Πόσο κινδυνεύει ο Αργοσαρωνικός από την πετρελαιοκηλίδα που μόλυνε την Αττική;

Πόσο κινδυνεύει ο Αργοσαρωνικός από την πετρελαιοκηλίδα που μόλυνε την Αττική;

Σεπτέμβριος 14, 2017 - 13:27
1 σχόλια

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει η ρύπανση των υδάτων από μαζούτ, που προκλήθηκε από τη βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγία Ζώνη ΙΙ» την περασμένη Κυριακή στον Σαρωνικό.

Η πετρελαιοκηλίδα από το ναυάγιο του δεξαμενόπλοιου έφτασε στη Γλυφάδα και προχωρεί, σύμφωνα με πληροφορίες που δεν επιβεβαιώνει μέχρι στιγμής το Λιμενικό, προς τη Βούλα.

To ArcadiaPortal.gr επικοινώνησε με το Λιμεναρχείο Ναυπλίου και συνομίλησε με τον υπολιμενάρχη Πλωτάρχη Παναγιώτη Κοντό ο οποίος μας διαβεβαίωσε ότι έως σήμερα δεν υπάρχει ούτε μία πιθανότητα η ρύπανση των υδάτων να προχωρήσει σε σημείο που να μολυνθούν τα νερά του Αργοσαρωνικού.

Τα νερά του Αργοσαρωνικού είναι προστατευμένα

Η χωρική αρμοδιότητα του Λιμεναρχείου Ναυπλίου ξεκινά από το Νότιο Λεωνίδιο και εκτείνεται στο Άστρος, στο Ναύπλιο, στο Τολό , στο Πόρτο Χέλι, στην Ερμιονίδα έως και την Ύδρα.

Όπως τόνισε ο υπολιμενάρχης, το θέμα της ρύπανσης και της αντιμετώπισης το χειρίζεται απευθείας του Υπουργείο, αλλά σαφώς και υπάρχουν τοπικά σχέδια διαχείρισης για ενδεχόμενο μιας πιθανής ρύπανσης των υδάτων.

Να αναφέρουμε ότι τον Μάιο του 2017 πραγματοποιήθηκε άσκηση για την αντιμετώπιση πιθανής θαλάσσιας ρύπανσης που προκλήθηκε από κρουαζιερόπλοιο στο λιμάνι του Ναυπλίου από το Λιμεναρχείο Ναυπλίου.

Έφη Καστραντά
 


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Μόλυνση και ρύπανση είναι δύο διαφορετικές έννοιες. Η μόλυνση αναφέρεται στην έκθεση σε μικροοργανισμούς, ενώ η ρύπανση σε χημικές ουσίες.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.