Τατούλης

Πολιτική εκδήλωση ενάντια στην λογική των «αυτοκρατόρων» στην Τρίπολη (pics,vid)

Πολιτική εκδήλωση ενάντια στην λογική των «αυτοκρατόρων» στην Τρίπολη (pics,vid)

Φεβρουάριος 17, 2019 - 13:30
0 σχόλια

Κάλεσμα Αλεξανδρή, Πετράκου, Χρυσαδάκου για μια εναλλακτική πορεία στη Περιφέρεια Πελοποννήσου

Ανοιχτό κάλεσμα για τη συγκρότηση Περιφερειακής Παράταξης και την λήψη αποφάσεων για τις Περιφερειακές εκλογές απέστειλαν  προς του πολίτες της περιφέρειας Πελοποννήσου οι Αλεξανδρής, Πετράκος, Χρυσαδάκος σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποίησαν την Κυριακή στις 10:30 στην Τρίπολη.

Για μια εναλλακτική πορεία απέναντι στις αντιδημοκρατικές νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές στη Περιφέρεια Πελοποννήσου μίλησε ο κ. Πετράκος καλώντας τους πολίτες της Πελοποννήσου για συσπείρωση ενάντια στον «αυτοκράτορα» όπως χαρακτηριστικά τόνισαν Πέτρο Τατούλη.

Οι περισσότεροι από τους άλλους διεκδικητές της Περιφέρειας έχουν «προσκυνήσει» το σύστημα και καθεστώς «Τατούλη» είτε ως πρώην στενοί συνεργάτες οι οποίοι ήταν πρωτεργάτες και στυλοβάτες για την εγκαθίδρυση του καθεστώτος Τατούλη, είτε ως ψηφοφόροι και υποστηρικτές του κ. Τατούλη.

Όπως ανέφεραν οι ομιλητές

«Αναδείξαμε πρωταγωνιστικά όλα αυτά τα προηγούμενα εννέα χρόνια και με την «Αγωνιστική Συνεργασία Πελοποννήσου» και με την «Αγωνιστική Πρωτοβουλία Πελοποννήσου» στο Περιφερειακό Συμβούλιο αλλά και στην κοινωνία, τις αντιλαϊκές μνημονιακές πολιτικές των κυβερνήσεων αλλά την επιζήμια και αντιδημοκρατική πολιτική της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη η οποία υποστηρίζει και υλοποιεί πρωταγωνιστικά τις  νεοφιλελεύθερες και τις  μνημονιακές πολιτικές και το αντιδημοκρατικό πλαίσιο του «Καλλικράτη»  και  λειτουργεί χωρίς ουσιαστικό σχέδιο ανασυγκρότησης της Περιφέρειας.  Χωρίς να αντισταθεί όλα αυτά τα εννέα χρόνια που οι μνημονιακές δυνάμεις κατεδάφιζαν το κράτος πρόνοιας, καταργούσαν εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα, όταν λεηλατούσαν τα λαϊκά εισοδήματα και εκποιούσαν τη δημόσια περιουσία. Η υλοποίηση αυτών των πολιτικών έχει τραγικές συνέπειες. Και στην τη ζωή των πολιτών και στη λειτουργία της αυτοδιοίκησης, αφού μειώθηκαν δραματικά οι πόροι της, το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων είναι ανύπαρκτο και αποδιοργανώθηκε η λειτουργία των υπηρεσιών, λόγω έλλειψης προσωπικού, κλπ.

Πολίτες της Πελοποννήσου

 Απευθύνουμε ανοιχτό κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας σε όλους τους ενεργούς και αγωνιζόμενους πολίτες με τους οποίους συναντηθήκαμε σε κοινές πρωτοβουλίες και αγώνες αυτά τα εννέα σκληρά χρόνια αλλά και σε όλες τις αυτοδιοικητικές, κοινωνικές και κινηματικές συλλογικότητες που είτε  συνεργαστήκαμε είτε  συμπαραταχθήκαμε και  μοιραζόμαστε  ανησυχίες και  αγωνίες για το μέλλον του τόπου μας και των συμπατριωτών μας.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας σε όλους με τους οποίους συναντηθήκαμε

 -στους αγώνες που αναπτύχθηκαν, για μια βιώσιμη ανάπτυξη της Περιφέρειας, για την υλοποίηση έργων και υποδομών που έχει ανάγκη η Πελοπόννησος και οι άνθρωποι της, για την προστασία του φυσικού και πολιτιστικού περιβάλλοντος, για την προστασία και ενίσχυση του εισοδήματος των αγροτών, των εργαζομένων και των μικρομεσαίων, για την προστασία της δημόσιας περιουσίας, για την προστασία της λαϊκής περιουσίας και κατοικίας από τους πλειστηριασμούς και τις κατασχέσεις, για τη δημοκρατία και τη συλλογική λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.

