Πραχαλιάς: Δώστε μου τη δύναμη να διεκδικήσω για την Αρκαδία ένα μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας (pics,vid)

Πραχαλιάς: Δώστε μου τη δύναμη να διεκδικήσω για την Αρκαδία ένα μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας (pics,vid)

Ιούλιος 02, 2019 - 23:33
15 σχόλια

«Δώστε μου με την ψήφο σας τη δύναμη να διεκδικήσω για την Αρκαδία ένα μέλλον που αξίζει στα παιδιά μας.» Με αυτό το σύνθημα ο υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Αλλαγής στις βουλευτικές εκλογές της 7ης Ιουλίου Γιώργος Πραχαλιάς ζητεί τη στήριξη των Αρκάδων στον εκλογικό του αγώνα.

Ο κ. Γιώργος Πραχαλιάς, αξιωματικός του Ελληνικού Στρατού ε.α., υποψήφιος διδάκτορας Γεωπολιτικής του Παν/μίου Αθηνών, κάτοχος μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών από διαφορετικά πανεπιστημιακά ιδρύματα της χώρας, πραγματοποίησε πολιτική ομιλία στο Αποστολοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης την Τρίτη 2 Ιουλίου, όπου ανέπτυξε τις θέσεις του για την πολιτική στην Ελλάδα, αλλά και για την ανάπτυξη της Αρκαδίας.

Κατ’ αρχάς, ο κ. Πραχαλιάς ευχαρίστησε τον κόσμο για την ανεκτίμητη, όπως είπε, στήριξή του, η οποία έχει και συναισθηματική αξία. «Η πολιτική χωρίς συναίσθημα, δεν έχει αξία», όπως υπογράμμισε.

Αναφέρθηκε στη Λυκόσουρα, την πρώτη «πολιτική» πόλη του ελλαδικού χώρου, έκανε μια αναδρομή στους μεγάλους πολιτικούς άνδρες από την Αρκαδία (Παπαναστασίου, Λαμπράκη, Πλουμπίδη κ.ά.) και υπογράμμισε ότι ο Αλέξανδρος Παπαναστασίου έχει με τους ορισμούς του δώσει τέλος στις «αερολογίες» που ακούγονται περί του χώρου ανάμεσα στη Δεξιά και στην Αριστερά. Όπως είπε, ο προοδευτικός χώρος θέτει κάθε φορά το «κοινωνικόν ζήτημα».

Ο κ. Πραχαλιάς επεσήμανε ότι οι παρατάξεις του κ. Σαμαρά και του κ. Τσίπρα έθεσαν ως κοινωνικό ζήτημα το «μνημόνιο – αντιμνημόνιο», κάτι που ήταν καταστρεπτικό και διχαστικό.

Ο κ. Τσίπρας το χειρότερο που έκανε στη χώρα, είναι ο βαθύς διχασμός που προκάλεσε στην ελληνική κοινωνία.

Από το 2004 ως σήμερα, η χώρα έχασε μια 15ετία, και καταρρακώθηκε η κοινωνία, παραιτήθηκε. Με αυτή την κατάσταση οδεύουμε στις εθνικές εκλογές, χωρίς όμως, οι μεγάλες δυνάμεις της χώρας να έχουν θέσει το κοινωνικό ζήτημα, υπογράμμισε.

Ύστερα από δέκα χρόνια κρίσης, οι σκεπτόμενοι άνθρωποι ξέρουν ότι η χώρα θα έπρεπε ήδη να είχε βγει από τα μνημόνια. Οι πολιτικοί αρχηγοί παραδέχονται ότι η χώρα δεν θα είχε ταλαιπωρηθεί τόσο, αν υπήρχε εθνική συνεννόηση.

 Το κοινωνικό ζήτημα σήμερα, είναι να υπάρχει συνεννόηση. Το Κίνημα Αλλαγής πρέπει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο στους Έλληνες, γιατί ήδη βαρύνεται από τη συνεργασία με τη ΝΔ.

Αρχηγός μου μπορεί να είναι η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, αλλά εντολέας μου ο λαός της Αρκαδίας.

Τρεις είναι, όπως είπε, οι πυλώνες εθνικής συνεννόησης: Η οικονομική ανάκαμψη, η συνταγματική μεταρρύθμιση (που έχει περιοριστεί σε ένα παιχνίδι εξουσίας για το ποιος θα γίνει Πρόεδρος της Δημοκρατίας της χώρας, όπως τόνισε) και η εξωτερική πολιτική.

Να πάψουν πια οι υπουργοί Εσωτερικών να παίζουν με τις αρμοδιότητες περιφερειακών και δημοτικών αρχών.

