Πόρισμα – καταπέλτης του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. για έργα και πράξεις του πρώην δήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας

Πόρισμα – καταπέλτης του Σ.Ε.Ε.Δ.Δ. για έργα και πράξεις του πρώην δήμαρχου Βόρειας Κυνουρίας

Μάρτιος 04, 2013 - 08:35
6 σχόλια

Το λόγο έχει τώρα ο εισαγγελέας Εφετών Αθηνών

Την κοινοποίηση της έκθεσης του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης, που δόθηκε στα τέλη του Ιανουαρίου 2013 στο Δήμο Βόρειας Κυνουρίας, στον Εισαγγελέα Εφετών Αθηνών για την αναζήτηση ευθυνών, με την επισήμανση ότι διενεργείται προκαταρκτική εξέταση από τα Πταισματοδικεία Άργους και Ναυπλίου κατόπιν εντολής του Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ναυπλίου, ζητά η επιθεωρητής που υπογράφει το αντίστοιχο πόρισμα.

Το πόρισμα του Ελέγχου που διενήργησε το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης μετά από καταγγελία  του Α.Δ. για την περίοδο 2003-2006 σχετικά με μη νόμιμες ενέργειες ανάθεσης και εκτέλεσης έργων και εργασιών καθώς και για εικονικότητα τεχνικών έργων του δήμου Βόρειας Κυνουρίας.
Το τριανταεξασέλιδο πόρισμα (το οποίο έχει στη διάθεσή του το ArcadiaPortal.gr αναφέρεται σε 27 μικρά έργα και εργασίες συντήρησης εκ των οποίων τα 2 αφορούν στο 2005 και τα 25 στο 2006. Έργα που δόθηκαν με το ανώτατο όριο απευθείας ανάθεσης δηλαδή στα 5869 ευρώ +ΦΠΑ καθώς και μη εκτελεσθέντα έργα ή έργα μερικώς ή πλημμελώς εκτελεσθέντα, όπως προέκυψε μετά τις εκθέσεις αυτοψίας που διενήργησε η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών.
Ο έλεγχος που διενεργήθηκε από το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης αφορούσε στην νομιμότητα ανάθεσης και στην εξόφληση των συγκεκριμένων έργων.
Στο πόρισμα αναφέρονται αναλυτικά τα υπό εξέταση έργα που αφορούν σε δίκτυα ύδρευσης χωριών, σε γεωτρήσεις , σε αποκαταστάσεις ζημιών αλλά και σε συντηρήσεις  φωτισμού.
Σε κάποια εκ των έργων δεν βρέθηκαν διαβιβαστικά αποφάσεων για τον κατά νόμο έλεγχο νομιμότητας ούτε σχετικές επικυρωτικές αποφάσεις. Σε κάποια άλλα έργα υπήρχαν εγγυητικές επιστολές με ημερομηνία έκδοσης επιστολής μεταγενέστερη της υπογραφής του συμφωνητικού.
Ενώ είναι χαρακτηριστικό πως 23 από τις 25 συμβάσεις υπογράφηκαν το τελευταίο τρίμηνο του 2006 (10 τον Οκτώβριο, 4 το Νοέμβριο και 9 το Δεκέμβριο).
Επίσης 8 έργα φωτισμού ανατέθηκαν στον ίδιο εργολάβο αλλά το έργο δεν αφορούσε σε εκτέλεση αλλά σε προμήθεια υλικών.
Ακόμα πολλά έργα έγιναν με διαφορετικό τρόπο από αυτό που είχε ζητήσει το αρμόδιο όργανο και σε κάποιες περιπτώσεις εκκρεμούν και δικαστήρια  μετά από προσφυγή ενδιαφερομένων.
Σε άλλη περίπτωση υδρευτικών δικτύων παρελήφθησαν το 2006 ως καλώς εκτελεσθέντα μία σειρά έργων που όμως δεν είχαν εκτελεσθεί. Τη βόμβα σε αυτή την περίπτωση την έριξε ο ίδιος ο ανάδοχος, ο οποίος δήλωσε εγγράφως το 2007 ότι ποτέ δεν εκτέλεσε αυτά τα έργα. Αργότερα, δημοτικός σύμβουλος προσκόμισε έγγραφο του ίδιου αναδόχου, με το οποίο ζητά από το δήμο να πληρωθεί για τα έργα που δεν εκτέλεσε.
Σε άλλη περίπτωση έργου δεν βεβαιώθηκαν οι ποσότητες υλικών που αναλογούσαν στο έργο ενώ υπήρξε και υποκατάσταση εργολάβων…
Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι εντάλματα πληρωμών εκδίδονταν μέχρι και το 2010 ενώ τα Πταισματοδικεία Ναυπλίου και Άργους κατόπιν αντίστοιχης εντολής διενεργούν προκαταρκτικούς ελέγχους.

Ειδήσεις: 

6 Σχόλια

ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ "ΦΤΕΡΩΤΟ". ΑΦΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΚΑΝΑΝΕ ....ΦΤΕΡΑ.

δήμαρχε στείλτους όλους στο απόσπασμα , μην αφήνεις κανέναν ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΛΟΝΙΚΙΟ

ΔΕΝ ΑΡΚΟΥΝ ΟΙ ΦΥΛΑΚΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΙΣ. ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΙΣΩ ΘΑ ΤΑ ΔΩΣΟΥΝΕ ΠΟΤΕ; ΘΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ; ΝΑ ΔΟΥΜΕ.

Ωραία με τον Δήμο Β. Κυνουρίας, όσοι φάγανε να πάνε φυλακή και να επιστρέψουν τα κλεμμένα. Τι γίνεται όμως με τους ελέγχους των πρώην Δήμων που συγχωνεύτηκαν με τον Καλλικρατικό Δήμο Τρίπολης; Έχει μπλοκαριστεί ο έλεγχος; Αλήθεια με το παρτυ του Μεθυδρίου δεν θα επιληφθεί καμμιά ελεγκτική αρχή ή εισαγγελική;Τόσο μεγάλες διασυνδέσεις έχουν πρώην Δήμαρχοι που όλοι κάθονται προσοχή; ΑΙΣΧΟΣ.

Τρέμε πρώην Λεβιδαίε αμα έρθει ο έλεγχος προς τα κεί...Αχ Θανασάκη

ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑΚΙΑ ΟΙ ΝΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ?ΟΜΕΡΤΑ?ΤΙ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΣΕΕΔΔ?ΤΕΛΙΚΑ ΘΑ ΒΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΣΤΗ ΦΟΡΑ 'Η ΘΑ ΤΑ ΦΕΙ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΜΑΡΜΑΓΚΑ?ΜΙΛΑΩ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ ΤΟΥ ΤΣΟΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ!!!!