Πραγματικότητα το όραμα Τατούλη για σύγχρονους αθλητικούς χώρους στην Πελοπόννησο

Πραγματικότητα το όραμα Τατούλη για σύγχρονους αθλητικούς χώρους στην Πελοπόννησο

Μάρτιος 01, 2019 - 08:09
0 σχόλια

«Είναι ιδιαίτερη η ικανοποίησή μου γιατί σήμερα το όραμά μου και των συνεργατών μου για τη βελτίωση των αθλητικών χώρων της Αργολίδας και όλης της Πελοποννήσου βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη» τόνισε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης κατά τη διάρκεια της γιορτής της Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων Αργολίδας, την Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2019.

«Όλα αυτά για τα οποία δεσμευτήκαμε πέρσι, φέτος είναι πραγματικότητα και αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη της πολιτική μας συνέπειας απέναντι στους Πελοποννησίους πολίτες» δήλωσε ακόμα ο Πέτρος Τατούλης, ο οποίος έτυχε μεγάλης υποδοχής και αναγνώρισης από 1500 και πλέον ανθρώπους του ποδοσφαίρου της Αργολίδας και όχι μόνο. 

Στα επόμενα χρόνια όλη η Περιφέρεια θα έχει εξαιρετικού επιπέδου αθλητικούς χώρους, που δεν θα φοβούνται οι αθλητές να αγωνιστούν και δεν θα κινδυνεύει η υγεία τους, σημείωσε στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης και υπογράμμισε ότι πρώτος στόχος ήταν να αποκτήσει το Πελοποννησιακό ποδόσφαιρο τα ενωσιακά του γήπεδα και «αυτή νομίζω πώς είναι η μεγάλη αλλαγή που κάνουμε στους αθλητικούς χώρους της Περιφέρειας Πελοποννήσου».

«Δημιουργήσαμε πρότυπα για να χρηματοδοτήσουμε όλους τους αθλητικούς χώρους και όλα τα αθλητικά σωματεία και στην επιλογή αυτή δεν υπήρχε κανένα κριτήριο φιλίας, καμία πολιτική υποχρέωσης ή κομματική δέσμευσης» παρά μόνο η πολιτική μας επιλογή να επενδύσουμε στρατηγικά και αποτελεσματικά στον αθλητισμό της Πελοποννήσου.

Ο Πέτρος Τατούλης εξήρε επίσης την αγαστή συνεργασία με όλα τα αθλητικά σωματεία και τους Δημάρχους της Αργολίδας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου για αυτό το επιτυχημένο αποτέλεσμα και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στα αθλητικά έργα που υλοποιεί η Περιφέρεια στην Αργολίδα. 

  • Αγορά οικοπέδου για την κατασκευή Ενωσιακού γηπέδου εκτάσεως 23000 τμ στην Νέα Τίρυνθα , προϋπολογισμού  1.500.000  ευρώ.
  • Τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στα γήπεδα Τολού, Αγίου Δημητρίου (Μετόχι) , Ανυφίου και Φιχτίων, προϋπολογισμού  1.040.000  ευρώ.
  • Κατασκευή τριών κερκίδων 220 θέσεων σε έκαστο γήπεδο σε Πορτοχέλι, Ηλιόκαστρο και Νέα Επίδαυρο, προϋπολογισμού  100.000  ευρώ.
  • Αντικατάσταση τεχνητού χλοοτάπητα στα γήπεδα Ερμιόνης και Πορτοχελίου,  προϋπολογισμού  400.000  ευρώ.
  • Τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στα γήπεδα Μαλαντρενίου και Μυκηνών προϋπολογισμού  360.000  ευρώ.
  • Γήπεδο Χώνικα και γήπεδο 5x5 Μπόρσα, προϋπολογισμού  265.000,00  ευρώ.
  • Γήπεδο 5x5 στην Παλαιά Επίδαυρο για τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα, προϋπολογισμού 35.000 ευρώ.
  • Ηλεκτροφωτισμό γηπέδου της Αγίας Τριάδας, προϋπολογισμού 150.000 ευρώ.
  • Ολοκλήρωση μελέτης ανακατασκευής του κλειστού γυμναστηρίου Αγίας Τριάδος, προϋπολογισμού 500.000 ευρώ.
  • Μελέτη για την κατασκευή νέου γηπέδου στην παραλία της Νέας Κίου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκαν, ομάδες του παρελθόντος που έγραψαν την δική τους ιστορία, παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές, προπονητές, παράγοντες εκείνων των χρόνων, αλλά και ομάδες και ποδοσφαιριστές που ξεχώρισαν την προηγούμενη αγωνιστική περίοδο.

Ο Περιφερειάρχης τόνισε για αυτές τις βραβεύσεις: «Γίνεται μία μεγάλη γιορτή για το Αργολικό ποδόσφαιρο και χαίρομαι ιδιαίτερα γιατί η σημερινή μέρα είναι αφιερωμένη σε όλες τις μεγάλες προσωπικότητες, σε όλους τους εργάτες του ποδοσφαίρου, οι οποίοι έδωσαν το δικό τους στίγμα στην πορεία αυτής της ιστορίας του Αργολικού ποδοσφαίρου. Μέσα από αυτήν την εκδήλωση τιμούνται αυτοί οι άνθρωποι, για να δείξουν στις νέες γενιές ότι η κοινωνία δεν ξεχνάει ποτέ όλους αυτούς που ψυχολογικά ταρακούνησαν συνειδήσεις και την αγάπη όλων των πολιτών»

Κλείνοντας τον χαιρετισμό του ο Περιφερειάρχης μίλησε για το ποδόσφαιρο: «Το ποδόσφαιρο δεν είναι απλά μια συνήθεια, αλλά είναι τρόπος ζωής που διαμορφώνει συνειδήσεις, σφυρηλατεί προσωπικότητες και κυρίως δημιουργεί  κάποια άλλα ζητήματα στο επίπεδο της κοινωνικής αλληλεγγύης» και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, για τη σημαντική τους προσφορά, στέλνοντας παράλληλα το πολιτικό διακύβευμα  «Όπως βλέπετε υπάρχει μία μεγάλη αγκαλιά, μία μεγάλη συνεργασία, γιατί μόνο έτσι μπορούμε να πετύχουμε τους στόχους μας. Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το πολιτικό διακύβευμα στον τόπο μας είναι η επίτευξη ευρύτατων συνεργασιών και συναινέσεων. Χωρίς συνεργασίες και συναινέσεις δεν πρόκειται αυτός ο τόπος να πάει μπροστά.

Να απολαύσουμε τις νέες δυνατότητες και να φέρουμε τη νέα γενιά πιο ασφαλή κοντά μας στα γήπεδα, για να δώσουμε ακριβώς την άλλη όψη. Μίας κοινωνίας δημιουργικής και αποτελεσματικής, μίας κοινωνίας που μπορεί να προσδιορίσει το μέλλον των νέων γενιών».

Δελτίο Τύπου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.