Πότε θα αποζημιωθούν οι αγρότες της Αρκαδίας;

Πότε θα αποζημιωθούν οι αγρότες της Αρκαδίας;

Σεπτέμβριος 27, 2016 - 11:33
1 σχόλια

Επίκαιρη ερώτηση κατέθεσε ο Βουλευτής Αρκαδίας της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ.Ευ.Αποστόλου σχετικά με τις αποζημιώσεις των αγροτών λόγω των τεράστιων καταστροφών που προκλήθηκαν σε καλλιέργειες και ζωικό κεφάλαιο στην Αρκαδία από τη θεομηνία της 25ης Ιουνίου.

Το πλήρες κείμενο της επίκαιρης ερώτησης έχει ως εξής:

Κύριε Υπουργέ,

Στις 25 Ιουνίου 2016, έπληξε την Αρκαδία μεγάλης κλίμακας θεομηνία, η οποία είχε ως αποτέλεσμα ολική καταστροφή καλλιεργειών σε οπωροφόρα, κηπευτικά, καθώς και εκτεταμένες ζημιές σε ζωικό κεφάλαιο και μελίσσια. Κατά τη συζήτηση της δεύτερης σχετικής επίκαιρης ερώτησης την οποία κατέθεσα στον Υπουργό Εσωτερικών, ενημερώθηκα από τον Υφυπουργό κ.Μπαλάφα ότι οι σχετικοί έλεγχοι και εκτιμήσεις από τον ΕΛΓΑ είχαν σχεδόν ολοκληρωθεί και αναμενόταν ο υπολογισμός και καταβολή των αποζημιώσεων προς τους αγρότες.

Μάλιστα, ο κ.Υφυπουργός δεσμεύθηκε πως εντός της προηγούμενης εβδομάδος επρόκειτο να εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ για την κήρυξη των περιοχών ως πλημμυροπαθών, στην οποία θα συμπεριελάμβανε και τη δέσμη μέτρων που κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ), με συγκεκριμένες προτάσεις τις οποίες είχαμε επεξεργασθεί από κοινού με φορείς και κατοίκους.

Επισημαίνω πως το μέγεθος και το εύρος των καταστροφών δεν αφορά μόνο τη φετινή σοδειά, αλλά απειλεί και τις σοδειές των επόμενων ετών, εφόσον δεν προχωρήσουν άμεσα οι αποζημιώσεις και η υποστήριξη των αγροτών για την αντιμετώπιση των καταστροφών.

Κατόπιν των ανωτέρω, ερωτάται ο αρμόδιος Υπουργός:

Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα της Κυβέρνησης για την καταβολή των αποζημιώσεων στους αγρότες και την αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων σε καλλιέργειες, ζωική παραγωγή και μελισσοκομία;

Δελτίο Τύπου


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η σημερινή κυβέρνηση πληρώνει από την αρχή του χρόνου μέχρι και σήμερα χρήματα που χρωστούσαν στους Αγρότες και στους Κτηνοτρόφους οι προηγούμενες κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και Ν.Δ η και οι δύο μαζί με τον Παπαδήμο και τους Σαμαροβενιζέλους από το 2009!!!! Γι αυτό είναι υποκρισία η καθυστερημένο ενδιαφέρον για να μη πω μικροπολιτική να κόπτεσαι κύριε βουλευτά τώρα για τις πληρωμές των αγροτών για τις οποίες πληρωμές έχουν περάσει μόνο τρείς μήνες ώσπου δηλαδή να τελειώσουν οι καταμετρήσεις των ζημιών!

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.