Πολιτικός σάλος με τη δολοφονία 34χρονου από μέλος της Χρυσής Αυγής

Πολιτικός σάλος με τη δολοφονία 34χρονου από μέλος της Χρυσής Αυγής

Σεπτέμβριος 18, 2013 - 14:27
20 σχόλια

Αιματηρό επεισόδιο με έναν 34χρονο νεκρό σημειώθηκε στην Αμφιάλη, λίγο μετά τα μεσάνυχτα. Σύμφωνα με πληροφορίες, το θύμα ανήκε στον αριστερό χώρο, ήταν γνωστό στην περιοχή για την αντιφασιστική του δράση και δέχτηκε τη δολοφονική επίθεση από ομάδα ακροδεξιών.

Η ΕΛ.ΑΣ προσήγαγε και συνέλαβε ως ύποπτο ένα άτομο 45 ετών, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι, ενώ καταζητούνται και άλλα άτομα που συμμετείχαν στη δολοφονική επίθεση.

Το επεισόδιο σημειώθηκε γύρω στις 12.10 το βράδυ σε καφετέρια επί της οδού Παναγή Τσαλδάρη 60 και Ξάνθου. Σύμφωνα με μαρτυρίες το θύμα και η παρέα του, 5-6 άνδρες και γυναίκες κυνηγήθηκαν από περίπου 25 άτομα με μαύρες μπλούζες, μετά το τέλος του αγώνα του Ολυμπιακού.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία συνεπλάκησαν πάνω από δέκα άτομα έξω από την καφετέρια. Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής τραυματίστηκε από μαχαίρι στο στήθος ένας άνδρας ο οποίος μεταφέρθηκε σε πολύ σοβαρή κατάσταση στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας, όπου και κατέληξε.

Στον τόπο της δολοφονίας συγκεντρώθηκαν περίπου 200 άτομα από τον αντιφασιστικό χώρο, ενώ προγραμματίζεται αντιφασιστική συγκέντρωση στις 18:00 το απόγευμα.

Επιχείρηση στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής

Σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση-έρευνα της αστυνομίας στα κεντρικά γραφεία της Χρυσής Αυγής στην λεωφόρο Μεσογείων ενώ σύμφωνα με πληροφορίες πραγματοποιείται επιχείρηση-έρευνα και στα γραφεία της Χ.Α. στο Σταθμό Λαρίσης.

Καταδίκη και οργή από τα κόμματα

Πολιτική θύελλα ξεσήκωσε ο τραγικός θάνατος του 34χρονου ράπερ Παύλου Φυσσα τα ξημερώματα στο Κερατσίνι. «Η Χρυσή Αυγή πρέπει επιτέλους να αντιμετωπιστεί ως αυτό που πραγματικά είναι: ως μία εγκληματική οργάνωση που στρέφεται κατά της ζωής ξένων αλλά και Ελλήνων πολιτών», τονίζει το ΠΑΣΟΚ σε ανακοίνωσή του για το φονικό.

Σημειώνει επίσης ότι «μετά τα κηρύγματα και τις πράξεις βίας της Χρυσής Αυγής κατά και Ελλήνων πολιτών, φθάσαμε και στη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από μέλος της Χ.Α.» και προσθέτει ότι «πρέπει άμεσα να αντιμετωπιστούν τα ζητήματα που αφορούν πια την ζωή των Ελλήνων πολιτών».

«Ήταν αναμενόμενο», σχολιάζει σε ανακοίνωση η Δημοκρατική Αριστερά συμπληρώνοντας ότι «η ρητορική του μίσους της Χρυσής Αυγής, οι ξυλοδαρμοί και οι τραμπουκισμοί των στελεχών και των μελών της, σύντομα θα οδηγούσαν σε κλίμα πολιτικών δολοφονιών».

Συμπληρώνει επιπλέον πως «το χθεσινό δολοφονικό περιστατικό στην Αμφιάλη επιβεβαιώνει την ανάγκη της "θεσμικής ασφυξίας" της Χρυσής Αυγής, της εξάρθρωσης των φασιστικών παρακρατικών μηχανισμών».

