Πούλιθρα: Το ανεξερεύνητο διαμάντι της Κυνουρίας (photos)

Πούλιθρα: Το ανεξερεύνητο διαμάντι της Κυνουρίας (photos)

Ιούλιος 26, 2014 - 09:07
0 σχόλια

Αν θέλετε να συνδυάσετε βουνό και θάλασσα τι καλύτερο από το χωριό Πούλιθρα στο δήμο Νότιας Κυνουρίας. Ένα γραφικό παραθαλάσσιο χωριό, με δύο όμως συνοικίες. Χωριό χτισμένο στις παρυφές του Πάρνωνα , πολύ κοντά στο Λεωνίδιο, με καταπράσινο περιβάλλον και όμορφη βοτσαλωτή παραλία.

Αρκετή τουριστική κίνηση το καλοκαίρι αλλά όχι με τόσο κόσμο που να μην μπορείς να απολαύσεις το μπάνιο σου και την παραλία. Τα Πούλιθρα φημίζονται για τα γραφικά σπίτια και τα μεγαλοπρεπή αρχοντικά που ακολουθούν την τυπική κυνουριακή αρχιτεκτονική. Έχει όμορφη βοτσαλωτή παραλία με πεντακάθαρη θάλασσα. Στην άκρη των Πουλίθρων υπάρχει γραφικό λιμανάκι με θέα προς τη θάλασσα το χωριό.

Ένα όμορφο και γραφικό παραθαλάσσιο χωριό ιδανικό για ήσυχες διακοπές, οικονομικές και βόλτες σε ένα παρθένο περιβάλλον. Στα Πούλιθρα έχει γίνει μεγάλη ανάπτυξη τα τελευταία 5 χρόνια, με αποτέλεσμα να προσελκύουν όλο και περισσότερους τουρίστες. Για τη διαμονή υπάρχουν αρκετά ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια σε προσιτές τιμές. Πολλά από αυτά είναι χτισμένα με πέτρα και προσφέρουν μία ξεχωριστή διαμονή, συνδυάζοντας βουνό και θάλασσα.

Το ψαροχώρι προσφέρει και διασκέδαση αφού διαθέτει αρκετά παραδοσιακά ταβερνάκια, καφετέριες και μπαράκια.
Αξίζει να απολαύσετε τη διαδρομή σε όλα τα γραφικά χωριά του Πάρνωνα ακολουθώντας μία καταπράσινη διαδρομή. Τα Πούλιθρα βρίσκονται 100 χιλιόμετρα από την Τρίπολη ακολουθώντας τη διαδρομή για Άστρος - Λεωνίδιο.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.