«Πράσινο φως» Φλαμπουράρη για την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου

«Πράσινο φως» Φλαμπουράρη για την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου

Ιούλιος 26, 2016 - 14:29
1 σχόλια

Προχωρεί η κυβέρνηση τη λύση για τα απορρίμματα στην Πελοπόννησο, μετά την απόφαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου να εγκρίνει τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ. Η χρόνια υπόθεση των απορριμμάτων που ταλανίζει ολόκληρη την Πελοπόννησο φαίνεται να κατευθύνεται προς τη λύση της, αν και ο δρόμος ακόμα είναι μακρύς.

Με επιστολή του προς τον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης ανακοινώνει την αποδοχή εκ μέρους της Διυπουργικής Επιτροπής Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής την αποδοχή της ομόφωνης απόφασης του Φορέα να κάνει αποδεκτό τον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου και την ανάπτυξη τοπικών μονάδων διαχείρισης απορριμμάτων.

Παράλληλα, ο κ. Φλαμπουράρης ζητεί από τον ΦΟΔΣΑ σε σύντομο χρονικό διάστημα να αποστείλει στην Επιτροπή τον κατάλογο των Δήμων που θα συμμετάσχουν στο πρόγραμμα, ώστε να ξεκινήσουν οι διαδικασίες. Στην επιστολή του ακόμα τονίζει τις κινήσεις της κυβέρνησης προς την κατεύθυνση της μείωσης της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας, δίχως να παραλείψει, βεβαίως, να ζητήσει από κάθε Δήμο που θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα, να δώσει μια εκτίμηση της ποσότητας των απορριμμάτων που θα διοχετεύσει στην κεντρική λύση, όπως λέει.

κολουθεί η επιστολή του υπουργού Επικρατείας:

Κύριε Πρόεδρε,
μετά την ομόφωνη αποδοχή της πρότασης αναθεώρησης του ΠΕΣΔΑ Πελοποννήσου κατά την τελευταία συνεδρίαση του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου, θα ήθελα να τονίσω τα εξής:

Η Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής αποδέχεται την πρόταση του ΔΣ του ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου για ανάπτυξη τοπικών μονάδων διαχείρισης αποβλήτων ως μεταβατικών και εν δυνάμει οριστικών.

Ως εκ τούτου, παρακαλώ όπως προσδιορίσετε, εντός συντόμου χρονικού διαστήματος, ποιοι Δήμοι θα προχωρήσουν στην υλοποίηση της παραπάνω λύσης και να μας αναφέρουν ποιες τυχόν ποσότητες απορριμμάτων θα διοχετεύονται στην κεντρική λύση.

Η κυβέρνηση, όπως είναι γνωστό, μέσα από διαπραγμάτευση, κατάφερε να γίνουν αποδεκτά από τον προσωρινό ανάδοχο της ΣΔΙΤ η μείωση της ελάχιστης εγγυημένης ποσότητας στους 100.000 τόνους τον χρόνο, η αύξηση σε επτά (7) των σταθμών μεταφόρτωσης, καθώς και η ενεργειακή δωρεά στον ΦΟΔΣΑ Πελοποννήσου ενός φωτοβολταϊκού σταθμού ισχύος 3 MW.

Για τη Διυπουργική Επιτροπή Συντονισμού Μεγάλων Έργων Υποδομής,

ο υπουργός Επικρατείας
Αλέκος Φλαμπουράρης
 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Λαοφιλή παπαζαχαρία και λοιποί συριζο-πασόκοι το φαρωνικό έργο της ΣΔΙΤ προχωρά και με τις ευχές του πνευματικού σας ηγέτη φλαμπουράρη. Ώρα να κρυφτείτε ή καλύτερα να παραιτηθείτε εάν έχετε ίχνος ντροπής -λέμε τώρα- μέσα σας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.