Πολύωρες διακοπές ρεύματος στο Ελαιοχώρι - Επί ένα δεκαήμερο στο σκοτάδι οι κάτοικοι

Πολύωρες διακοπές ρεύματος στο Ελαιοχώρι - Επί ένα δεκαήμερο στο σκοτάδι οι κάτοικοι

Νοέμβριος 13, 2019 - 10:17
0 σχόλια

Επί ένα δεκαήμερο το Ελαιοχώρι Δήμου Τρίπολης βρίσκεται αντιμέτωπο με πολύωρες διακοπές ρεύματος. Πιο συγκεκριμένα, ύστερα από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με κατοίκους, πληροφορηθήκαμε ότι ως σήμερα Τετάρτη 13 Νοεμβρίου έχουν γίνει τουλάχιστον 7-8 πολύωρες διακοπές ρεύματος, οι οποίες έχουν διάρκεια ακόμα και οκτώ ώρες. Χαρακτηριστικά, από χθες το βράδυ στις 19:30 ως την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές σήμερα το πρωί το ρεύμα δεν έχει επανέλθει.

Ακόμα, οι κάτοικοι σημείωσαν και το εξής: Πλέον ο πολίτης, εφόσον θέλει να δηλώσει βλάβη, πρέπει να καλεί σε πενταψήφιο νούμερο, καθώς δεν έχει τη δυνατότητα να τηλεφωνήσει σε κέντρο της περιοχής του. Η αναμονή στη γραμμή διαρκεί αρκετή ώρα, ενώ επιβάλλεται υψηλή χρέωση.

Όπως μας είπαν οι κάτοικοι του χωριού, ύστερα από επικοινωνία που είχαν με τη ΔΕΗ, η βλάβη οφείλεται σε βραχυκύκλωμα. Ένα βραχυκύκλωμα, όμως, το οποίο δεν αντιμετωπίστηκε εδώ και δέκα ημέρες, αν και τα συνεργεία της ΔΕΗ είχαν μεταβεί στο χωριό αρκετές φορές όλο αυτό το διάστημα.

Οι πολύωρες διακοπές ρεύματος είχαν ως αποτέλεσμα οι κάτοικοι να μείνουν χωρίς θέρμανση και στο σκοτάδι για βράδια ολόκληρα. Χαρακτηριστικά, για μια ηλικιωμένη γυναίκα η οποία χρησιμοποιεί συσκευή οξυγόνου, απαραίτητη για τη ζωή της, μεταφέρθηκε γεννήτρια, προκειμένου να λαμβάνει απρόσκοπτα οξυγόνο.

Οι κάτοικοι, τέλος, εξέφρασαν την αγωνία τους, καθώς ο χειμώνας στο χωριό έχει ήδη φθάσει και δεν είναι δυνατόν εν έτει 2019 να μένουν δίχως ρεύμα για τόσες πολλές ημέρες. Ακόμα, επεσήμαναν ότι η κατάσταση των αγροτικών δρόμων είναι τραγική, ιδίως μετά τις περυσινές απανωτές ισχυρές καταιγίδες και την κακοκαιρία.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.