Πολιτικός αναβρασμός

Πολιτικός αναβρασμός

Μάρτιος 29, 2018 - 10:20
2 σχόλια

Μπαίνουμε στον τέταρτο μήνα του χρόνου και, όπως δείχνουν τα γεγονότα, η πολιτική χρονιά είναι ήδη καυτή στην Πελοπόννησο και στην Αρκαδία.

Το «πολιτικό καζάνι» χοχλάζει εδώ και πολύ καιρό, με κύριο συστατικό τα σκουπίδια και τις κόντρες που έφτασαν στο σημείο τις κεντρικής πολιτικής σκηνής με σκληρούς διαξιφισμούς. Θύματα, βέβαια, οι κάτοικοι πολλών περιοχών που βλέπουν τα σκουπίδια μέσα σε δάση και παραλίες.

Η θερμοκρασία άρχισε να ανεβαίνει με την έλευση του Πρωθυπουργού στην Τρίπολη για το αναπτυξιακό συνέδριο και τις εξαγγελίες που έκανε για την Πελοπόννησο, δίνοντας ένα οριστικό τέλος στην παραφιλολογία για τη ΣΔΙΤ, και το «πράσινο φως» στα αναπτυξιακά έργα της Περιφέρειας.

Βέβαια, θεωρούμε ότι στην κατάσταση στην οποία βρίσκεται τόσο το κόμμα όσο και η κυβέρνηση, δεν θα μπορούσε να αρνηθεί οτιδήποτε ο Πρωθυπουργός, καθώς η συγκυρία είναι δύσκολη. Το μόνο που απομένει, είναι να δούμε έργα και όχι λόγια.

Από το αναπτυξιακό συνέδριο και έπειτα, τα σενάρια συνεργασιών φούντωσαν. Οι γαλάζιοι αντιφρονούντες –βλέπε δηλώσεις Μαντά από την Καλαμάτα- θεωρούν δεδομένη την κάθοδο Τατούλη με τον ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές. Ακραίο το σενάριο, αφού η παράταξη της Νέας Πελοποννήσου απαριθμεί πολλά γαλάζια στελέχη και συνεργάτες.

Η «θερμοκρασία» άρχισε να πέφτει και όλοι πίστεψαν πως θα περάσουν ένα ήρεμο Πάσχα μέχρι που εξερράγη το πολιτικό καζάνι από την υπόθεση «κοριοί»!

Παραιτήσεις, μη ανάληψη ευθυνών και στο μάτι του κυκλώνα και πάλι η Περιφέρεια και ο Περιφερειάρχης για τους χειρισμούς τους, τη μη ανάληψη ευθυνών και την έλλειψη επίσημων ανακοινώσεων.

Εδώ εγείρονται ερωτήματα που ακόμα δεν έχουν απαντήσεις.

Θα συμφωνήσω ότι γνώριζαν εδώ και μήνες οι αντιπεριφερείαρχες της Μεσσηνίας πως υπάρχουν κοριοί και ότι κίνησαν τις νόμιμες διαδικασίες καθώς υποπτεύονταν τους πάντες, όταν όμως κάθε μήνα δέχεσαι μία με δύο φορές τον Περιφερειάρχη και αρχηγό της παράταξής σου στο γραφείο… με τους «κοριούς» και συμμετέχεις στην παρακολούθηση, τι συμπεράσματα μπορούν να βγάλουν οι συνάδελφοί σου και οι πολίτες;

Ο Μαντάς παραιτήθηκε, η εκτελεστική επιτροπή της Περιφέρειας ζήτησε την παραίτηση της Αλειφέρη, το Περιφερειακό Συμβούλιο πιέζει να συζητηθεί το θέμα σε συνεδρίαση και ύστερα από όλα αυτά τα γεγονότα, όλοι περιμένουν απαντήσεις.

Ο Περιφερειάρχης, πολιτικά και θεσμικά θιγμένος από τους χειρισμούς των Μεσσήνιων, ανέφερε πως θα μιλήσει μετά την ολοκλήρωση της έρευνας. Όλοι περιμένουν να δουν τον αντικαταστάτη του Μαντά. Οπωσδήποτε το πρόσωπο που θα τον αντικαταστήσει, θα δώσει πολιτικά μηνύματα προς όλες τις κατευθύνσεις.

Μέσα σε όλα αυτά, έρχεται και η πολιτική ομιλία του βουλευτή Αρκαδίας Κώστα Βλάση σε κεντρικό ξενοδοχείο παρουσία ισχυρών στελεχών της Νέας Δημοκρατίας και του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά . Η ομιλία αναφερόταν κυρίως στην κεντρική πολιτική σκηνή και στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛ. Ο βουλευτής προσπάθησε να δώσει παράλληλα ένα σαφές μήνυμα προς τη Συγγρού πως o «τέως» είναι ακόμα εδώ και ότι πρέπει να τον υπολογίζουν.

Θα μπορούσαμε να την χαρακτηρίσουμε προεκλογική συγκέντρωση, καθώς τα σενάρια για εκλογές έχουν αρχίσει και φουντώνουν πάλι.

Στην αίθουσα και στην «πρώτη γραμμή» βρέθηκαν οι δήμαρχοι Κορίνθου και Βόρειας Κυνουρίας που στέκονται απέναντι στη ΣΔΙΤ, δείχνοντας πως πρόσκεινται στο «Σαμαρικό» στρατόπεδο ανεξάρτητα των πολιτικών τους ιδεών.

Βέβαια, δεν ξέρουμε αν οι δήμαρχοι έμειναν ευχαριστημένοι με την τοποθέτηση του βουλευτή περί ΣΔΙΤ…

Οι σχέσεις Σαμαρά και Τατούλη έχουν περάσει από χίλια κύματα: σύγκρουση στις εκλογές του 2010, συμπόρευση το 2014 και νέα «μετωπική», που αυτή τη φορά φαίνεται να είναι σφοδρή, με μοναδική χαμένη τη γαλάζια παράταξη τη στιγμή που φέρεται από τις δημοσκοπήσεις, τουλάχιστον, να είναι η επόμενη κυβέρνηση.

 

Θάνος Μπόγρης

Tags: 

2 Σχόλια

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.