Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης - Πάνω από 500 οδηγοί είναι σε αναμονή στην Αρκαδία (vid)

Πότε ξεκινούν οι εξετάσεις για δίπλωμα οδήγησης - Πάνω από 500 οδηγοί είναι σε αναμονή στην Αρκαδία (vid)

Φεβρουάριος 11, 2019 - 19:57
2 σχόλια

Στα όριά τους είναι οι εκπαιδευτές οδηγοί της Πελοποννήσου ύστερα από την πεντάμηνη περίπου διαρκή αποχή των εξεταστών της Διεύθυνσης Μεταφορών, οι οποίοι διεκδικούν αποζημιώσεις από το αρμόδιο υπουργείο. Επίσης σε δυσχερή κατάσταση είναι και οι υποψήφιοι οδηγοί που βρίσκονται στην αναμονή τόσους μήνες.

Πολλές είναι οι εξελίξεις που υπάρχουν, για τον κλάδο τα τελευταία 24ωρα , μιας και συζητήθηκε στην βουλή και το νομοσχέδιο για το νέο σύστημα εξετάσεων.

Στην Αρκαδία δεν δίνονται εξετάσεις εδώ και 4,5 μήνες

Σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία πάνω από 300 είναι οι νέοι οδηγοί που βρίσκονται στην αναμονή για να δώσουν εξετάσεις , ενώ περίπου 200 οι οδηγοί άνω των 74 ετών που πρέπει να ανανεώσουν το δίπλωμά τους στον νομό Αρκαδίας.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν ότι αύριο στην Τρίπολη οι υποψήφιοι οδηγοί θα εξεταστούν κανονικά.

Να αναφέρουμε ότι στην δημοσιότητα για διαβούλευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς έδωσε το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, το Σχέδιο Νόμου αναφορικά με το νέο σύστημα εξετάσεων για την απόκτηση διπλώματος οδήγησης ή ανανέωσης αυτού.

Για τις αλλαγές που θα γίνουν στις εξετάζεις των υποψηφίων οδηγών, αλλά και για όλες τις τρέχουσες εξελίξεις στον κλάδο μίλησε ο εκπαιδευτής κ. Χρήστος Καλαμαράς σε συνέντευξή του την Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Καλαμαράς μίλησε για το νομοσχέδιο και για το τι αυτό περιλαμβάνει. Σημείωσε ότι πρέπει σαφώς να γίνουν κάποιες αλλαγές και να υπάρξει κάποιος εκσυγχρονισμός, αλλά βέβαια, όλα όσα αναφέρονται δεν είναι εφικτά, έτσι όπως έχουν  παρουσιαστεί.

Θα υπάρξουν προβλήματα στην υλοποίηση των όσων αναφέρονται στο νομοσχέδιο, τόνισε ο κ. Καλαμαράς, προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι  ο δάσκαλος δεν γίνεται να είναι εκτός αυτοκινήτου κατά την εξέταση του υποψήφιου οδηγού, όπως συζητάται στο νέο νομοσχέδιο.

Ο κ. Καλαμαράς τόνισε ότι οι εκπαιδευτές είναι «ανοιχτοί» στην δημιουργία ενός αξιόπιστου, διαφανούς και λειτουργικού συστήματος, με αξιοποίηση της τεχνολογίας και την καθιέρωση αδιάβλητων διαδικασιών, αλλά  πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι να διατυπώσουν τις απόψεις τους προκειμένου  να προχωρήσει η ψήφιση του Νομοσχεδίου.

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πάνω από 500 οδηγοί είναι σε αναμονή στην Αρκαδία


2 Σχόλια

Όπου ανακατεύτηκαν οι συριζαίοι πολιτικοί τα έκαναν όλα με τα κρεμμυδάκια, έλεος παιδάκια -έλεος, σας εμπιστευτήκαμε και μας καταστρέψατε όλους τους Έλληνες . Και οι άλλοι πολιτικοί δεν πάτε πίσω τα ίδια και χειρότερα!

Παπαγαλάκι, τι δουλειά έχουν οι "συριζαίοι" πολιτικοί που σωστά προσπαθούν να αναμορφώσουν το σύστημα των εξετάσεων? Σου αρέσει δηλαδή το παλιό σύστημα που ίσχυε μέχρι χθες και λαδώνεις ακόμη τους υπαλλήλους και εκπαιδευτές προκειμένου να πάρεις το δίπλωμα στο σπίτι σου?

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.