Πρόβα Γάμου στο Λεωνίδιο απόψε στην ΕΤ1

Πρόβα Γάμου στο Λεωνίδιο απόψε στην ΕΤ1

Μάιος 31, 2011 - 11:01

Απόψε στις 20.00 η κάμερα της εκπομπή "Πρόβα Γάμου" της ΕΤ-1 μας μεταφέρει στο Λεωνίδιο  από όπου θα παρακολουθήσουμε τις προετοιμασίες του γάμου του Βασίλη και της Ελένης.
...Η πινακίδα στην είσοδο της πόλης μας μυεί στην τσακώνικη γλώσσα και παράδοση. Συναντάμε τους ντόπιους, που μας μιλάνε για τις ρίζες της τοπικής διαλέκτου τους, τη ζωή στο Λεωνίδιο, τις δουλειές και την κοινωνία. Τόσο οι νέοι όσο και οι μεγαλύτεροι σε ηλικία μιλάνε για την ποιότητα ζωής στην πόλη τους και για τις προσδοκίες τους.

Παρακολουθούμε τα παιδιά που στήνουν μια μεγάλη σκακιέρα στο δάπεδο της πλατείας και, λίγο αργότερα, ακολουθούμε το γαμπρό στο καφενείο του, ο οποίος μας περιγράφει τη ζωή του στο Λεωνίδιο, ανάμεσα στο καφενείο, τα κτήματα, το φορτηγό.

Με την κάμερα ταξιδεύουμε στην πόλη, περιδιαβαίνοντας τους δρόμους και τα μαγαζάκια της. Τέλος, παρασυρόμαστε κι εμείς με το γλέντι που ακολουθεί το γάμου, όπου νέοι και γέροι σέρνουν το χορό υπό τους ήχους της παραδοσιακής μουσικής.
Το πρόγραμμα έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013 (Ε. Π. ΨΗΦΙΑΚΗ ΣΥΓΚΛΙΣΗ) και συγχρηματοδοτήθηκε από πόρους του Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης. Η σειρά καταγράφει μια από τις σημαντικότερες συμβάσεις και δεσμεύσεις της κοινωνίας μας, αυτή του γάμου. Πρωταγωνιστές είναι, κυρίως, νέα ζευγάρια που κατοικούν στην Ελλάδα ή τέλεσαν τον γάμο τους στη χώρα μας, ελληνικής ή ξένης καταγωγής, χριστιανοί ή μη, εύποροι ή χαμηλότερων εισοδημάτων, αλλά και οι συγγενείς και οι φίλοι τους.

Πηγή: leonidion.gr

Ειδήσεις: