Πορτρέτο του... Καστροκοτρώνη στο γραφείο του Πρωθυπουργού!

Πορτρέτο του... Καστροκοτρώνη στο γραφείο του Πρωθυπουργού!

Νοέμβριος 30, 2016 - 22:39
1 σχόλια

Πριν από λίγο καιρό, είδαμε τον Κολοκοτρώνη-Βοναπάρτη σε μια κακόγουστη διαφήμιση μπράντι. Μετά την επίσκεψη του Τσίπρα στην Κούβα για τις εκδηλώσεις τιμής προς το πρόσωπο του μακαρίτη Κάστρο, η στήλη Μούφανετ της σελίδας protagon.gr προέβη στην αποκάλυψη ότι ο Πρωθυπουργός ζήτησε να του φιλοτεχνήσουν το πορτρέτο του επαναστάτη ήρωα... Καστροκοτρώνη!

Δεν φταίει ο συντάκτης της στήλης... Αλλά το γεγονός ότι ο Τσίπρας στον επικήδειο που εκφώνησε, συνέκρινε την Ελληνική Επανάσταση με την Κουβανική: Ελευθερία ή Θάνατος, Πατρίδα ή Θάνατος, ναι, τα επαναστατικά... μότο Ελλάδας και Κούβας ομοιάζουν.

Γράφει ο συντάκτης:

«Η ιδέα του υβριδικού επαναστάτη ''Καστροκοτρώνη'' φαίνεται ότι γεννήθηκε στο μυαλό του Αλέξη Τσίπρα και του επιτελείου του πολύ προτού μεταβεί στην Κούβα. Και θέλοντας να την υλοποιήσει προσέλαβε ως μετακλητό ένα νεαρό ζωγράφο στον οποίο ανέθεσε το έργο.

»Ο πίνακας ολοκληρώθηκε σε χρόνο ρεκόρ και οι συνεργάτες του Πρωθυπουργού τον κρέμασαν πίσω από το γραφείο του για να του κάνουν έκπληξη όταν γυρίσει. Μάλιστα σύμφωνα με non paper του Μεγάρου Μαξίμου, παρήγγειλαν μια σειρά από τέτοιους πίνακες προκειμένου να διακοσμήσουν και τα υπόλοιπα γραφεία του Πρωθυπουργού σε όλη την Ελλάδα!

»Στο επιτελείο του Αλέξη Τσίπρα πάντως έχουν ανάψει οι συζητήσεις σχετικά με το αν πρέπει να φτιαχτούν πορτρέτα και με άλλους ήρωες του ’21 (Καστροϊσκάκης, Καστρώ Μαυρογένους κ.ο.κ.) ή αν αυτό θα θυμίσει σε κάποιους (μαλάκες κατά τον Κώστα Ζουράρι) ότι αντίθετα με τον Φιντέλ, οι Έλληνες οπλαρχηγοί μόλις τελείωσε η επανάσταση έκαναν εκλογές».

Ειδήσεις: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.