Πολιτική για το χαντάκι (vid)

Πολιτική για το χαντάκι (vid)

Ιανουάριος 28, 2019 - 07:25
5 σχόλια

Από το 2016 και τη μεγάλη πλημμύρα του καλοκαιριού εκείνου, όταν κινδύνευσαν άνθρωποι και καταστράφηκαν νοικοκυριά, όταν τα χωράφια του Δήμου Τρίπολης μετατράπηκαν σε λίμνες, έχουν περάσει δύο χρόνια. Και καμιά δεκαριά κύματα κακοκαιρίας, μικρότερα σε ένταση αλλά μεγαλύτερα σε διάρκεια, έχουν ανοίξει καινούριες πληγές.

Σε απόγνωση, λένε τα δημοσιεύματα των τοπικών ΜΜΕ, οι κάτοικοι, που κάθε φορά με την πρώτη νεροποντή νιώθουν ότι κινδυνεύουν οι ζωές τους και οι περιουσίες τους.

Σχίστηκαν στα δύο δρόμοι στο επαρχιακό οδικό δίκτυο σχεδόν παντού στην Αρκαδία. Κάθε τρεις και λίγο, μια νέα ανακοίνωση συνοδευόμενη από φωτογραφικό υλικό αποδεικνύει την... αστοχία υλικού, τα κατασκευαστικά λάθη, την παντελή έλλειψη συντήρησης.

Λογικά, σκέφτομαι, η συντήρηση των δρόμων μας πρέπει να είναι πιο περίπλοκη διαδικασία από την κατασκευή μιας νέας πόλης από την αρχή, πιο χρονοβόρα ακόμα και από τον χωρισμό της Παγγαίας σε ηπείρους και οπωσδήποτε δεν είναι ποτέ η προτεραιότητα των δημοτικών μας αρχών διότι έχουν να διοργανώσουν φεστιβάλ, πίτες, αγώνες δρόμου και πολιτιστικά καλοκαίρια, συνέδρια, δεξιώσεις, διαλέξεις, χοροδράματα -ο Θεός να τα κάνει!-, να κουβαλήσουν τον ΠτΔ εδώ όσες φορές τραβάει η ψυχή του και πολλά ανάλαφρα πράγματα για τα οποία υπάρχει χρήμα και ρέει άφθονο!

Συνειδητοποιώ ότι δεν γνωρίζω τίνος αρμοδιότητα είναι ο καθαρισμός των χαντακιών. Ή των καταβόθρων. Ή των ρεμάτων. Κάθε φορά που πάω να βγάλω άκρη, έρχεται η συνέντευξη του κάθε ανευθυνο-υπεύθυνου που πετάει το μπαλάκι ανάλογα αν ανήκει στο δυναμικό του Δήμου ή της Περιφέρειας.

Πριν από δύο ημέρες, το Ζευγολατιό πλημμύρισε και πάλι. Γνωστά τα προβλήματα στην περιοχή εδώ και καμιά πενηνταριά χρόνια αν και, όπως καταλαβαίνω, κάποιοι κάτοικοι έχουν κλείσει ορισμένα χαντάκια για να αυξήσουν τα χωράφια τους και έτσι το πρόβλημα επιτείνεται.

Στο σημείο βρέθηκε ο κ. Γεωργανόπουλος, αντιδήμαρχος. Ο οποίος, όπως θα δείτε και στο βίντεο της Δημοτικής Ραδιοφωνιας , ενώ τριγύρω του οι άνθρωποι έβαζαν σακιά με άμμο στις εξώπορτες και στα χαμηλά παραθυρόφυλλα μην πνιγούν σαν τα ποντίκια, είπε ότι για τις πλημμύρες φταίνε οι προηγούμενες δημοτικές αρχές.

Μάλιστα.

Έστω ότι είναι έτσι. Έστω ότι οι προηγούμενοι δεν έκαναν τίποτα για να βοηθήσουν τους κατοίκους, μην σας πω ότι και τώρα μαζεύονται σε ένα ξέφωτο και χορεύουν τον χορό της βροχής μόνο και μόνο για να πλημμυρίζουμε κάθε τρεις και λίγο επειδή θέλουν να ζορίζεται η σημερινή δημοτική αρχή.

