωση της διαδικασίας ένταξης των Οδηγών του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης και του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου, στην δύναμη του Ε.Κ.Α.Β. – Παράρτημα Τρίπολης, το οποίο θα είναι πλέον αρμόδιο για να καλύψει τις ανάγκες του Π.Γ.Ν. Τρίπολης, του Ψυχιατρικού Νοσοκομείου και των δομών του και αυτομάτως οι ως άνω Οδηγοί θα επανέλθουν στις θέσεις τους στα Κέντρα Υγείας.

 

Η Διοίκηση του Παναρκαδικού Νοσοκομείου Τρίπολης, σε συνεργασία με τους Δήμους του Νομού Αρκαδίας και την Υγειονομική Περιφέρεια, προχωρά στην περαιτέρω ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με Οδηγούς, όπου αυτό είναι αναγκαίο.¨

Ο Διοικητής
του Π.Γ.Ν. Τρίπολης
«Η ΕΥΑΓΓΕΛΙΣΤΡΙΑ»

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΚΩΝ. ΧΡΟΝΗΣ

Με την απόφαση αυτή όμως δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα σε όλα τα Κέντρα Υγείας και ειδικότερα στη Μεγαλόπολη που μένει πλέον με 2 μόνο οδηγούς!

Συγκεκριμένα το Κέντρο Υγείας Μεγαλόπολης σύμφωνα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης, είχε 4 οδηγούς. Ο ένας ήταν με απόσπαση από το Νοσοκομείο και μεταφέρθηκε εκεί. Στην συνέχεια με την παραπάνω απόφαση στην Τρίπολη πηγαίνει ακόμα ένας οδηγός.

Οπότε ολόκληρη η περιοχή Μεγαλόπολης μένει με 2 μόνο οδηγούς.

Οι συνέπειες βέβαια είναι πολύ σοβαρές αφού πλέον θα είναι πολύ δύσκολο να υπάρξει σωστή και γρήγορη αντιμετώπιση σε όποια περιστατικά τύχουν.

Αν κάποιος συμπολίτης μας χρειαστεί άμεση μεταφορά με ασθενοφόρο , αν είναι τυχερός θα υπάρχει βάρδια με οδηγό. Αλλιώς θα πρέπει να περιμένει να βρεθεί οδηγός από ρεπό ο οποίος μπορεί να είναι οπουδήποτε η να καλεστεί ασθενοφορο από την ΔΕΗ , να πάει το ασθενοφόρο πρώτα στο Κέντρο Υγείας να πάρει γιατρό και μετά να πάει στο περιστατικό.

Όπως και να έχει προκύπτει ένα πολύ σοβαρό θέμα. Στην ανακοίνωση του κ Διοικητής του Νοσοκομείου κάνει λόγο ότι σε συνεργασία με τους Δήμους γίνεται ενίσχυση των κέντρων υγείας με οδηγούς. Στην Μεγαλόπολη – σύμφωνα πάντα με πληροφορίες του Καφενείου της Μεγαλόπολης ο Δήμαρχος κ. Μπούρας έχει ενημερωθεί για το θέμα και έχει θέσει ένα οδηγό του Δήμου στην διάθεση του Κέντρου Υγείας.

Σίγουρα όμως πρέπει άμεσα να δοθεί μια πιο καλύτερη και οριστική λύση.

Από το kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: