Πού να πάτε και τι να δείτε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρεια Κυνουρία

Πού να πάτε και τι να δείτε το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου στη Βόρεια Κυνουρία

Οκτώβριος 25, 2019 - 21:00
0 σχόλια

Ένα πλούσιο σε εκδηλώσεις τριήμερο θα απολαύσουν οι επισκέπτες της Βόρειας Κυνουρίας. Εκδηλώσεις αφιερωμένες στα δημοφιλή τοπικά προϊόντα, αλλά και οι καθιερωμένες πολιτιστικές εκδηλώσεις και παρελάσεις θα πραγματοποιηθούν στην ευρύτερη περιοχή.

Το ορεινό κομμάτι του δήμου έχει την τιμητική του, αλλά και η αγαπημένη σε όλους θάλασσα μαγνητίζει τα βλέμματα και το ενδιαφέρον των επισκεπτών και των κατοίκων της περιοχής.

Στον Άγιο Πέτρο

Στον Άγιο Πέτρο το τριήμερο 26-27-28 Οκτωβρίου μπορείτε να  περιηγηθείτε στο χωριό και να συμμετάσχετε για 5η συνεχόμενη χρονιά στην εκδήλωση « Γιορτή της Γής» την οποία διοργανώνει ο Πολιτιστικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος Αγίου Πέτρου.

as

Θα γίνουν ενημερωτικές ομιλίες αγροτών, γλέντι, πεζοπορία. Φυσικά μπορείτε να δοκιμάστε τοπικά προϊόντα από τη γη του Αγίου Πέτρου.

Στον Αγιάννη

Μια ιδιαίτερη μουσική βραδιά θα μπορέσουν να απολαύσουν όσοι βρεθούν το Σάββατο 26 Οκτωβρίου στην ταβέρνα του "Φούντα " στον Αγιαννη. Πέραν των εκλεκτών μεζέδων που, έτσι κ αλλιώς, προσφέρει πάντα το κατάστημα την βραδιά θα πλαισιώσει με τις μουσικές του επιλογές ο αγαπητός μας Σταύρος Μπούζιος. 

Στην Καστάνιτσα

Την Κυριακή ο Μορφωτικός και Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών θα διοργανώσει, για 36η χρονιά, τη Γιορτή του Κάστανου.

yi

Η Γιορτή θα λάβει χώρα στην πλατεία του Σωτηρίου Κουρούνη στην τοποθεσία «Μάνα», η οποία βρίσκεται στα 200 μ. από την νότια είσοδο του χωριού, περιτριγυρισμένη από τον υπέροχο καστανεώνα.

Οι επισκέπτες κατά τη διάρκεια της γιορτής την 27η Οκτωβρίου θα έχουν τη δυνατότητα:

Να απολαύσουν κάστανα στον τόπο παραγωγής τους (βραστά, ψητά, σε γλυκίσματα και φαγητό), με το κρασί δωρεάν

ih

Να γευθούν ζεστά φαγητά όπως χοιρινό με κάστανο, προβατίνα ψητή, φασολάδα παντρεμένη, ρεβυθάδα με κάστανο, Καστανοσαλάτα, χειροποίητες πίτες, σουβλάκια, ρέγκα στα κάρβουνα, αλλά και γλυκά με βάση το κάστανο, έναντι συμβολικής τιμής για τις ανάγκες πραγματοποίησης της γιορτής.

Να διασκεδάσουν με παραδοσιακή μουσική, να ξεσηκωθούν με τις ικανότητες του χορευτικού συγκροτήματος που θα παρουσιάσει  χορούς από τον τόπο μας και απ’ όλη την Ελλάδα

Να δοκιμάσουν τις πρωτότυπές δημιουργίες του σέφ με βάση το κάστανο

Και οι μικροί μας φίλοι να παίξουν στο παιδικό εργαστήρι

Παράλληλά θα μπορούν να επισκεφθούν την Έκθεση Παραδοσιακών Επαγγελμάτων και το Κέντρο Πληροφόρησης του Φορέα Διαχείρισης Όρους Πάρνωνα - Μουστού.

Στο Ξηροπήδαγο

Το απόγευμα της Κυριακής  ο Πρόεδρος και το Κοινοτικό  Συμβούλιο Ξηροπηγάδου θα σας περιμένουν στον προαύλιο χώρο του σχολείου στην παραλία Ξηροπηγάδου έχοντας ετοιμάσει μια γιορτή για την ελιά και το λάδι .

Η έναρξη θα γίνει στις 6:30 μ.μ. με τον αγιασμό της νέας ελαιοκομικής χρονιάς, θα γίνει προσφορά τοπικών εδεσμάτων με λάδι και ελιές από τους παραγωγούς του Ξηροπηγάδου, κεράσματα  και ελληνικές μελωδίες από το συγκρότημα του Παναγιώτη Κουτούζου.

Πηγή: astrosnews.gr


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.