«Πού ψηφίζω»: Τον Απρίλιο ανοίγει η εφαρμογή για τους ετεροδημότες

«Πού ψηφίζω»: Τον Απρίλιο ανοίγει η εφαρμογή για τους ετεροδημότες

Φεβρουάριος 14, 2019 - 10:32
0 σχόλια

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση που εξέδωσε το υπουργείο Εσωτερικών καλεί όλους τους ετεροδημότες να δηλωθούν μέσα στις επόμενες μέρες, στα κατά τόπους ΚΕΠ, προκειμένου να έχουν δικαίωμα ψήφου στις εθνικές εκλογές και στις ευρωεκλογές. Σήμφωνα με τα dikaiologitika.gr, η πλατφόρμα Πού Ψηφίζω 2019 θα ανοίξει στα μέσα Απριλίου.

Η ΚΥΑ, λοιπόν, ορίζει τα κάτωθι ως προς την υποβολή αίτησης στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών:

 1. Η καταχώρηση και εκτύπωση των ακόλουθων αιτήσεων-υπεύθυνων δηλώσεων που αφορούν διοικητικές διαδικασίες και εμπίπτουν στην αρμοδιότητα του Υπουργείου Εσωτερικών μπορούν να διεκπεραιώνονται και από τα ΚΕΠ, μέσω του Πληροφοριακού Συστήματος των ΚΕΠ (eKEP), το οποίο θα έχει πρόσβαση στις αντίστοιχες διαδικτυακές εφαρμογές του ΥΠ.ΕΣ. μέσω της ιστοσελίδας του ΥΠ.ΕΣ.

I. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση ετεροδημότη

II. Αίτηση – υπεύθυνη δήλωση Έλληνα εκλογέα κατοίκου Ε.Ε.

2. Για την εξυπηρέτηση των χρηστών του Πληροφοριακού Συστήματος των ΚΕΠ“eKEP” κατά την υποβολή της αίτησης, διατίθεται, το αργότερο 15 ημέρες πριν την έναρξη υποβολής αιτήσεων στα ΚΕΠ εγχειρίδιο χρήσης της ηλεκτρονικής εφαρμογής, τυχόν οδηγίες για τη διεκπεραίωση της διαδικασίας καθώς επίσης και δυνατότητα/διαδικασία τεχνικής υποστήριξης (HelpDesk).


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.