Η ΔΗΜΑΡ τονίζει ότι είναι αναγκαίο να γίνουν γνωστές οι συνθήκες δολοφονίας του 34χρονου και οι ένοχοι να τιμωρηθούν παραδειγματικά.

«Οι δημοκρατικές δυνάμεις από κοινού πρέπει να αντιμετωπίσουν την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής. Ακόμα και το χθεσινό ρατσιστικό παραλήρημα στη Βουλή καταδεικνύει το μείζον πολιτικό πρόβλημα», συμπληρώνει.

Τέλος, αναφέρεται ότι «αποδεικνύεται και με αυτό το τραγικό περαστικό η αξία της πρωτοβουλίας της ΔΗΜΑΡ και του υπουργού Αντώνη Ρουπακιώτη στην προηγούμενη κυβέρνηση να φέρουν αντιρατσιστικό νόμο στη Βουλή και για την αντιμετώπιση και της Χρυσής Αυγής».

Για την «εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής», κάνει λόγο το ΚΚΕ. Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρει οτι «Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Το ΚΚΕ καλεί το λαό και τη νεολαία να καταδικάσουν μαζικά και αποφασιστικά τη δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από φασίστες της Χρυσής Αυγής. Η εγκληματική και δολοφονική δράση της Χρυσής Αυγής έχει στόχο να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Αποθρασύνεται από την πολύμορφη στήριξη που της παρέχουν το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα και τα μεγαλοσυμφέροντα, που τη γέννησαν και τη θρέφουν, για να επιτίθεται σε όσους παλεύουν, σηκώνουν κεφάλι, να επιτίθεται στο εργατικό – λαϊκό κίνημα.

Ο λαός και η νεολαία έχουν τη δύναμη να σταματήσουν τη δολοφονική δράση των ναζιστών. Τα σωματεία των εργαζομένων, οι μαζικοί φορείς σε πόλεις και ύπαιθρο, οι λαϊκές επιτροπές μπορούν να απομονώσουν τους θρασύδειλους δολοφόνους της Χ.Α. και να προστατεύσουν το λαό από το δηλητήριο και τη δράση τους. Να δυναμώσουν τη λαϊκή συμμαχία για να μπει τέρμα στη δράση των ναζί και του συστήματος που τους θρέφει»

«Η ανοχή προς την Χρυσή Αυγή έφερε νεκρό. Να σαπίσουν στην φυλακή οι δράστες», σχολίασε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης σε ανάρτησή του στο Twitter και συμπληρώνει:

«Αντιφασιστικό μέτωπο τώρα. Μαζικά - ειρηνικά για τη δημοκρατική ομαλότητα», συμπληρώνει.

Πηγή:iefhmerida.gr

Ειδήσεις: 

20 Σχόλια

η συμμορια δρα ανεξελεγκτα με την αστυνομια να μην κανει τιποτα φιλοι αστυνομικοι εχετε δωσει καποιους ορκους που συνεχως καταπατατε με την ανοχη σας σε κοινους εγκληματιες που σας πουλανε ιδεολογια

Αμεσα στα σχολεια στα ΜΜΕ στον Τυπο να αρχισει η ενημερωση για το τι ειναι φασισμος που μπορει να σε οδηγησει...η προσφατη ιστορια Ελλαδας και Ευρωπης ειναι γεματη σημαντικα γεγονοτα απο τη δραση του.δυστυχως στη πατριδα της δημοκρατιας λογω κρισης φυτρωσαν ξανα οι νεοναζι.ειναι χρεος διπλο απενατι στα χιλιαδες θυματα του να ξεριζωθει το αποστημα.

οι νεοναζι δεν φυτρωσαν στα καλα καθουμενα ! τους εφεραν οι μακακιεσ του ΠΑΣΟΚ και ισως της ΝΔ.

