Πολιτιστικές εκδηλώσεις Αρκάδων στην Αθήνα (pics,vid)

Πολιτιστικές εκδηλώσεις Αρκάδων στην Αθήνα (pics,vid)

Φεβρουάριος 09, 2016 - 20:18
0 σχόλια

Η καρδιά της Αρκαδίας και την περασμένη Κυριακή "χτύπησε"¨στην Αθήνα με πολλές εκδηλώσεις για κοπή πίτας συλλόγων χωριών του τόπου μας. Μία ευκαιρία για συνάντηση φίλων και γνωστών αλλά και για προβληματισμό για το μέλλον των συλλόγων, αφού πλέον δεν φεύγει κόσμος για την Αθήνα και οι σύλλογοι για να κρατηθούν χρειάζεται πολύ δουλειά και προσπάθεια από όλους.

Όπως αναφέρει ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Β. Γιαννακούρας:

"Βρέθηκα στην από κοινού εκδήλωση κοπής της πίτας των δύο συλλόγων του Τουρκολέκα, ένα χωριό που το αγαπάμε ιδιαίτερα.Το Καλοκαίρι θα έχει ολοκληρωθεί ο δρόμος που ενώνει το χωριό με τα Καλύβια Μεσσηνίας ενώ αναμένουμε την άδεια για μία γεώτρηση (τα χρήματα υπάρχουν στο ταμείο).

Επίσης έδωσα το "παρών" στην πίτα του Συλλόγου Βαλτεσινιωτών. Και σε αυτό το χωριό έχουμε έργα στον προγραμματισμό μας. Τον κόμβο στην είσοδό του, το κόψιμο των στροφών προς το χωριό και ήδη δημοπρατήθηκε ο δρόμος Βαλτεσινίκο -Μυγδαλιά και προς Μουριά (ύψους 250χιλ.ευρω).

Τέλος παρέστη και στην κοπή πίτας του Τεγεατικού Συνδέσμου, ενός συνδέσμου που έρχεται από μακριά και θα πάει μακρύτερα, αφού οι Τεγεάτες είναι δραστήριοι και στηρίζουν τον τόπο τους που είναι παραγωγικός. Άλλωστε αυτός είναι και ο δικός μας στόχος. Να κάνουμε έργα που θα στηρίξουν την παραγωγή.
Ήδη την Άνοιξη θα ξεκινήσουν πολλά οδικά έργα και ο εξωραϊσμός μεταξύ άλλων του δρόμου που περνά από την Κερασίτσα. Το μεγάλο έργο είναι η Τάκα που περιμένουμε το νέο ΕΣΠΑ για να ολοκληρωθεί και αυτό.

Τις καλύτερες ευχές μου για το 2016 με χαρά, ευημερία, υγεία και πάντα οι σύλλογοι να είναι δραστήριοι και να βοηθούν τον τόπο μας.

Οι σύλλογοι των χωριών της Αρκαδίας που δραστηριοποιούνται στην Αθήνα προσφέρουν σημαντικό έργο και αποτελούν σημείο αναφοράς για τους Αρκάδες που βρίσκονται μακριά από τον τόπο τους. Έναν τόπο με τον οποίο πρέπει να κρατήσουμε επαφή και να μην χάσουμε τις Αρκαδικές μας ρίζες.

Είναι πολύτιμο να έχεις ένα χωριό... Και τα χωριά της Αρκαδίας είναι μοναδικά αν και σε πολλά από αυτά έχουν μείνει ελάχιστοι μόνιμοι κάτοικοι. Στην Τεγέα βέβαια δεν ισχύει αυτό γιατί είναι ένας παραγωγικός τόπος και η δική μας προσπάθεια είναι αμείωτη για την στήριξη του πρωτογενή τομέα και κάποια έργα που έμειναν πίσω, ανεξάρτητα της δικής μας βούλησης, το επόμενο διάστημα θα υλοποιηθούν."

Video: 

Κοπή πίτας Τεγεατικού Συνδέσμου στην Αθήνα


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.