«Πορτρέτα Γυναικών», μουσικοί μονόλογοι στο Μαλλιαροπούλειο

«Πορτρέτα Γυναικών», μουσικοί μονόλογοι στο Μαλλιαροπούλειο

Δεκέμβριος 30, 2018 - 20:00
0 σχόλια

Μία συνάντηση της μουσικής με το θέατρο, μια πρωτότυπη μουσική σύνθεση του Θεοδώρου Λεμπέση, όπου ο λόγος συμπνέει με τους ήχους της μουσικής όπου εμπνεύστηκε από στίχους κορυφαίων της παγκόσμιας λογοτεχνίας.

Η μουσική συναντάει κορυφαίες στιγμές γυναικών. Τις τραγουδάει, γίνεται αγωγός τους, τις διασκεδάζει, τις συντροφεύει, τους δίνει χώρο να ακουστούν με τη δική τους μελωδία. Τις περιμένει. Γιατί γνωρίζει πως οι δοκιμασίες της ανθρώπινης ψυχής στον πόνο και την ηδονή είναι ο μόνος τρόπος επιβεβαίωσης και αυταπόδειξής της.

Το έργο αποτελείται από 14 θεατρικούς μονολόγους του παγκόσμιου ρεπερτορίου, οι οποίοι συνδέονται μεταξύ τους με μουσικά κείμενα απαραίτητα στην αφήγηση και εξέλιξη τους.

Η μουσική παράσταση «Πορτρέτα Γυναικών» είναι δομημένη στο πρότυπο των αρχαίων Ελληνικών δραμάτων όπου εναλλάσσονται τα χορικά λόγια των ηθοποιών  με τα κομμάτια που τραγουδάει ο χορός.
Mέσα από κείμενα των Shakespeare, Kein, Chekhov, Μολιέρο και των Ελλήνων κλασσικών Πλάτωνα Ευριπίδη και Αισχύλου αλλά και άλλων κορυφαίων συγγραφέων, ο συνθέτης βρήκε την έμπνευση να δημιουργήσει πρωτότυπες συνθέσεις για δυο ηθοποιούς και μια λυρική τραγουδίστρια.

Ημερομηνία και τόπος διεξαγωγής:
Παρασκευή 4 Ιανουαρίου στις 20:30 στο Μαλλιαροπούλειο Θέατρο. 

Συντελεστές:
Τα θεατρικά αποσπάσματα ερμηνεύουν οι ηθοποιοί:
Γιουλίκα Σκαφιδά και Μαρίνα Καλογήρου
Μαζί τους η λυρική τραγουδίστρια Άννα Στυλιάνακη
Σύνθεση κειμένων: Μαρίνα Καλογήρου
Μουσική σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας: Θεόδωρος Λεμπέσης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.