Όμως, να μην ξεχνάμε το σπρώξιμο που χρειάζεται αυτή η απάνθρωπη κυβέρνηση για να ξεκουμπιστεί, να πάει στα τσακίδια, αυτή που είναι υπεύθυνη ΚΑΙ για τη δολοφονία του ανθρώπου στην Αμφιάλη αλλά και για μύρια όσα τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα τα οποία μας έκαναν περίγελο στη Γη. Μιλάνε όλοι, μιλάει και ο Δένδιας: "Η Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής". Μιλάει ο Φαήλος και ο Μουρούτης, οι αλήτες ακροδεξιοί για δημοκρατία και έχουν ξεφτιλίσει τη δημοκρατία, τη Βουλή, την ανεξαρτησία της δικαιοσύνης, έχουν στήσει ένα καθεστώς ρεζίλι στο οποίο ούτε τα προσχήματα δεν κρατάνε. Και τώρα, αφού άφησαν τον καρκίνο να αναπτυχθεί, τον χρησιμοποιούν για να φανούν δημοκράτες! Ειδικά οι κρατούντες δεν ενδιαφέρονται για τέτοια ψιλοπράγματα. Και το έχουν δείξει όλα αυτά τα χρόνια. Πρέπει να φύγουν! Και μετά έχουμε πάρα πολλή δουλειά για την ανοικοδόμηση της χώρας και της κοινωνίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες που δεν έχω δει να διαψεύδονται, γυναίκα ήταν η αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ που ακινητοποίησε -ολομόναχη- το νεοναζί δολοφόνο. Οι άνδρες συνάδελφοί της ΔΕΝ ανταποκρίθηκαν ούτε στο κάλεσμά της να τη βοηθήσουν. Νομίζω ότι της αξίζει ένα μεγάλο "μπράβο". Έσωσε λίγη απ΄την τιμή της δημοκρατίας που πρέπει να υπηρετεί.

Οι δολοφόνοι της Χ.Α. μαζί με τους δολοφόνους της ΜΑΡΦΙΝ και της Χαλκιδικής έχουν θέση μόνο στο κελί!

Αγαπητέ Βαγγέλη, όταν γράφεις «...Όμως, να μην ξεχνάμε το σπρώξιμο που χρειάζεται αυτή η απάνθρωπη κυβέρνηση για να ξεκουμπιστεί, να πάει στα τσακίδια, αυτή που είναι υπεύθυνη ΚΑΙ για τη δολοφονία του ανθρώπου στην Αμφιάλη...», άραγε αντιλαμβάνεσαι ότι λες ακριβώς τα ίδια με το Μιχαλολιάκο και ρίχνεις νερό στο χρυσαυγίτικο μύλο; Πόσο αποτελεσματική είναι αυτή η αποπροσανατολιστική, εν προκειμένω, τακτική; Κατανοώ το σκεπτικό σου, αλλά καταλήγει προβοκατόρικο. Άλλωστε, αν δούμε έτσι το θέμα, δεν είναι υπεύθυνη ΜΟΝΟ αυτή η κυβέρνηση, αλλά όλες οι μεταπολιτευτικές κυβερνήσεις.

Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Τετ, 18 Σεπ 2013 - 19:14 θα μπορούσες να γράφεις και όνομα, όπως εγώ. Λοιπόν, αν και μπορεί να σε εκπλήσσει, δεν αντιλαμβάνομαι ότι λέω ακριβώς τα ίδια με τον αρχηγό των χρυσαύγουλων και ότι ρίχνω νερό στο χρυσαυγίτικο μύλο. Προβοκατόρικο είναι να εύχομαι την ανατροπή μιας κυβέρνησης που με δολοφονεί; Γιατί;

