Πότε θα υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις

Πότε θα υποβληθούν οι φορολογικές δηλώσεις

Ιανουάριος 15, 2019 - 13:01
0 σχόλια

Η ΑΑΔΕ επιδιώκει να ανοίξει στα τέλη Μαρτίου την ηλεκτρονική αυλαία των φετινών φορολογικών δηλώσεων, ωστόσο οι σύζυγοι που σκέφτονται να υποβάλλουν χωριστά φορολογική δήλωση θα πρέπει αποφασίσουν γρήγορα, καθώς θα πρέπει να το γνωστοποιήσουν με ανέκκλητη δήλωσή τους μέχρι την 28η Φεβρουαρίου 2019.

Η υποβολή των δηλώσεων του 2019, δηλαδή για τα φετινά εισοδήματα, θα μπορούσε να ξεκινήσει από τα τέλη Μαρτίου αντί για τον Μάιο ή και Ιούνιο που ξεκινά συνήθως.

Για να γίνει αυτό όμως, σύμφωνα με ΤΑ ΝΕΑ, θα πρέπει όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς να αποστείλουν στη Διεύθυνση Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης της ΑΑΔΕ όλα τα στοιχεία τα οποία προσυμπληρώνονται στους κωδικούς των φορολογικών δηλώσεων.

Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται οι αποδοχές μισθωτών, οι καταβαλλόμενες συντάξεις, οι τόκοι από τραπεζικές καταθέσεις, οι δαπάνες των φορολογούμενων για την εξυπηρέτηση κάθε είδους δανείων κ.α. Κι εδώ είναι τα δύσκολα μιας και οι φορείς δεν συμμορφώνονται με τις εντολές και αργούν να περάσουν τα στοιχεία

Αν οι δηλώσεις υποβληθούν στα τέλη Μαρτίου τα οφέλη θα είναι πολλαπλά ειδικά για τους φορολογούμενους:

α) οι φορολογούμενοι που έχουν επιστροφή φόρου και συνήθως σπεύδουν πρώτοι να υποβάλουν τις δηλώσεις τους θα μπορέσουν να εισπράξουν τις επιστροφές νωρίτερα. Θεωρητικά οι πρώτες επιστροφές θα μπορούσαν να πληρωθούν ακόμη και εντός του Απριλίου.

β) οι φοροτεχνικοί θα έχουν περισσότερο χρόνο προκειμένου να καταθέσουν τις φορολογικές δηλώσεις των πελατών τους, χωρίς να είναι αναγκασμένοι να υποβάλουν εκατοντάδες δηλώσεις καθημερινά, πολλές φορές πιεζόμενοι ασφυκτικά από τον χρόνο.

γ) η φορολογική δήλωση θα αποφύγει τα προβλήματα που δημιουργούνται με την υπερφόρτωση του Taxisnet λόγω της υποβολής μεγάλου αριθμού φορολογικών δηλώσεων σε περιορισμένο χρονικό διάστημα.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.