«Ακούτε διαρκώς ανεύθυνους πολιτικούς να μιλάνε για ορισμό των ΑΟΖ. Η Ελλάδα ήδη από το 2011 έχει κατοχυρώσει τις θέσεις της.»

Να πάψει πια η ανοησία εντός της χώρας!

Επίσης, ο υποψήφιος βουλευτής επεσήμανε ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί η χώρα τόσο τον αγωγό ενέργειας όσο και τον δρόμο του μεταξιού που θα επηρεάσει άμεσα την Πελοπόννησο και την Αρκαδία.

Ακόμα, ο κ. Πραχαλιάς αναφέρθηκε στον Πέτρο Τατούλη, ο οποίος εξασφάλισε, όπως είπε, οικονομικά οφέλη από τον αγωγό East Med όσο και με τη συμφωνία για το κινεζικό πάρκο.

Ο κ. Μητσοτάκης, λάτρης των ιδιωτικοποιήσεων, δεν τοποθέτησε τον κ. Λυκουρέντζο στα ψηφοδέλτια της ΝΔ ώστε να πάρει το κόμμα του δεύτερη έδρα και έριξε το βάρος του στην Περιφέρεια, επειδή δεν θέλει ισχυρούς άνδρες στην Πελοπόννησο.

Ο κ. Πραχαλιάς προτείνει δημιουργία ενεργειακού πάρκου στη Μεγαλόπολη με τη δημιουργία 1.500 θέσεων εργασίας, έκανε λόγο για τεχνολογικό πάρκο στην Τρίπολη αξιοποιώντας τους δρόμους του μεταξιού, για οδικό και σιδηροδρομικό άξονα που θα συνδέει την Τρίπολη και την Πάτρα και ανάπτυξη του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου.

Δεν θα αφήσω σε χλωρό κλαρί τον κ. Νίκα. Να τοποθετηθεί δημόσια για την ιδιωτικοποίηση στη Μεγαλόπολη.

Ακολουθεί βίντεο

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πολιτική ομιλία Γ. Πραχαλιά


15 Σχόλια

Αυτός ψήφισε στις περιφερειακές τον υποψήφιο του ΚΙΝΑΛ ή τον Τατούλη.

Βλέπω άμα βγει κάποιος από το μαντρί πάτε να τον φάτε. Αφήστε τον άνθρωπο να πει την αποψή του και μην κάνετε άκυρες αναγνώσεις. Μην διαβάζετε μόνο τους τίτλους και τα μαύρα γραμματάκια.

Μη στενοχωριέσαι πατριώτη! Για το μέλλον των παιδιών μας, φρόντισαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις. Βλέπε: Παπανδρέουδες, Καραμαλήδες, Μητσοτάκηδες, Σαμαράς & Τσίπρας. Αυτό που θα έπρεπε να σε προβληματίζει είναι τα διαφαινόμενα σημάδια Αλτσχάιμερ. Η απώλεια μνήμης είναι ένα άσχημο σημάδι της ασθενείας. Αν δεν θυμάσαι πως το κόμμα με το οποίο βάζεις υποψηφιότητα, το ΠΑΣΟΚ, μαζί με τη ΝΕΑ Δημοκρατία, ευθύνονται για την χρεοκοπία μας τότε δεν τα βλέπω καλά τα πράγματα. Άτιμη αυτή η νόσος. Τώρα αν μόνο ένας φερετζές, ένα όνομα (ΚΙΝΑΛ) καταφέρνει να σε μπερδεύει, τότε έχεις πιο σοβαρό πρόβλημα!

΄΄Α ΡΕ ΤΡΟΙΚΑ ΄΄ ........ ΜΟΝΟ ΠΟΥ Ο ΠΡΑΧΑΛΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΑΠΟΣΤΡΑΤΟΣ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣ .

Είσαι αξιόλογος Αλλά αν υποστηρίξει κάποιος εσένα ανεβάζει το ποσοστό του κινήματος άρα υποστηρίζει Οδυσσέα Χωρίς να το καταλάβει!!!

Που κολλάει ο πατριωτισμός και ολα αυτά τα ενδιαφέροντα σου με το Πασοκ;;; Μήπως σε έχουν φτιάξει στο παρελθον και κατεβαινεις να ξεχρεώσεις;

Διαφωνώ με τη σύγκριση.. O συγκεκριμένος κύριος ήταν στρατιωτικός και ο νόμιμος αυτής της χώρας τους στρατιωτικούς τους βγάζει σε σύνταξη σε συγκεκριμένο χρονικό διάστημα...

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.