Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο τουρισμού στην «Πελοπόννησος EXPO» (pics,vid)

Πραγματοποιήθηκε το συνέδριο τουρισμού στην «Πελοπόννησος EXPO» (pics,vid)

Νοέμβριος 14, 2019 - 21:30
0 σχόλια

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο για τον Τουρισμό, που διοργανώθηκε στο πλαίσιο της έκθεσης «Πελοπόννησος EXPO», την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου στο συνεδριακό κέντρο της έκθεσης, στο κτίριο Γ.Ε.Α. στη ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης.

Η κυρία Γκερέκου πρόεδρος του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) λόγω προσωπικών θεμάτων δεν κατάφερε να παραβρεθεί στην εκδήλωση, αλλά έστειλε έναν χαιρετισμό και μία τοποθέτηση.

Στο συνέδριο υπήρξαν τοποθετήσεις από σημαντικούς ομιλητές που γνωρίζουν πολύ καλά το κομμάτι του τουρισμού και κατάφεραν να αναλύσουν όλα  τα είδη του (Εναλλακτικός, Θρησκευτικός, Αλιευτικός κ.α). Τις εργασίες του συνεδρίου συντόνισε η δημοσιογράφος, ραδιοφωνική παραγωγός κα Ντόρα Παπαϊωάννου, καθώς επίσης στο προεδρείο ήταν ο κ. Σαμπράκος υπεύθυνος τουρισμού του Επιμελητηρίου Αρκαδίας.

Την εκδήλωση άνοιξε  ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρος όπου και μίλησε για τον προσκυνηματικό τουρισμό.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί ο Ζαχαριάς Νικόλαος – Καθηγητής Αρχαιομετρίας, Περιβαλλοντικής και Πολιτισμικής Τεχνολογίας, Συντονιστής του Προγράμματος ΕΡΕΥΝΩ-ΔΗΜΙΟΥΡΓΩ-ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ "ΚΑΛΑΜΑΤΑ 1821- Δρόμοι Ελευθερίας" ανέπτυξε το θέμα  «Το Εμπορικό Σήμα και οι Οικονομικές Προεκτάσεις του ‘1821’ για την  Πελοπόννησο και τη Χώρα».

Η κυρία Μαυρομμάτη Δάφνη - Συνιδρύτρια του Συνεργατικού Δικτύου Τουρισμού Experience Corinthia μίλησε για την «Βιώσιμη Τουριστική Ανάπτυξη μέσα από Συνεργασίες» και ο κ. Γραμματσούλιας Παναγιώτης - Πρόεδρος Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Πελοποννήσου επικοινώνισε το θέμα «Κυνηγετικός Τουρισμός».

Ο κ. Λουρδής Γιώργος - Συνιδρυτής του Ταξίδια Ψαρέματος www.fishingtrips.gr παρουσίασε τος δράσεις της εταιρίας του και ανέπτυξε το θέμα «Η ανάπτυξη του Αλιευτικού Τουρισμού από την Πελοπόννησο σε όλη την   Ελλάδα», ενώ ο κ. Λαγός Ιωάννης - Εμπνευστής & Συντονιστής του Menalon Trail, Συντονιστής του Δικτύου Μονοπατιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου μίλησε για την «Τουριστική Ανάπτυξη του Ορεινού Όγκου της Πελοποννήσου με πρότυπο του Menalon Trail»

 Στην συνέχεια το πρόγραμμα είχε ως εξής:

Ενότητα 3 - Ιατρικός Τουρισμός

Δανάς Μάρκος – Γενικός Γραμματέας Συνδέσμου Δήμων Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, Μέλος Επιτροπής Προστασίας Ιαματικών Φυσικών Πόρων Υπ.Τουρισμού, Member of Executive Council of the European Historic Thermal Towns Association

«Επενδυτικές Προοπτικές του Ιαματικού Τουρισμού στην Ελλάδα»

 

Νέστορος Ιωάννης - Καθηγητής Πανεπιστημίου Κρήτης, Επιστημονικός Διευθυντής του Τεχνοβλαστού του Πανεπιστημίου Κρήτης ΣΥΓΧΡΟΝΑ ΑΜΦΙΑΡΑΕΙΑ

«Η Ελλάς ως γεωγραφικός τόπος και ως πολιτισμός προάγουν την ψυχική υγεία και ευεξία, την μακροζωία και την ποιότητα ζωής: Τα αποτελέσματα των αυστηρά επιστημονικών ερευνών»

 

Σεβρισαριανός Μάριος- Κλινικός Αναλυτής Χαρτογράφησης Εγκεφάλου, Μέλος ΔΣ του Κ.Α.Α. Παλλάδιον & Επιστημονικός Υπεύθυνος του Τμήματος Νευροανάδρασης

«H ανάπτυξη του Ιατρικού Τουρισμού στην Πελοπόννησο»

 

Κουτσίκος Παναγιώτης – Επιχειρηματίας, Γενικός Πρόξενος του El Salvador, Αντιπρόεδρος του Ελληνικού Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας, Πρόεδρος Ελληνοτουρκικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, Πρόεδρος Ελληνοβουλγαρικού Εμπορικού & Βιομηχανικού Επιμελητηρίου

«Τουρισμός Υγείας στην Ελλάδα. Συμβολή των Επιμελητηρίων και του Συνδέσμου Τουρισμού Υγείας για την ανάπτυξή του»

 

Ενότητα 4 - Ανταγωνιστικότητα στο Τουρισμό

Λαγός Γ. Δημήτρης – Καθηγητής Τουριστικής Οικονομικής του Πανεπιστημίου Αιγαίου

«Η  θέση του ελληνικού τουριστικού προϊόντος στο πλαίσιο του διεθνούς ανταγωνισμού»

 

Ζήκος Κώστας – Πρώην Πρόεδρος του ΕΟΤ & Νυν Διευθύνων Σύμβουλος Hotel Brain Group

«Μεθοδολογία & Σύγχρονες Τάσεις Ανάδειξης Τουριστικού Προορισμού»

 

Ενότητα 5 - Διαχείριση Προορισμών

Πετρέας Χρήστος - Οικονομολόγος – Ερευνητής - Μελετητής σε θέματα ΜΜΕ & Τουρισμού, Εμπειρογνώμων Ε.Έ. σε θέματα περιφερειακής και τουριστικής ανάπτυξης, τουριστικού σχεδιασμού & μάρκετινγκ, Σύμβουλος κρατικών & επαγγελματικών οργανισμών & τοπικής αυτοδιοίκησης πρώην Καθηγητής Μάνατζμεντ, Τουριστικού Σχεδιασμού & Ανάπτυξης & Τουριστικού Μάρκετινγκ

«Η ανάπτυξη ειδικών θεματικών μορφών τουρισμού στην Πελοπόννησο ως μέσο μείωσης της εξάρτησης από τον μαζικό οργανωμένο τουρισμό»

 

Φιλιππίδου Σοφία - Αντιπρόεδρος LTO Λουτρακίου & Πρόεδρος Ένωσης Ξενοδόχων Ν. Κορινθίας

«Σύγχρονοι Οργανισμοί Διαχείρισης Προορισμού – Το παράδειγμα του LTO»

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνέδριο τουρισμού στην «Πελοπόννησος expo»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.