Δεν ξέρω τι να πω σε όσους κρυμμένοι πίσω από την ανωνυμία υποστηρίζουν αυτές ακριβώς τις θέσεις που μετέτρεψαν την κοινωνία σε απολιτικά όντα, αφήνοντας στο απυρόβλητο τους εχθρούς μας. - κουκουλοφόροι και νεοναζί να πάνε ΟΛΟΙ φυλακή! Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Τετ, 18 Σεπ 2013 - 18:42 - Οι δολοφόνοι της Χ.Α. μαζί με τους δολοφόνους της ΜΑΡΦΙΝ και της Χαλκιδικής έχουν θέση μόνο στο κελί! Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Τετ, 18 Σεπ 2013 - 18:45 - Αγαπητέ Βαγγέλη, όταν γράφεις ... Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Τετ, 18 Σεπ 2013 - 19:14 - γιατι ο καμμενος καλυτερος ειναι??? Anonymous (χωρίς επαλήθευση) Τετ, 18 Σεπ 2013 - 19:29 - Kαι ο Τάκης ο Φύσσας αριστερά δεν έπαιζε; Λάτρης των συμπτώσεων (χωρίς επαλήθευση) Τετ, 18 Σεπ 2013 - 21:23 Είναι τόσο φανερό το επικοινωνιακό τους παιχνίδι που προκαλεί αηδία. Μας θέλουν απλούς θεατές, όχι πολίτες με γνώμη. Εκτός από τους χρήσιμους εγκληματίες, στην προκειμένη περίπτωση υπάρχουν και οι χρήσιμοι νεκροί. Το σύστημα όλα τα απορροφά, όλα τα μετατρέπει σε κέρδος. Έχουν τα εργαλεία και τα χρησιμοποιούν για να μας παραμυθιάζουν. Υπάρχει ακόμα η Όλγα Τρέμη, ο Μπάμπης Παπαδημητρίου, "ανεξάρτητοι" και "έγκυροι" "δημοσιογράφοι" που "μάχονται" για να εξασφαλίσουν την αδέσμευτη και ελεύθερη ενημέρωση των ζώων και όποιος τολμήσει να ξεφύγει τον θάβουν κάτω από τόνους λάσπης και βρώμικων κατηγοριών ("Αγαπητέ Βαγγέλη, (...) άραγε αντιλαμβάνεσαι ότι λες ακριβώς τα ίδια με το Μιχαλολιάκο και ρίχνεις νερό στο χρυσαυγίτικο μύλο;"). Καταδικαζόμαστε στην ανεργία, καταδικαζόμαστε στην αρρώστια χωρίς δυνατότητα περίθαλψης, στην πείνα, στο θέαμα του Βιρβιδάκη να παρωδεί το ρόλο του προέδρου επιτροπής της Βουλής, καταδικαζόμαστε στον Ξένιο Δία και στις δηλώσεις των Στουρνάρα και Βενιζέλου, αλλά αν δηλώσουμε ότι πρέπει να ανατραπεί αυτό το καθεστώς, λέμε ακριβώς τα ίδια με τον Μιχαλολιάκο. Και βέβαια, ας μην ξεχνάμε αυτό που είπε ο Χάουαρντ Ζιν (το έχω ξαναγράψει): Εφόσον η βία χρησιμοποιείται, επί του παρόντος, ως εφεδρική μέθοδος επίλυσης των προβλημάτων και ο έλεγχος από το καθεστώς δεν είναι ολοκληρωτικός, δικαιούμαστε να αυτοαποκαλούμαστε "δημοκρατία".Σ

