Πού είναι οι διορισμένοι, οέο;

Πού είναι οι διορισμένοι, οέο;

Ιανουάριος 16, 2017 - 17:04
6 σχόλια

Πού είναι οι 2.500 διορισμένοι στα hot spots, αναρωτιούνται είκοσι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ με ερώτησή τους στη Βουλή. Επειδή ένα 20% αυτών των ανθρώπων βρίσκονται στη θέση τους και ένα 80%... αγνοείται.

Ρεπορτάζ -σιγά μην άφηνε- έκανε και το «Πρώτο Θέμα», και ανακάλυψε ότι οι προσληφθέντες είτε εργάζονται σε άλλες δομές των Δήμων, είτε είναι ανενεργοί. Τα όσα έφερε στο φως η ερώτηση των βουλευτών, επιβεβαίωσε και από τον Σκάι ο Βίτσας: «Στο μέτρο της δικής μου εμπλοκής, περίπου πέρσι τον Μάρτιο βγήκε ένα πρόγραμμα από το υπ. Εργασίας για την συμμετοχή για τις προσλήψεις για δουλειά στα κέντρα φιλοξενίας και στα hot spots. Ήδη έχουμε παρατηρήσει πως αυτό που καταγγέλλεται σε πολλές περιοχές είναι αλήθεια, δηλαδή ενώ προσλήφθηκαν μέσω των Δήμων για τα κέντρα φιλοξενίας δεν πηγαίνουν όλοι στα κέντρα φιλοξενίας, κατά κύριο λόγο γιατί δεν υπάρχει μια οργανωμένη δομή για το πώς θα λειτουργήσουν στα κέντρα φιλοξενίας. Το θέμα δεν είναι πού κάθονται αλλά πού δουλεύουν και σε αυτό προσανατολιζόμαστε με τον Γιάννη το Μουζάλα και την Έφη την Αχτσιόγλου και την Ράνια την Αντωνοπούλου, για το πώς θα λυθεί».

Όπως υποστηρίζουν οι βουλευτές, παρατηρούνται «πολλές αυθαιρεσίες κατά τη λειτουργία της δράσης, οι οποίες θέτουν σε κίνδυνο το πρόγραμμα». Ειδικότερα, εστιάζουν στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων Ριτσώνας, στο οποίο με βάση τον οριστικό πίνακα κατάταξης του ΟΑΕΔ προσλήφθηκαν 100 εργαζόμενοι διαφόρων ειδικοτήτων. Ωστόσο, η εικόνα που παρουσιάζει το κέντρο έπειτα από τρεις μήνες λειτουργίας όπως επιβεβαιώνουν οι αρμόδιοι, που είναι ο επικεφαλής συντονιστής του καταυλισμού (αξιωματικός της 114 Π.Μ.) και ο υπεύθυνος συντονιστής του Διεθνούς Οργανισμού Μετανάστευσης, είναι η εξής:

«Το ποσοστό του εργατικού δυναμικού που απασχολείται τελικώς για τον σκοπό για τον οποίο προσλήφθηκε δεν ξεπερνά το 20%. Ταυτόχρονα οι εξειδικευμένοι εργαζόμενοι και τεχνικοί, όπως υδραυλικοί και ηλεκτρολόγοι, που είναι απαραίτητοι εντός της δομής, εκλείπουν σε ποσοστό 100%». Και αυτό το πρόβλημα, όπως οι ίδιοι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν, δημιουργείται εξαιτίας εγκυκλίου του υπουργείου Εργασίας που έδωσε τη «δυνατότητα αξιοποίησης του προσωπικού σε χώρους εκτός των Κέντρων Φιλοξενίας σε ποσοστό έως και 50% για την κάλυψη αναγκών πέραν των ορίων λειτουργίας των Κέντρων Φιλοξενίας, αλλά που σχετίζονται πάντως με τη λειτουργία και εξυπηρέτηση των φιλοξενούμενων προσφύγων».

Τις ημέρες του χιονιά, ξεπάγιασαν οι άνθρωποι στα κοντέινερ και στις σκηνές, όσες έχουν απομείνει που και εκεί τα πράγματα δεν είναι ξεκάθαρα, επειδή οι υδραυλικοί και οι ηλεκτρολόγοι που προσλήφθηκαν είτε απασχολούνται σε άλλα έργα των Δήμων, οι οποίοι τους προσέλαβαν, είτε δεν υπάρχει η υποδομή για να εργαστούν.

Για όλα αυτά, θα πει ο Μουζάλας ότι φταίνε οι ξενοδόχοι που αρνήθηκαν να μισθώσουν τα ξενοδοχεία τους στο κράτος ή στις ΜΚΟ για να φιλοξενήσουν πρόσφυγες; Φταίνε οι ντόπιοι; Φταίει ο Χατζηπετρής; Προσλαμβάνεις 2.500 ανθρώπους, αντιμετωπίζεις τη μεγαλύτερη κρίση στο έδαφός σου και δεν ξέρεις αν αυτοί οι άνθρωποι δουλεύουν και πού, αναγκάζεται να σε βγάλει στη σέντρα το ίδιο σου το κόμμα και αυτό ο κ. Μουζάλας το λέει κράτος; Λαμπρά..

Ειδήσεις: 
Tags: 

6 Σχόλια

Γιατί μιλάτε για διορισμένους ενώ όλοι ξέρουν πως πρόκειται για την κοινωφελή εργασία με οχτάμηνα του ΟΑΕΔ? Είναι πιο...πιασάρικο;;

@ 18:30 - Διορισμοί με σύμβαση ορισμένης διάρκειας. Έγινε διαγωνισμός;

Τα οκτάμηνα δεν πληρώνονται από τον προϋπολογισμό; τα πληρώνει η Κουμουνδούρου από τα ταμεία της; χα χα άκου εκεί ...

Οτι βλακεία θες εδώ μέσα θα την δεις! Τι σχέση έχουν με διορισμούς; Καμία! Και είναι επιδοτούμενα από την Ευρώπη όλα αυτά για τη μείωση της ανεργίας! Από εκεί και πέρα δεν είδα κανέναν να παραπονιέται για τα άλλα κοινωφελή προγράμματα που γίνονται τόσα χρόνια και που οι....ωφελούμενοι δεν κάνουν τίποτα!

μήπως να μας πουν οι δήμοι γιατί τους κράτησαν για την πάρτη τους; Άντε καλέ, αφού ο Σύριζα φταίει ακόμα και για το προπατορικό αμάρτημα

Έχετε γέλιο τα αριστερά τρολακια. Φταίει η δεξιά, οι δήμαρχοι, το παλιό, τα λεφτά της ΕΕ δεν είναι δικά μας, ....μια χαρά το πάτε. Κρίμα που δεν τα λέγατε πριν τις εκλογές να ξέρει ο κόσμος με τι νούμερα πάει να μπλέξει

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.