Τέσσερα χρόνια, τι έκανε ο Δήμος για να διορθώσει τα λάθη των προηγούμενων;

Είναι λίγα τέσσερα χρόνια για να ανοίξετε τα χαντάκια;

Πολιτική για το χαντάκι, λοιπόν, να πηγαίνεις στους πλημμυροπαθείς και να λες ότι φταίνε οι προηγούμενοι. Πολιτική για το χαντάκι, επίσης, να τρέχεις να φωτογραφηθείς πάνω στο γκρέιντερ, ή στην μπουλντόζα, ή ακόμα και με το αλυσσοπρίονο και τη μάνικα στο χέρι για να δείξεις την ετοιμότητά σου, καλοχτενισμένος και με βλέμμα αποφασιστικό μπροστά στον φακό, για να νομίζει ο κοσμάκης ότι δίνεις τη μεγάλη μάχη με σθένος και ετοιμότητα, τρομάρα σου, όταν δεν ξέρεις πούθε παν' τα τέσσερα!

Για το χαντάκι, επίσης, και εμείς οι πολίτες που καθόμαστε και ακούμε τις δικαιολογίες που αναμασούν οι ανευθυνο-υπεύθυνοι και τους αφήνουμε ανενόχλητους να διαφημίζουν το «τίποτα».

Γαλανιάδη Εύα

Video: 

Έντονα προβλήματα λόγω των έντονων βροχοπτώσεων στο Ζευγολατιό


5 Σχόλια

Ωραιο αρθρο !! μπραβο σας !! εχετε εντοπισει ακριβως το προβλημα !! ΑΜΕΣΟΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΟΛΩΝ ΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΧΑΝΤΑΚΙΩΝ ΧΩΡΙΣ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΜΗΝ ΘΙΞΟΥΜΕ ΤΟ ΓΕΦΥΡΑΚΙ ΤΟΥ ΦΙΛΟΥ Κ ΧΩΡΙΑΝΟΥ !! ΤΑ ΠΙΟ ΠΟΛΛΑ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΤΑΧΟΥΜΕ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΜΕΙΣ ΕΙΤΕ ΜΕ ΜΙΚΡΑ ΓΕΡΥΡΑΚΙ ΕΙΤΕ ΜΕ ΚΑΘΟΛΟΥ ΓΕΦΥΡΑΚΙ !! ΜΕΡΙΚΑ ΧΑΝΤΑΚΙΑ ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΚΑΝ Κ ΦΕΤΟΣ ΑΛΛΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΑ

Κ. Γαλανοπούλου, δεν είστε η μόνη που έχετε κατανοήσει το μηχανισμό. Αν αναρωτιέστε το επόμενο βήμα.... Εισαγγελία Τρίπολης...Κωλέτη αντιεισαγγελέας. Μετά θα στρώσουν οι υπεύθυνοι για την αδιαφορία και την αλαζονεία τους.

Πόσο δυστυχώς η τραγική κωμωδία θα ξαναπαίζεται... Πριν από 6 χρόνια ο αείμνηστος ακαδημαϊκός Νικόλαος Αμβράσης στο Nature ανέπτυξε πως η τοπική πολιτική διαφθορά και η διαπλοκή σκοτώνουν !! Συγκρίνοντας θανάτους από σεισμούς ανά χώρα με τον παγκόσμιο δείκτη διαφθοράς. ΣΗΚΩΘΕΊΤΕ ΛΟΙΠΌΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΈΔΕΣ ΣΑΣ !! Παθών Τεγεάτης του 2016 που δεν δικαιώθηκε..

Οι εκλεμένοι τοπικοί άρχοντες των χωριών τι έκαναν όλο αυτό το διάστημα ?? Ποιος ήταν ο ρόλος τους ?? Έχουν αντιληφθεί τις υποχρεώσεις τους ?? Η είναι μόνο για "χαιδολόγημα" των εκπροσώπων των ΟΤΑ !! Για κρασιά και για γουρνοπούλες ? Την παχυδερμία τους την έχουμε νιώσει στο πετσί μας !! Φτάνουν τα λόγια !! Πράξεις δεν βλέπω ...ομαδικές αγωγές στον εισαγγελέα.

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.