Πολιτιστική ανάπτυξη και συνεργασία της Περιφέρειας με το «Διάζωμα» και για το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης (vid)

Πολιτιστική ανάπτυξη και συνεργασία της Περιφέρειας με το «Διάζωμα» και για το αρχαίο θέατρο Μεγαλόπολης (vid)

Οκτώβριος 04, 2019 - 14:25
0 σχόλια

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας στην έδρα της Περιφέρειας στην Τρίπολη την Παρασκευή, ανακοίνωσε ότι η Περιφέρεια Πελοποννήσου θα συνεργαστεί στενά με το Σωματείο «Διάζωμα» σε ζητήματα πολιτισμού της Περιφέρειας και με απώτερο σκοπό τη διασύνδεση των πέντε Νομών της Περιφέρειας.

Όπως υπογράμμισε ο περιφερειάρχης, η συνεργασία με το «Διάζωμα» τον κάνει πολύ χαρούμενο, αφού χαίρει πανελλαδικής αναγνώρισης, και θα συμβάλλει ουσιαστικά στην πολιτιστική ανάπτυξη της Πελοποννήσου.

Θα αρχίσουν οι μελέτες για πέντε μεγάλα Θέατρα της Περιφέρειας, μεταξύ αυτών και το θέατρο της Μεγαλόπολης και όπως τόνισε ο κ. Νίκας στόχος είναι να ενοποιηθούν αυτοί οι αρχαιολογικοί χώροι στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της πολιτιστικής ανάπτυξης

Πάντως, αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούνιο του 2019 το υπουργείο Πολιτισμού είχε ανακαλέσει τη δωρεά μελέτης από το «Διάζωμα» για το αρχαίο θέατρο Ορχομενού.

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με το σωματείο «Διάζωμα»


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.