Πραξικόπημα στη Βολιβία: Παραιτήθηκε ο Μοράλες μετά την παρέμβαση του στρατού

Πραξικόπημα στη Βολιβία: Παραιτήθηκε ο Μοράλες μετά την παρέμβαση του στρατού

Νοέμβριος 11, 2019 - 11:03
2 σχόλια

Ο πρόεδρος της Βολιβίας Έβο Μοράλες ανακοίνωσε την παραίτηση του ύστερα από την παρέμβαση του αρχηγού γενικού επιτελείου ενόπλων δυνάμεων της χώρας ο οποίος ζήτησε την απομάκρυνσή του.

Σε διάγγελμά του κατήγγειλε στο λαό της Βολιβίας και ολόκληρο τον κόσμο «ένα εν εξελίξει πραξικόπημα. Ένα πραξικόπημα εναντίον μιας δημοκρατικά εκλεγμένης κυβέρνησης… ένα πραξικόπημα εναντίον των κοινωνικών κινημάτων, των εργατών, των πατριωτών και των γηγενών οι οποίοι είχαν οικοδομήσει μια δημοκρατική, πολιτιστική επανάσταση».

Ο Μοράλες, που αναδείχθηκε νικητής των πρόσφατων προεδρικών εκλογών, είχε αποδεχθεί τη διεξαγωγή νέων εκλογών ύστερα από καταγγελίες για παρατυπίες που διατύπωσε ο Οργανισμός Αμερικανικών Κρατών – ένας θεσμός ο οποίος έχε συμμαχήσει πολλές φορές με την Ουάσινγκτον για την ανατροπή κυβερνήσεων στη Λατινική Αμερική.

Αρκετά στελέχη της κυβέρνησής του είχαν αναγκαστεί να υποβάλουν τις παραιτήσεις ύστερα από τις βίαιες επιθέσεις που δέχονταν από μέλη δεξιών και ακροδεξιών οργανώσεων.

O Μοράλες είχε καταγγείλει απόπειρα πραξικοπήματος εναντίον του παρουσιάζοντας μάλιστα και ηχογραφημένες συνομιλίες πολιτικών της αντιπολίτευσης που ανέφεραν ότι έχουν την στήριξη των ΗΠΑ.

ellinofreneianet.gr

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Αυξημένες οι χτεσινοβραδινές Εξαγωγές Δημοκρατίας των ΗΠΑ. Αναμένουμε τον χαιρετισμό της Wall Street στα γεγονότα. Η “ελεύθερη” οικονομία άλλη μια φορά θριάμβευσε! Τώρα θα πάθουνε ανάπτυξη.

Αυτός ο Τραμπ δεν είναι που χαριεντιζόταν με τον Αλέκση για να τον βοηθήσει στην διεύρυνση του ΝΑΤΟ;

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.