Ναι, Βαγγέλη, θα μπορούσα, αλλά δεν το κάνω συνειδητά. Έχω την παρρησία να μιλάω επώνυμα, και το κάνω, αλλά όχι εδώ μέσα, από τη στιγμή που δεν επαληθεύεται η ταυτότητα των σχολιαστών, με συνέπεια να έχει καταντήσει το portal βούρκος απωθημένων κάθε λογής κομπλεξικού. Σε μια συγκροτημένη κοινότητα συνομιλητών, με επώνυμα ή ακόμη και ψευδώνυμα, αλλά ταυτοποιημένα μέλη, να είσαι βέβαιος ότι θα υπέγραφα επωνύμως. Άλλωστε, σε συζητήσεις σαν κι αυτή, σημασία έχουν οι ιδέες, οι θέσεις και οι απόψεις και πολύ λιγότερο τα πρόσωπα-φορείς τους. Επί της ουσίας τώρα. Δεν εκπλήσσομαι που δεν το αντιλαμβάνεσαι, γιατί δε σε χρεώνω με σκόπιμη τέτοια πρόθεση. Αλλά, ναι, άθελά σου, συμβάλλεις στη δικαιο-λόγηση των χρυσαυγίτικων εγκλημάτων. Το σημερινό έγκλημα είναι ναζιστική πράξη. Το πώς εκκολάπτεται το αυγό του φιδιού είναι μια άλλη, κρίσιμη και ουσιαστική και πολύτιμη, αλλά πάντως άλλη, ξεχωριστή συζήτηση. Καλή συνέχεια! Ο προηγούμενος ανώνυμος

Και τελικά, Βαγγέλη, μάλλον έχεις τυφλωθεί. Γράφαμε μαζί, εγώ για να σου απαντήσω και να αποσαφηνίσω την άποψή μου, φιλικά και σεμνά, κι εσύ για να με βάλεις στο ίδιο τσουβάλι με τους υπόλοιπους, να με βρίσεις, να με απαξιώσεις και να εξαπολύσεις ένα ακόμη κατεβατό χαρακτηρισμών και ύβρεων, ένα παραλήρημα άκριτης και αναίτιας εμπάθειας, ως άλλος Δον Κιχώτης. Δεν δικαιούσαι, ούτε εσύ ούτε κανείς μας, να είσαι τιμητής των πάντων, ιδίως όταν εξαντλήσαι σε πρόσωπα και όχι σε απόψεις και ιδέες. Λυπάμαι ειλικρινά. Ο ίδιος ανώνυμος

Ο Σεπτέμβρης εξ αιτίας των μνημονιακών επιλογών της κυβέρνησης φέρνει το λαό στο προσκήνιο. η ΧΑ ως το βρώμικο χέρι της αναβαθμίζει επιχειρησιακά την παρουσία της. και χθες τα μεσάνυχτα κάνει το πλέον θεαματικό της χτύπημα. αυτό, που θα έφερνε τα "δύο άκρα" να χτυπιούνται στον δρόμο. Το θύμα όμως είναι νεκρός. και το αίμα του κόβει το σχεδιάκι... δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το "συγκεκριμένο πολιτικό χώρο". και είναι πολύ έμπειρος ο λαός για να ξέρει τι να κάνει. Τέλειωσε και η ΧΑ και οι σπόνσορές της.μήντια, λοβέρδοι, πολυδωροι κλπ.

Σύριζα και ΧΑ: ίδια ρητορική , ίδιες πρακτικές, ίδιος τυφλός φανατισμός και λαϊκισμός! Δεν έχουν να προσφέρουν τίποτα παρά μόνο βία και μιζέρια! Πόσα παιδιά πρέπει να χαθούν για να βάλουν κάποιοι μυαλό;

Προηγούμενε/ίδιε ανώνυμε (Τετ, 18 Σεπ 2013 - 19:14 - 22:58 - 23:11), εγώ μπορεί να εμφορούμαι από δονκιχωτικές τάσεις και να το παίζω κήνσορας, εσύ όμως γιατί μυγιάστηκες όταν άρχισα να υποστηρίζω την ανατροπή αυτού του καθεστώτος, γιατί αισθάνθηκες την ανάγκη να τονίσεις ότι δεν φταίει ΜΟΝΟ αυτή η κυβέρνηση αλλά όλες από τη μεταπολίτευση; Παρεμβαίνεις ανώνυμα σε μια δημόσια συζήτηση για να πεις, τι;

Αχ, βρε ανώνυμε της Τετάρτης 18.9.2013, 19:14, 22:58 και 23:11 που, για τις ανάγκες της προπαγάνδας σας με παρομοιάζεις με τον αρχηγό των χρυσαύγουλων, προς στιγμή σε πήρα στα σοβαρά. Τις ξέρω αυτές τις μεθόδους προπαγάνδας, τις θεωρίες των άκρων και τη συζήτηση περί δυνάμεων εκτός "συνταγματικού τόξου", χρόνια πριν εφαρμόζονταν και στην Ιταλία για να χειραγωγούν την κοινωνία και να εμποδίσουν τη χειραφέτησή της, να καταπνίξουν τη δύναμή της.

