Πόλος έλξης και φέτος η Γιορτή του Κάστανου στην Καστάνιτσα (photos+video)

Πόλος έλξης και φέτος η Γιορτή του Κάστανου στην Καστάνιτσα (photos+video)

Οκτώβριος 25, 2014 - 17:54
0 σχόλια

Από το astrosnews.gr

Πολύς κόσμος βρέθηκε και φέτος στη Γιορτή του Κάστανου στην Καστάνιτσα, παρά τις αρνητικές προγνώσεις του καιρού που… φόβισαν αρκετούς. Η Καστάνιτσα, άλλωστε, κάθε χρόνο τέτοια μέρα γίνεται πόλος έλξης όχι μόνο για επισκέπτες από την Κυνουρία και την Αρκαδία, αλλά απ” όλη την Ελλάδα. Φρέσκα κάστανα, λιχουδιές με βάση το Κάστανο από κατοίκους του χωριού, αλλά και απο διακεκριμένους σεφ, κρασί, σουβλάκια, κέφι και χορός περίμεναν όσους βρέθηκαν σήμερα στο όμορφο χωριό της Τσακωνιάς.

Τις πόρτες του είχε ανοίξει και το Κέντρο Περιβαλλοντικής Ενημέρωσης του Φορέα Πάρνωνα – Μοστού, οι άνθρωποι του οποίου ξεναγούσαν τους επισκέπτες, ενώ είχαν ετοιμάσει περιβαλλοντικά παιχνίδια για παιδιά και ενημερωτικές παρουσιάσεις για την Καστάνιτσα, το κάστανο και την τσακώνικη διάλεκτο.

Το παρών στην εκδήλωση που οργάνωσε ο Μορφωτικός & Φυσιολατρικός Σύλλογος των Απανταχού Καστανιτσιωτών έδωσαν ο Βουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ στην Αρκαδία κ. Κ. Ζαχαριάς, ο Δήμαρχος Βορ. Κυνουρίας κ. Π. Μαντάς, ο π/σ κ. Γατσόπουλος μέλη του ΔΣ, ο νέος πρόεδρος του Φορέα Διαχείρισης κ. Δ. Μήλιος, ο πρόεδρος της Καστάνιτσας κ. Θ. Πεφάνης κ.ά, αλλά και τηλεοπτικοί σταθμοί από την Πελοπόννησο και την Αθήνα.
Το astrosnews βρέθηκε στη Γιορτή και σε συνέχεια της συνεργασίας με τον τηλεοπτικό σταθμό MAX TV, μιλήσαμε με τους Π. Μαντά, Σωτ. Πεφάνη (πρόεδρος του Συλλόγου), Θ. Πεφάνη, ανθρώπους του Φορέα, αλλά και τον γνωστό σεφ Βησσαρίωνα Παρθένη.

Ειδήσεις: 
Video: 

astrosnews ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ 25 10 14b

astrosnews ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΚΑΣΤΑΝΙΤΣΑ 25 10 14a


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.