Πώς θα γίνουν οι Εκλογές για την ΚΕΔΕ και τις Π.Ε.Δ.

Πώς θα γίνουν οι Εκλογές για την ΚΕΔΕ και τις Π.Ε.Δ.

Αύγουστος 09, 2014 - 19:00
0 σχόλια

Στα κεφ. Γ' και ΣΤ' του π.δ/τος 75/2011 «Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων και Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας» (ΦΕΚ 182 Α/22-8-2011 – Διορθ.σφαλμ. 196 Α/8-9-2011), όπως αυτό τροποποιήθηκε με το άρθρο όγδοο του νόμου «Κύρωση της Σύμβασης Δωρεάς μεταξύ της 1ης Υγειονομικής Περιφέρειας Αττικής, του Γενικού Ογκολογικού Νοσοκομείου Κηφισιάς «Οι Άγιοι Ανάργυροι» και του Ν.Π.Ι.Δ. με την επωνυμία «ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΓΕΝΙΚΟΥ ΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΗΦΙΣΙΑΣ «ΟΙ ΑΓΙΟΙ ΑΝΑΡΓΥΡΟΙ»» και άλλες διατάξεις, που ψηφίστηκε στις 5/8/2014 στη Βουλή και εκκρεμεί η δημοσίευσή του στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, καθορίστηκε η διαδικασία εκλογής των Οργάνων των Περιφερειακών Ενώσεων Δήμων (Π.Ε.Δ.) και της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας (Κ.Ε.Δ.Ε.), των οποίων η θητεία συμπίπτει με τη διάρκεια της δημοτικής περιόδου 2014-2019.

Όπως ενημερώνει με εγκύκλιό του το υπουργείο Εσωτερικών, η πρόσφατη τροποποίηση της ανώτατης προθεσμίας της διάταξης της παρ.1 του άρθρου 10 του Π.Δ. 75/2011 για τη σύγκληση των Γενικών Συνελεύσεων των Π.Ε.Δ., που ορίστηκε ως η 10η Οκτωβρίου 2014:

α) συνάδει με την τελική προθεσμία της 15ης Οκτωβρίου για τη σύγκληση της Γ.Σ της Κ.Ε.Δ.Ε. (άρθρο 30 παρ.1.) και

β) εξασφαλίζει τη νομιμότητα της σύνθεσης των Γ.Σ. των Π.Ε.Δ. και συνεπώς των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεών τους, στην περίπτωση που υπάρξει ακύρωση εκλογής Προεδρείου Δημοτικού Συμβουλίου από το Γ.Γ. της οικείας Αποκεντρωμένης Διοίκησης.

Σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στη διάταξη της παρ. 5 του άρθρου 64 του ν. 3852/2010, θα πρέπει να επαναληφθεί, κατά τα οριζόμενα στην παρ. 6 του προαναφερόμενου άρθρου, η εκλογή του προεδρείου του Δημοτικού Συμβουλίου και ακολούθως, στην ίδια συνεδρίαση, η εκλογή των εκπροσώπων του δημοτικού συμβουλίου στην Γενική Συνέλευση της Π.Ε.Δ.

Αναλυτικότερα για τον τρόπο και την πλήρη διαδικασία εκλογής των οργάνων της ΚΕΔΕ και των ΠΕΔ για την επόμενη πενταετία, διαβάστε ολόκληρη τη σχετική εγκύκλιο του υπουργείου Εσωτερικών ΕΔΩ.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.