Πολύ ακριβότερο το ρεύμα στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

Πολύ ακριβότερο το ρεύμα στην Ελλάδα σε σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη

Οκτώβριος 13, 2019 - 11:02
1 σχόλια

Το ελληνικό σύστημα ηλεκτρισμού παράγει το ακριβότερο ρεύμα στην Ευρώπη. Αυτό προκύπτει από από την τριμηνιαία έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το β' τρίμηνο του 2019. Σε σχέση με τον ευρωπαϊκό μέσον όρο, η χονδρική τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα είναι υψηλότερη κατά 22,2 ευρώ η μεγαβατώρα, ενώ σε σχέση με χώρες όπως η Γερμανία και η Γαλλία, κατά 30 ευρώ η μεγαβατώρα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Ε.Ε., η μέση τιμή του ρεύματος στη χονδρική αγορά της Ελλάδας στο β΄ τρίμηνο του έτους διαμορφώθηκε στα 65,5 ευρώ η μεγαβατώρα, όταν ο μέσος όρος των ευρωπαϊκών χωρών κυμάνθηκε στα 43,3 ευρώ η μεγαβατώρα. Η πιο κοντινή τιμή με αυτή της Ελλάδας είναι της Μάλτας στα 63,9 ευρώ η μεγαβατώρα και η αμέσως επόμενη της Πολωνίας στα 56,4 ευρώ η μεγαβατώρα. 

Tags: 

Υπάρχει 1 Σχόλιο

Δεν είναι ακριβή η παραγωγή. Την έχουν κάνει ακριβή. Απλό παράδειγμα είναι το ρεύμα από τις ΑΠΕ. Υποτίθεται ότι είναι η φτηνή ενέργεια. Αλλά με το κοστολόγιο που έχουν εφαρμόσει ΟΛΕΣ οι κυβερνήσεις, ο λαός το πληρώνει πανάκριβο. Και πληρώνουμε και ειδικό τέλος για τις ΑΠΕ, απο πάνω. Τώρα θα κλείσουν και τις λιγνιτικές. Γιατί; Γιατί ο Μυτιληναίος άνοιξε εργοστάσιο με αέριο. Γιατί οι ανεμογεννητριάδες θέλουν εξασφαλισμένη κερδοφορία. Γιατί έχουν το καρπούζι, έχουν και το μαχαίρι. Βοήθειά μας.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.