Πουτινιές

Πουτινιές

Μάρτιος 20, 2018 - 11:58
12 σχόλια

Υπερφίαλος; Αλαζών; Εγωιστής;

Δεν είμαι εδώ για να χαρακτηρίσω το πρόσωπο, αλλά για να κρίνω τις πράξεις του.

Ενδεχομένως αυτό ακριβώς δεν αντιλαμβάνεται ο δήμαρχος Τρίπολης. Ότι δεν ασχολούμαστε με το πρόσωπό του, αλλά με το έργο του. Ότι ελάχιστα μας ενδιαφέρει –δεν ζούμε μαζί του, άλλωστε…- αν είναι αλαζών, υπεροπτικός, έξυπνος ή χαρωπός, καλός στην παρέα, αφελής ή εύστροφος.

Η κριτική, κύριε δήμαρχε της Τρίπολης, είναι θεμιτή. Και είναι υποχρέωση του δημοσιογράφου.

«Δεν τους θέλω, γιατί κάνουν πολιτική». Αυτό απάντησε ο δήμαρχος Τρίπολης σε δημοτικό σύμβουλο ο οποίος τον ρώτησε για ποιον λόγο απέκλεισε από τη χθεσινή ενημέρωση για το σχέδιο διαχείρισης των απορριμμάτων του Δήμου Τρίπολης δύο μέσα, το Arcadia Portal και τον Arcadia 93,8.

«Δεν τους θέλω»… Έλα, όμως, που το Σύνταγμα ορίζει ότι είτε τους θες είτε δεν τους θες, δεν έχεις δικαίωμα να τους αρνηθείς την είσοδο σε δημόσια συνεδρίαση και σε δημόσιο χώρο!

Έλα, όμως, επίσης, που το Σύνταγμα το έχουν γραμμένο στα παλαιότερα των υποδημάτων τους πρωθυπουργοί και υπουργοί, περιφερειάρχες και βουλευτές, δήμαρχοι και υπάλληλοί τους. Δυστυχώς, η βαθιά κρίση που βιώνουμε δέκα χρόνια τώρα, έβγαλε από πάνω μας την πέτσα, ξεγύμνωσε την όποια επίφαση έστω πολιτικής ακεραιότητας και παρά το γεγονός ότι έχουμε πιάσει θεσμικό πάτο, δεν διαφαίνεται η παραμικρή προσπάθεια αποκατάστασής της.

Προφανώς ο κ. δήμαρχος έχει την αίσθηση ότι η κριτική στο έργο ή στο μη έργο δημόσιου λειτουργού, δημοτικού άρχοντα, δημόσιου προσώπου που διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα και που λαμβάνει αποφάσεις που επηρεάζουν τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων είναι «πολιτική».

Η κριτική για το έργο ή το μη έργο ενός δημάρχου για αυτά που παρουσιάζει, για όλες τις λύσεις που έχει στο τσεπάκι του (sic) έχει «σκοτεινά κίνητρα». Υποκινείται. Υπαγορεύεται. Δεν είναι αποτέλεσμα των έργων -ή των μη έργων του.

«Τους μάζεψα και τους είπα: Θα γράφετε ό,τι θέλω εγώ, δεν είστε το CNN για να είστε ανεξάρτητοι.» Δεν χρειάζεται, νομίζω, να αναφέρω ούτε ποιος ξεστόμισε την παραπάνω φράση ούτε για ποιους, και σε καθόλου ανύποπτο χρόνο, μάλιστα.

«Πουτινιές», όπως έγραψε ένας καλός φίλος στο Facebook.

 

Γαλανιάδη Εύα

Ειδήσεις: 

12 Σχόλια

απο την χουντα εχουμε να δουμε αυτά τα πράγματα. δήμαρχε τα καταφερες παλι.

Δεν ξέρω αν ο Δήμαρχος ειναι αλαζόνας ξέρω όμως οτι δεν καλέστηκαν όλα τα μέσα και όχι μόνο τα 2 που αναφέρετε. Καταλάβετε επιτέλους οτι δεν ενδιαφέρει τον κόσμο η γνώμη σας αλλά τα γεγονότα. Αλαζονικά καθοδηγούμενα μέσα.....

Καθοδηγουμενος είσαι εσύ και οι απόψεις σου, σε ΔΗΜΌΣΙΟ χώρο και σε ΔΗΜΌΣΙΑ εκδήλωση μπορεί να πάει οποίος θέλει

Δεν κατάλαβες η δεν θες να καταλάβεις οτι ηταν κλειστή εκδήλωση! Τι δεν καταλαβαίνεις?

Γιατί το portal δεν στέλνει τον κουκουλοφόρο "σχολιαστή Σωκράτη" που διαχρονικά τεκμηριώνει την πίστη του στο αξίωμα "το μεροκάματο να βγαίνει", ώστε και ο Δήμαρχος να μην έρχεται σε δύσκολη θέση.

Όταν κόβεις επιλεκτικά βίντεο και γράφεις οτι θες παρερμηνεύοντας τα γεγονότα πρέπει να προστατευθείς. Καταγράφεις σε δημοτικό μέσο το γεγονός και το στέλνεις σαν δελτίο τύπου εμποδίζοντας της επιλεκτικές παρερμηνείες.

Γιατί περιορίζετε τη βαθιά κρίση της κοινωνίας σε τόσο στενά χρονικά όρια; Πριν από έντεκα χρόνια ή πριν από είκοσι δεν ήταν το ίδιο βαθιά η κρίση; Ποιες ευθύνες έχουν τα ΜΜΕ; Ή δεν έχουν ευθύνες; Το Arcadia Portal είναι άμοιρο ευθυνών; Εσείς κυρία Γαλανιάδη δεν έχετε ευθύνες; Τα ΜΜΕ είναι ο κύριος πυλώνας κοινωνικής χειραγώγησης. Τώρα που οι "άρχοντες" φτύνουν ένα μέρος των ΜΜΕ ξυπνήσατε; Τώρα αντιδράτε;

@17:27 Τί ευθύνες να έχει η κ. Γαλανιάδη; Είναι δημοσιογράφος; Αρθρογράφος είναι. Αρθρογράφος μπορεί να είναι ο οποιοσδήποτε. Και απ' ό,τι φαίνεται, δυστυχώς για τον κλάδο, το ίδιο συμβαίνει και με το επάγγελμα του δημοσιογράφου...Όλοι τη σήμερον δηλώνουν δημοσιογράφοι...Κι ας είναι άλλο το βασικό τους επάγγελμα, από το οποίο πληρώνονται και αδρά μάλιστα...

Εγώ δεν είδα πουθενά στο σύνταγμα αυτό που λέτε. Δημόσιο κτήριο είναι και το Μαξίμου και ο πρωθυπουργός διώχνει τα ΜΜΕ όταν συναντιέται με άλλους. Δεν μπορώ να καταλάβω τι έκανε λάθος. Ήταν μια κλειστή συνάντηση που δεν είδα κανένα κάλεσμα ή ανακοίνωση. Το οτι έγινε σε δημόσιο κτήριο δεν έχεικαμία σημασία. Και οι δίκες σε δημόσια κτήρια γίνονται.

Επηρεάζει την περιβόητη κοινή γνώμη. Όποιος έχει δημόσιο λόγο (ακόμα και εμείς που σχολιάζουμε) αναλαμβάνει ευθύνες, ανώνυμε 20:50.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.