Πολιτικό χάος λίγο πριν τον ανασχηματισμό

Πολιτικό χάος λίγο πριν τον ανασχηματισμό

Ιούνιος 05, 2014 - 11:15
2 σχόλια

Νεότερα περί ανασχηματισμού θα υπάρξουν μέσα στο τριήμερο του Αγίου Πνεύματος

Σε διάσπαση οδεύει η ΔΗΜΑΡ- αλλαγή ηγεσίας ζητούν για το ΠΑΣΟΚ

Τα πάνω- κάτω έφερε η έλευση του Νίκου Μιχαλολιάκου στη βουλή, η οποία εξελίχθηκε σε ύβρεις, πανικό, κλείσιμο της Βουλής και καταστάσεις που ο Έλληνας πολίτης δεν έχει ξαναδεί στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Αρχικά λοιπόν, ύβρεις ξέσπασαν ανάμεσα σε Μιχαλολιάκο και Τατσόπουλο, απ’ τη στιγμή που ο τελευταίος τους απεκάλεσε φασίστες. Ο Πύρρος Δήμας, βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, μπαίνοντας στη μέση απομάκρυνε τον Νίκο Μίχο, βουλευτή της ΧΑ, ο οποίος μαινόμενος κατευθυνόταν προς το μέρος του τατσόπουλου. Μάλιστα, λίγο αργότερα στα social media, ο ίδιος σχολίασε ότι μπήκε στη Βουλή, για να μη φοβάται κανένας Έλληνας, τονίζοντας ότι ο πατριωτισμός δε ζυγίζεται.

Αναφορικά τώρα, με το αιφνίδιο κλείσιμο της βουλής, έτσι όπως χαρακτηρίστικε και απ’ τον ΣΥΡΙΖΑ, το παρασκήνιο δεν έχει τέλος.

Οι υποθέσεις που εκκρεμούν από πλευράς Σαμαρά είναι πολλές. Υπόθεση Μπαλτάκου, περικοπές επικουρικών συντάξεων, αλλά και συζητήσεις –νομοσχέδια, για τη «Μικρή ΔΕΗ» και για την εκποίηση των αιγιαλών. Από την άλλη, υπάρχει και το ερωτηματικό, που φοβούνται στη ΝΔ, για το ποια θα είναι η αντίδραση μετά τον ανασχηματισμό, των υπουργών, που έμειναν «εκτός παιχνιδιού».

Αν μη τι άλλο, όλα αυτά «φορτίζουν» αρνητικά τη θέση της δικομματικής κυβέρνησης . Σχετικά με νεότερα του ανασχηματισμού, θα υπάρξουν αλλαγές την Κυριακή ή τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, ίσως και με κάποια καθυστέρηση, επαληθεύοντας αυτό που πολλοί πολίτες ισχυρίζονται, ότι τα εορταστικά τριήμερα και οι αργίες, «βολεύουν» τα σχέδια της βουλής.

Δε θα μπορούσαν προφανώς, να λείψουν απ’ όλες αυτές τις κινήσεις, οι αντιδράσεις της Κουμουνδούρου. Η αξιωματική αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, επιδιώκει επιμόνως εκλογές άμεσα, καθώς θεωρεί ότι πίσω απ’ όλα αυτά, η κυβέρνηση κρύβει αντιδημοκρατικές μεθοδεύσεις, ακόμη και για εκτροπή, που κρύβει σκοπιμότητες.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι με τον ανασχηματισμό, καμία ουσιαστική αλλαγή δε θα υπάρξει, πέρα από αλλαγή προσώπων και ρόλων, ενώ θεωρεί ότι όλο αυτό αφορά μια επικοινωνιακή κίνηση και τίποτα περαιτέρω.

Εσωκομματικά τώρα του ΠΑΣΟΚ, ο Μωραΐτης και ο Καρχιμάκης, ζητούν αλλαγή ηγεσίας της παράταξης. Ο κ. Καρχιμάκης, σημειώνει επακριβώς τα εξής: «Πρέπει οπωσδήποτε να πάμε σε συνέδριο του ΠΑΣΟΚ με θέμα αλλαγή πολιτικής πλεύσης με αριστερή κατεύθυνση».

Όλα αυτά, τη στιγμή που ο κ. Λυκούδης της ΔΗΜΑΡ, καλεί ΕΛΙΑ, Ποτάμι και ΔΗΜΑΡ, να συμπορευτούν πολιτικά. Να τονιστεί σε αυτό το σημείο, ότι η διάσπαση για τη ΔΗΜΑΡ, φαίνεται να πλησιάζει, καθώς επικρατούν πολλές και διαφορετικές απόψεις των μελών της, όπου δείχνουν να αποκλίνουν μιας κοινής σύμπλευσης πολιτικής.

Ιδιαίτερες και έντονες εσωκομματικές συγκρούσεις επικρατούν όμως και στην παράταξη των ΑΝΕΛ, όπου οι διαρροές δεν έχουν τέλος, καθώς βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων, θεωρούν ότι πρώην ομοϊδεάτες τους χρηματίστηκαν από την κυβέρνηση Σαμαρά, προκειμένου να συμβάλλουν στην πολιτική σταθερότητα.

Οι εξελίξεις αναμένονται ραγδαίες και θερμές το επόμενο διάστημα, ενώ εντός Ιουνίου, ίσως και να έχει ξεκαθαριστεί το ερώτημα, για το αν τελικά θα προκύψουν ή όχι «εθνικές εκλογές».
 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Για να γλυτώσουν τη φυλακή και να συνεχίσουν τις μπίζνες, Σαμαράς και Βενιζέλος συμπεριφέρονται σαν ταύρος σε υαλοπωλείο καταστρέφοντας τα πάντα. Πριν ένα χρόνο έκλεισαν την ΕΡΤ για να παραδώσουν ολοκληρωτικά τη χειραγώγηση της κοινής γνώμης στα ιδιωτικά κανάλια και να χαρίσουν στη Digea την ψηφιακή τηλεόραση. Τώρα κλείνουν εσπευσμένα τη Βουλή για να αποφύγουν την κατάρρευση της πλασματικής πλειοψηφίας μέχρι να ξεκοκαλίσουν τα μικρά κόμματα και έχει ο θεός από φθινόπωρο, στο μεταξύ θα περάσουν τα νομοσχέδια που θέλουν, θα εμποδίσουν τις άρσεις ασυλίας και συζητήσεις διάφορες. Έχουμε ακόμα δημοκρατία;

ΖΗΤΩ Η NEA AΠΟΣΤΑΣΙΑ --ΑΛΗΤΕΙΑ--ΚΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥΣ ΦΑΝΗΚΕ........