Πολύς κόσμος και απίστευτο θέαμα στο Λαγκαδιανό Καρναβάλι (pics)

Πολύς κόσμος και απίστευτο θέαμα στο Λαγκαδιανό Καρναβάλι (pics)

Φεβρουάριος 20, 2018 - 09:26
0 σχόλια

Οι αρκαδικοί μύθοι ζωντάνεψαν για 11η χρονιά στα Λαγκάδια με τον Σύλλογο Νέων Λαγκαδίων «Δράσις» και την Καρναβαλική Ομάδα «Η Παρέα του Τράγου» να έχουν διοργανώσει ένα τριήμερο γεμάτο κέφι, χορό ξέγνοιασα και φυσικά παράδοση.

Εκατοντάδες κόσμου κατέκλυσαν τα Λαγκάδια αλλά και τα γύρω χωριά το τριήμερο της αποκριάς, προκειμένου να συμμετάσχουν ή να απολαύσουν από τη θέση των θεατών το καρναβάλι των Λαγκαδίων, το οποίο πλέον έχει γίνει θεσμός.

Την Κυριακή 18 Φεβρουαρίου διοργανώθηκε το καρναβάλι με πλουσιότερο πρόγραμμα απ' ό,τι τα προηγούμενα χρόνια και, όπως ανέφεραν οι διοργανωτές, ήταν ένα από τα καλύτερα καρναβάλια της Αρκαδίας. Να αναφέρουμε ότι η διοργάνωση αυτή έγινε από τους κατοίκους του χωριού και από τις δικές τους προσπάθειες με ολόκληρη την κοινωνία να συμμετέχει ενεργά στο στήσιμο και στην επιτυχία του. Η παρέλαση πέρασε από τα λιθόστρωτα καλντερίμια και έφτασε στην κεντρική πλατεία Λαγκαδίων συνοδευόμενη από τον Τράγο και άλλα χειροποίητα άρματα.

Η πομπή ολοκληρώθηκε στην Πλατεία Ηρώων με το κάψιμο του Τράγου και τον εκστατικό χορό γύρο από τη φωτιά, συνοδεία των κρουστών.

Ο χορός συνχίστηκε μέχρι τις πρωινές ώρες στο Πνευματικό Κέντρο, με ένα άλλο ένα Διονυσιακό γλέντι με την Δήμητρα Καχριμανίδη στο λαούτο και το τραγούδι, τον Στέφανο Χρήστου στο κλαρίνο, τον Γιάννη Βασιλάκη στα κρουστά και τον Παναγιώτη Πετρόπουλο στο βιολί.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.