«Πονοκέφαλος» η μεταφορά μαθητών στην Αρκαδία (vid)

«Πονοκέφαλος» η μεταφορά μαθητών στην Αρκαδία (vid)

Σεπτέμβριος 27, 2016 - 11:00
1 σχόλια

Προχωρεί κανονικά ο προγραμματισμός δρομολόγιων μεταφοράς 2.500 μαθητών στην περιφερειακή ενότητα Αρκαδίας και τις επόμενες ημέρες θα έχει ολοκληρωθεί το πρόγραμμα και οι μαθητές θα διανεμηθούν στους μεταφορείς (λεωφορεία και ταξί).

Τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως σε μαθητές που φοιτούν σε σχολείο πλησίον της Τρίπολης και συνήθως χρειάζονται μεταφορά με ταξί, και δυστυχώς μερικοί επαγγελματίες δεν αναλαμβάνουν τη μεταφορά τους στα σχολεία, καθώς, όπως αναφέρουν, δεν τους συμφέρουν τα δρομολόγια.

Αυτά είναι, εν ολίγοις, τα προβλήματα που δημιουργούν «πονοκέφαλο» στους αρμοδίους και γίνονται προσπάθειες να ξεπεραστούν για να κυλήσει όλη η χρονιά ομαλά.

Στόχος είναι να υπάρξει ομαλότητα κατά την έναρξη του σχολικού έτους 2016-17 και να διευκολυνθούν τα παιδιά που πρέπει να μετακινηθούν σε μεγάλη απόσταση από το σπίτι τους για να φτάσουν στο δημοτικό, γυμνάσιο και λύκειο όπου φοιτούν.

Υπάρχουν 53 δρομολόγια με λεωφορεία και 150-200 με ταξί, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας. Άλλα 70 γίνονται επίσης με ταξί και υπολείπονται περίπου 20 ακόμα για να ολοκληρωθεί ο κύκλος διαπραγματεύσεων στην Οικονομική Επιτροπή της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Το κόστος υπολογίζεται αναλογικά με πέρυσι και ξεπερνά τα 3 εκατ. ευρώ, οι μειώσεις των τελευταίων ετών δημιουργεί προβλήματα και καθυστέρηση των διαδικασιών.
Είναι ένα πρόγραμμα που βοηθά τους μαθητές των χωριών ώστε να γίνεται εύκολα η μεταφορά των μαθητών, σε μια εποχή που η μεταφορά από και προς το σχολείο στοιχίζει και σε πολλές περιπτώσεις οι οικογένειές τους δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν.

Όπως διαβεβαίωσε ο κ. Γιαννακούρας, την ερχόμενη εβδομάδα όλα θα είναι έτοιμα με το ΚΤΕΛ αλλά και τους ιδιοκτήτες ταξί, έτσι ώστε να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών δίνοντας τέλος στην αναμονή και στην ταλαιπωρία των μαθητών.

Τέλος, να αναφέρουμε ότι η διάταξη (άρθρο 63) που ψηφίστηκε έχει να κάνει με τις  περιπτώσεις των εκκρεμών, έως την έναρξη του σχολικού έτους 2016-2017, διαγωνισμών, τους οποίους προκήρυξαν οι Περιφέρειες για τη μεταφορά μαθητών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δημοσίων σχολείων. Η Οικονομική Επιτροπή μπορεί, κατ' εξαίρεση των κείμενων διατάξεων, να αποφασίζει την ανάθεση της εκτέλεσης των σχετικών δρομολογίων στους προσωρινούς μειοδότες έως την ολοκλήρωση των διαγωνισμών με την υπογραφή των οικείων συμβάσεων και πάντως το αργότερο μέχρι 31.12.2016.

Έφ.Κ
 

Video: 

ArcadiaPortal.gr «Πονοκέφαλος» η μεταφορά μαθητών στην Αρκαδία


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Η επιλογή των ιδιοκτητών ταξί που θα κάνουν τα δρομολόγια θα γίνει με μειοδοτικό διαγωνισμό ή με ανάθεση? Ποιος θα τους προσλάβει, μήπως το ΚΤΕΛ όπου αρκετοί ιδιοκτήτες έχουν αναπτύξει ‘ένα ανταγωνιστικό προϊόν μέσα στην εταιρία ενάντια των υπολοίπων μετόχων έχοντας άδειες ταξί ώστε να κερδίζουν αρκετά περισσότερα? Την προηγούμενη εβδομάδα πήγαινα προς Αλωνίσταινα και με προσπέρασαν 3 ταξί. Έμαθα το ένα πήγαινε στην Πιάνα το άλλο στο Ροϊνό και το άλλο στην Αλωνίσταινα. Πολλά τα λεφτά Άρη

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.