Το Ποτάμι πάει ΝΔ, λέει ο Ψαριανός

Το Ποτάμι πάει ΝΔ, λέει ο Ψαριανός

Ιούλιος 19, 2018 - 11:45
0 σχόλια

Ξεκάθαρη θέση υπέρ της στροφής του Ποταμιού προς τη Νέα Δημοκρατία, εξέφρασε ο βουλευτής του κόμματος, Γρηγόρης Ψαριανός, μιλώντας στον «Θέμα 104,6».

«Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Θα ήθελα να διακηρύξουμε ότι θα στηρίξουμε την κυβέρνηση του πρώτου κόμματος, αρκεί να αποδεχτεί να ενσωματώσει πέντε από τις δέκα προτάσεις μας», τόνισε ο Γρηγόρης Ψαριανός.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, κατήγγειλε ότι βουλευτές του κόμματος έχουν συμφωνήσει ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς ωστόσο να πει συγκεκριμένα ονόματα.

«Κάποιοι έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ. Υπάρχουν δυο βουλευτές του Ποταμιού που έχουν συμφωνήσει με τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν μπορώ να πω ονόματα, δεν θέλω να «δώσω» κανέναν, αλλά είναι γεγονός», ανέφερε.

Όπως είπε ο Γρηγόρης Ψαριανός, «έξι είμαστε στο Ποτάμι και δυο Ευρωβουλευτές, οκτώ. Ο Δανέλλης το έχει πει ξεκάθαρα».

«Μέχρι τις εκλογές την μάχη θα την δίνω από το Ποτάμι, δεν έχω αποχωρίσει και δεν θα αποχωρίσω, αλλά πρέπει να ξεκαθαρίσουμε αν υπάρχει συμφωνία με τον ΣΥΡΙΖΑ», τόνισε.

Νωρίτερα μιλώντας στο κανάλι Epsilon, ανέφερε ότι «τo Ποτάμι έχει ένα σοβαρό πρόβλημα στρατηγικής και επιτέθηκε στον Σταύρο Θεοδωράκη, λέγοντας ότι έχει κάνει πολλά λάθη».

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ο οποίος από την Κρήτη αναφέρθηκε στην αυτόνομη πορεία του κόμματός του για τις προσεχείς ευρωεκλογές, δέχτηκε με οργή τα σχόλια του Γρηγόρη Ψαριανού και απάντησε μέσω αναρτήσεων στα κοινωνικά δίκτυα με φράσεις όπως «της νύχτας τα καμώματα τα βλέπει η μέρα και γελάει», «δεν θα γίνουμε ιπποκόμοι κανενός», «το Ποτάμι σε ένα τόσο δύσκολο περιβάλλον θα συνεχίσει να ψάχνει τις χρήσιμες λύσεις».

Αυτό που προβληματίζει άμεσα τον Σταύρο Θεοδωράκη, όπως γράφει iefimerida.gr, εκτός από τις πολιτικές συνεργασίες που τον απασχολούν, είναι ότι το Ποτάμι απέμεινε με πέντε (όλους άρρενες) βουλευτές, αλλά και αυτή η τελευταία ομάδα κινδυνεύει να διασπαστεί, μετά τις εξελίξεις και τη διαφωνία του Γρηγόρη Ψαριανού.

Ο Γρηγόρης Ψαριανός, ο οποίος κατηγορεί τον Σταύρο Θεοδωράκη ότι λοξοκοιτάει προς τον ΣΥΡΙΖΑ, και ανακοίνωσε ότι δεν θα παραστεί στο Συνέδριο του Ποταμιού τον ερχόμενο Οκτώβριο, άφησε να διαφανεί ότι στις προθέσεις του είναι να μετακινηθεί «προς την κατεύθυνση που κοιτάζει και η συντριπτική πλειοψηφία όσων έχουν απομείνει», όπως έγραψε, δηλαδή τη ΝΔ.

Η αποχώρησή του από το Ποτάμι θα κρίνει και το άμεσο μέλλον του κόμματος, αφού για την ύπαρξη κόμματος στη Βουλή απαιτούνται πέντε βουλευτές, τουλάχιστον. Αν αποχωρήσει ο Γρηγόρης Ψαριανός ή ανεξαρτητοποιηθεί και ο Γιώργος Αμυράς, ο οποίος προέρχεται από τη ΝΔ και ήταν υποψήφιος βουλευτής της, τότε το Ποτάμι δεν θα είναι πλέον κόμμα και ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν θα μπορεί να παίρνει τον λόγο στη βουλή ως αρχηγός κόμματος, ούτε να λαμβάνει την κομματική επιχορήγηση, η οποία θα ήταν χρήσιμη ενόψει εκλογών τον προσεχή Μάιο 2019.

Μεταξύ Θεοδωράκη και Μητσοτάκη είχε γίνει μια άτυπη συμφωνία να μην παίρνει η ΝΔ απευθείας βουλευτές από το Ποτάμι, αλλά η συμφωνία έσπασε στην περίπτωση της Ελένης Μάρκου και μπορεί να επαναληφθεί και τώρα.
Ωστόσο, την τελευταία στιγμή το Ποτάμι έχει ελπίδα να μην διαλυθεί, αν προσχωρήσει ο ανεξάρτητος Χάρης Θεοχάρης, όπως ακούγεται. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο τέως βουλευτής του Ποταμιού ενδιαφέρεται να επιστρέψει στην Σεβαστουπόλεως, και θα είχε σχετικές συναντήσεις και συνεννοήσεις με τον Σταύρο Θεοδωράκη. Στην περίπτωση αυτή το Ποτάμι θα συνεχίσει να έχει πέντε βουλευτές και δεν θα διαλυθεί.
 


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.