Το Πολυφωνικό τραγούδι στο Μαλλιαροπούλειο από 250 εκτελεστές!

Το Πολυφωνικό τραγούδι στο Μαλλιαροπούλειο από 250 εκτελεστές!

Δεκέμβριος 09, 2016 - 09:20
0 σχόλια

Αν και οι καιροί είναι πολύ “δύσκολοι”, η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, κάθε φορά, βρίσκει τον τρόπο να μας ψυχαγωγήσει και, μάλιστα, πλουσιοπάροχα... Έτσι και αυτή τη φορά· στα πλαίσια του δικού της “Πολιτιστικού Φεστιβάλ Χειμώνα 2016-17”, το δραστήριο Καλλιτεχνικό Σωματείο της πόλης μας παρουσιάζει την “33η Πανελλήνια Συνάντηση Χορωδιών” με τη συμμετοχή Πολυφωνικών συγκροτημάτων από Αθήνα, Άργος, Ερμιόνη, Λαύριο, Λυγουριό και Τρίπολη.

Πρόκειται για Χορωδίες, που, στο καλλιτεχνικό σάλπισμα της Χ.Τ. σπεύδουν να δώσουν το παρόν τους, αυτές τις μέρες, στην πόλη μας γνωρίζοντας, εκ των προτέρων, ότι η Χ.Τ. αποτελεί εγγύηση για άψογες διοργανώσεις...

Θα είναι μια μεγάλη 2ήμερη εκδήλωση η οποία θα λάβει χώρα στο “Μαλλιαροπούλειο Θέατρο” το Σάββατο 10 και Δευτέρα 12 Δεκέμβρη -όχι την Κυριακή- και ώρα 7.00 το βράδυ.

Την πρώτη βραδιά-Σάββατο θα εμφανιστούν οι Χορωδίες Ερμιόνης, Αγ. Παρασκευής Αττικής και Τρίπολης (La Vita), και τη δεύτερη-Δευτέρα οι Χορωδίες Άργους, Λυγουριού και Λαυρίου.

Και μόνο ο όγκος των 250 χορωδών, “επί σκηνής”, αυτές τι δύσκολες, οικονομικά, μέρες, που, διερχόμαστε, ανεβάζει το “πρεστίζ” της Χ.Τ. , πανελλαδικά!

Η καθεμιά Χορωδία θα παρουσιάσει 25λεπτο πρόγραμμα με ελεύθερο ρεπερτόριο... από προκλασικό και κλασικό τραγούδι μέχρι σύγχρονο και φολκλορικό... χωρίς ν' αφήνεται απέξω το εορταστικό...

Πιστή η Χ.Τ. Τρίπολης στην παράδοση και στην τριπολιτσιώτικη φιλοξενία..., μετά το πέρας της Συναυλίας, κάθε βραδιάς, θα δεξιωθεί τους  Χορωδούς στα εντευκτήρια της (παλιό Δημαρχείο)...

Οι φιλότεχνοι, ας σπεύσουν να παρακολουθήσουν τις δυο Συναυλίες και, ας είναι βέβαιοι, ότι, καλλιτεχνικά, θ' αποζημιωθούν, και από όγκο, και από ποιότητα, και από ψυχαγωγία...

Και κάτι άλλο: Η ΧΟΡΩΔΙΑ ΤΡΙΠΟΛΗΣ παραμένει στα πατροπαράδοτα... δηλ. συνεχίζει -από το υστέρημά της- να έχει ανοιχτές τις πόρτες του Θεάτρου στο κοινό, ήτοι να υπάρχει “ελεύθερη είσοδος”!


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.