Πολυτεχνείο: Εορταστικές εκδηλώσεις από το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας (pics)

Πολυτεχνείο: Εορταστικές εκδηλώσεις από το Δημοτικό Σχολείο Βυτίνας (pics)

Νοέμβριος 16, 2019 - 20:09
0 σχόλια

Την επέτειο της 17 Νοεμβρίου 1973 για την Εξέγερση των φοιτητών στο Πολυτεχνείο γιόρτασαν μαθητές/-τριες και εκπαιδευτικοί του Δημοτικού Σχολείου Βυτίνας, την Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, στην αίθουσα τελετών "Όμηρος Σταθόπουλος" του σχολείου, συμμετέχοντας σε δραστηριότητες που περιλάμβαναν εκφώνηση ομιλιών, αφήγηση μαρτυριών, παρακολούθηση ιστορικών φωτογραφικών ντοκουμέντων και βίντεο από την εισβολή του τανκ, σύνθεση εικαστικών δημιουργικών με συμβολικό χαρακτήρα κα.
 

Οι μαθητές/-τριες, υποστηριζόμενοι από τους εκπαιδευτικούς, ενθαρρύνθηκαν να προσεγγίσουν έννοιες όπως Δημοκρατία, Ελευθερία, Δικτατορία, δουλεύοντας συνεργατικά, με τη συνοδεία μουσικής και στίχων τραγουδιών άρρηκτα συνδεδεμένων με την εξέγερση του Πολυτεχνείου, μέσα σε μια πολύ ευχάριστη και ζεστή ατμόσφαιρα, όπως συνήθως συμβαίνει με αυτή την ξεχωριστή σχολική εορτή.
 

 

 

 

 

 

Για λίγες στιγμές οι συμμετέχοντες/-ουσες κατάφεραν να νιώσουν την αγωνία των φοιτητών στην προσπάθειά τους να διεκδικήσουν την ελευθερία στην έκφραση ιδεών και απόψεων, τα συναισθήματα αλληλεγγύης του λαού για τον αγώνα των φοιτητών και, κυρίως, να αντιληφθούν το χρέος των πολιτών για τη διαφύλαξη της Δημοκρατίας.

 
 
 
 
 
 
 

Μεγάλη ήταν η χαρά όλων όταν, κατά το τέλος της εορτής, επισκέφθηκε το σχολείο ο Δήμαρχος Γορτυνίας κ. Ευστάθιος Κούλης, ο οποίος, αφού συνομίλησε με τους/τις εκπαιδευτικούς και τους/τις μαθητές/-τριες και τους συνεχάρη για τις εορταστικές εκδηλώσεις, καθοδήγησε τους μηχανικούς των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου, που τον συνόδευαν, στην εκτίμηση και την καταγραφή των απαιτούμενων εργασιών συντήρησης των εγκαταστάσεων του σχολικού συγκροτήματος, ανταποκρινόμενος στο διαρκές αίτημα της σχολικής κοινότητας, γι' αυτό και τον ευχαριστούμε θερμά.

 

 

Επιμέλεια άρθρου, φωτογραφίες: Κωνσταντίνα Τζίφα, Κυριάκος Μανώλης, Καρούντζος Ιωάννης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.