Πολιτικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην Τρίπολη (pics)

Πολιτικό μνημόσυνο για τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη στην Τρίπολη (pics)

Ιούνιος 14, 2017 - 20:00
1 σχόλια

Ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του πρώην πρωθυπουργού Κωνσταντίνου Μητσοτάκη ,  το περιφερειακό συμβούλιο Πελοποννήσου αποφάσισε να κάνει ένα πολιτικό μνημόσυνο  στην 9η Τακτική Συνεδρίαση  την Τετάρτη 14 Ιουνίου στο Πνευματικό κέντρο της Τρίπολης.

Ο πρόεδρος κ. Στρατηγάκος κάλεσε τους επικεφαλής των παρατάξεων να  τοποθετηθούν και έπειτα να κρατήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη.
 
Ο Νίκος Πατσαρίνος στην τοποθέτηση αναφέρθηκε στο αείμνηστο Κωνσταντίνο Μητσοτάκη ο οποίος έζησε στις ακραίες εξελίξεις της χώρας και διώχθηκε. "Έδειξε ότι εκπροσωπούσε τις φιλελεύθερες τάξεις και συνεργάστηκε με τον Παπανδρέου, και σεβάστηκε τους αντιπάλους του"

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ενεργητικότητα του αλλά επεσήμανε ότι δεν πρέπει τους ανθρώπους  ουτε να τους  δαιμονοποιούμε ούτε να αγιοποιούμε.

Ο κ.Αλευράς  με την σειρά του μίλησε για την ζωή και την ιστορία του Κωνσταντίνου Μητσοτάκη αλλά και για το μερίδιο ευθύνης για πολιτικά ατοπήματα που είχε κάνει "πέφτοντας " από την κυβέρνηση.

Ο κ. Γόντικας μίλησε για τις δράσεις και τις πράξεις του, οι οποίες συνετέλεσαν στην Ελληνική Εθνική Αντίσταση. "Αυτό που πίστευε το υποστήριζε και αυτο μπορούμε να του το αναγνωρίσουμε. Ήταν ένα  πολιτικό πρόσωπο που δεν έλεγε μισόλογα "

Ο κ.Τζαμουράνης για τον θάνατο του Κ.Μητσοτάκη είπε ότι με συνέπεια σε όλο το πολιτικό του βίου υποστήριζε ότι το ποιοτικό επίπεδο του ελληνικού λαού έπρεπε να ανέβει.
"Συνέβαλε στην διάλυση και το δράμα του λαού της Γιουγκοσλαβίας "
Όσες αγιογραφίες και να στήσουν ο λαός θα θυμάται ότι μεταπήδησε από κόμμα σε κόμμα."
 
Η κ. Λυμπεροπούλου χαρακτήρισε τον Κ.Μητσοτάκης ως έναν πολιτικό που πέρασε στην ιστορία και σημάδεψε την εποχή του.
"Ο Κ.Μητσοτάκης ανήκει πια στην κρίση της ιστορίας "

Στην συνέχεια η κ. Νικολάκου τοποθετήθηκε λέγοντας οτι δεν ήταν ενας πολιτικός που βολεύτηκε χωρίς να χαράξει τα δικά του χνάρια στην πολιτική ιστορία.
"Είναι βέβαιο ότι ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης αναγνωρίζεται για την πολιτική του δράση και για τα ζητήματα που έθεσε στην οικονομική ζωή της χώρας και άφησε δυνατά σημάδια κάνοντας και λάθη αλλά και σωστά"

Τέλος ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου Πέτρος Τατούλης ανέφερε ότι ο Μητσοτάκης είχε προτάξει την δημόσια θέση του. Ποτέ δεν δίστασε να έχει ένα καθαρό πολιτικό λόγο και ακόμα και στην σύγκρουση του με τον Παπανδρέου η οποία ήταν πάντα σε   πολιτικό επίπεδο και ποτέ σε προσωπικό.
"Τίμησε το Κοινοβούλιο και ήταν πολιτικός που καθόταν έως το τέλος των συνεδριάσεων και είχε ξεκάθαρη θέση για τα οικονομικά πράγματα της χώρας."
"Να είναι αιωνία του η μνήμη"


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.