Πράξη ήθους από το Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου

Πράξη ήθους από το Δημοτικό Σχολείο Λεωνιδίου

Απρίλιος 24, 2015 - 21:07
0 σχόλια

Ως δάσκαλος τους Ε1 θα ήθελα να συγχαρώ τους μικρούς μου μαθητές, τους γονείς τους, τους εκπαιδευτικούς του σχολείου μας αλλά και την ευρύτερη τοπική κοινωνία του δήμου Νότιας Κυνουρίας, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μας (ύστερα από σχετική ενημέρωση με email) για βοήθεια μιας μικρής (άγνωστης) συμμαθήτριάς τους από ένα δημοτικό σχολείο του Περιστερίου.

Η μικρή μας φίλη είχε ανάγκη από την οικονομική βοήθεια όλων μας προκειμένου να υποβληθεί σε δύσκολη εγχείρηση. Οι μαθητές του τμήματός μας αμέσως ευαισθητοποιήθηκαν και προχώρησαν στις παρακάτω ενέργειες προκειμένου να συγκεντρώσουν όσα χρήματα μπορούσαν: α) έφτιαξαν λαμπάδες, β) έφτιαξαν αερόστατα του Πάσχα, γ) ενημέρωσαν τους γονείς τους και το άμεσο οικογενειακό τους περιβάλλον, δ)έφτιαξαν καλαθάκια, ε) όρισαν επιτροπή διαχείρισης των χρημάτων που θα συγκέντρωνα. Το αποτέλεσμα τα παιδιά να συγκεντρώσουν το ποσό των 200€ και να τα καταθέσουν στην τράπεζα Πειραιώς.
Για μια ακόμη φορά συγχαρητήρια στα παιδιά και στους γονείς των παιδιών για το ήθος τους και την ευαισθησία τους.
Επίσης θα ήθελα να ευχαριστήσω το διευθυντή του σχολείου μας καθώς και το σύλλογο διδασκόντων για τη βοήθειά τους.

Σημείωση:
O λόγος που αναρτήθηκε η συγκεκριμένη ενέργεια και δεν έμεινε γνωστή μόνο στο άμεσο εκπαιδευτικό μας περιβάλλον, δεν είναι για κερδίσουμε τα συγχαρητήρια για το μικρό συμβολικό ποσό που συγκεντρώσαμε αλλά να δείξουμε ότι η εκπαιδευτική κοινότητα δεν χαρακτηρίζεται μόνο από περιστατικά βίας και σχολικού εκφοβισμού (bullying) αλλά και από δράσεις που αναλαμβάνουν οι μικροί μας μαθητές και κάνουν όλους μας να χαιρόμαστε που συμμετέχουμε στη δημόσια εκπαίδευση.
 Ο δάσκαλος του Ε1. Ηλίας Βλάχος

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.