Αν έχει κάτι ενδιαφέρον, Βαγγέλη, σ' αυτή την αλυσίδα σχολίων (γιατί συ-ζήτηση δεν μπορείς να την πεις, νομίζω σε αυτό τουλάχιστον θα συμφωνήσεις) αυτό είναι η θλιβερή διαπίστωση της αδυναμίας μας να επικεντρωθούμε στο ρητά διατυπωμένο περιεχόμενο μιας ανάρτησης, όταν ο σχολιαστής παραμένει ανώνυμος, άρα άγνωστος σ' εμάς. Τότε, αντί να πασχίσουμε να δούμε τι γράφει, εικάζουμε καχύποπτα μια προπαγάνδα, ανακαλύπτουμε συνομωσίες και βλέπουμε φαντάσματα. Το κατανοώ. Είναι φυσιολογική άμυνα απέναντι στον άγνωστο και, ενδεχομένως, επικίνδυνο συνομιλητή. Καραδοκεί και εδώ ο φόβος του επέκεινα. Ας είναι. Όχι, Βαγγέλη. Δεν ασπάζομαι τη θεωρία των άκρων και των τόξων, δεν εξισώνω, δεν συμψηφίζω και, βεβαίως, δεν σε παρομοίασα ποτέ "με τον αρχηγό των χρυσαύγουλων". Αν είναι δυνατόν! Όλα αυτά είναι φαντασιώσεις σου, δικαιολογημένες, εφόσον η ανασφάλεια που σου προκαλεί η ανωνυμία μου, δε σου επιτρέπει να διαβάσεις με νηφαλιότητα και ψυχραιμία τις θέσεις μου. Ας είναι, και πάλι. Επανέρχομαι, για να επαναλάβω την εντυπωσιακή διαπίστωση ότι, στο θολό καιρό του διαδικτύου, χάσαμε πλέον την πολυτέλεια της αθωότητας του λόγου και υποκλιθήκαμε στην λαγνεία της ταυτότητας του υποκειμένου. Πνύκα vs facebook / σημειώσατε 2. Λόγος vs like / σημειώσατε 2. Τα επώνυμα χειροκροτήματα είναι πολύ πιο γοητευτικά και πειστικά και ασφαλή από την ακηδεμόνευτη σκέψη, τον αδέσποτο προβληματισμό, την ελεύθερη ανώνυμη άποψη. Αναρωτήθηκες άραγε ποτέ, Βαγγέλη, την αντιστοιχία στα δίπολα Αστός-Λαός και Επώνυμος-Ανώνυμος; Η ανωνυμία, πέρα από επιλογή, είναι και δικαίωμα. Και, επιπλέον, είναι σεμνότητα και στράτευση. Έχεις άραγε αναρωτηθεί ποτέ για την αυτάρεσκη εξουσία της υπογραφής; Και κλείνω τη συνομιλία μας εδώ, αφού η ανωνυμία μου, πέρα από την εύλογη αμηχανία, σου προκαλεί σύγχιση (αν ήμουν αγενής, όπως είσαι εσύ απέναντί μου, θα προτιμούσα το "παραισθήσεις"). Την καλημέρα μου. Ο ίδιος ανώνυμος, για τελευταία φορά (για να μη μπερδευτείς με κανένα σωσία μου...)

Μήπως είναι πια καιρός να κοπεί η συνεργασία του portal με την αισχρή φυλλάδα του κομιστή; Ειδήσεις μπορείται να αλιεύσετε από οπουδήποτε, πρέπει να έχουν οπωσδήποτε το άρωμα του βόθρου;