-Στους πολύμορφους αγώνες ενάντια στην παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων μέσω ΣΔΙΤ σε ιδιωτικά συμφέροντα, ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ και το ξεπούλημα του Ενεργειακού Κέντρου της Μεγαλόπολης, ενάντια στη μετατροπή της Πελοποννήσου σε Ειδική Οικονομική Ζώνη   και αποικία του Φούχτελ.

Απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης και συνεργασίας ώστε να υπάρξει μια δημοκρατική προοδευτική ανατροπή, για να μην υποστεί περαιτέρω η Περιφέρεια Πελοποννήσου και οι πολίτες της τις συνέπειες  των εφαρμοζόμενων αντιλαϊκών πολιτικών από τις κυβερνήσεις και την Ε.Ε. και τις πολιτικές διαχείρισης της Περιφερειακής Αρχής Τατούλη.

Με την πρόσκληση μας αυτή θεωρούμε αναγκαία στην σημερινή κοινωνικοπολιτική συγκυρία τη δημιουργία ενός Μετώπου Αντίστασης.

Στις συνεχιζόμενες νεοφιλελεύθερες πολιτικές λιτότητας που ισοπεδώνουν την κοινωνία και την αυτοδιοίκηση.
Στη μόνιμη επιτροπεία, κηδεμονία και αυστηρή επιτήρηση που θα ασκείται για δεκάδες χρόνια στη χώρα μας ακόμα και στην λεγόμενη μετά μνημονιακή εποχή.

Διεκδικούμε την ανατροπή όλων αυτών στη βάση ενός εντελώς διαφορετικού άλλου αυτοδιοικητικού-πολιτικού σχεδίου.

 

Σήμερα οι Περιφέρειες υποχρηματοδοτούμενες και υποστελεχωμένες, υπό τον ασφυκτικό έλεγχο του κράτους αποτελούν ιμάντες υλοποίησης των κυβερνητικών αποφάσεων και των κατευθύνσεων από το διευθυντήριο των Βρυξελλών. Ευρίσκονται  μακριά από τις ανάγκες των πολιτών και τη λαϊκή συμμετοχή υλοποιούν επενδύσεις χρηματοδοτούμενες αποκλειστικά από το ΕΣΠΑ που τις περισσότερες φορές δεν λαμβάνουν υπόψη τους τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών και τις ανάγκες ενός ολοκληρωμένου περιφερειακού και τοπικού σχεδιασμού. Ο Δημοκρατικός Προγραμματισμός και η υλοποίηση στοχευμένων πολιτικών για μια βιώσιμη ανάπτυξη αποτελεί απαγορευμένη διαδικασία.

Ο νέος νόμος ο «Κλεισθένης» ως συνέχεια του «Καλλικράτη» που αφορά τη λειτουργία της τοπικής αυτοδιοίκησης αποδέχεται πλήρως την εποπτεία και την εφαρμογή των μνημονίων.
Το «Παρατηρητήριο Οικονομικής Αυτοτέλειας» διατηρεί και διευρύνει το ρόλο του και μετατρέπεται σε μόνιμο μηχανισμό. Οι αναφορές δε στην οικονομική αυτοτέλεια των ΟΤΑ, με τη διαρκώς μειούμενη κρατική χρηματοδότηση, ανοίγουν τις πύλες και για αυτοδιοικητικούς φόρους ή για μεταφορά εξ’ ολοκλήρου του αντιλαϊκού ΕΝΦΙΑ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Η κατάργηση της Αποκεντρωμένης Διοίκησης παραμένει ζητούμενο. Η παραμονή της με όποια μορφή και με την όποια ονομασία και αν της δοθεί μοναδικό σκοπό θα έχει, όπως και τώρα, τον διαρκή έλεγχο της Αυτοδιοίκησης από την κυβέρνηση.

Βασική στόχευση μας ως δομική αρχή είναι ο διακριτός ρόλος αρμοδιοτήτων Α΄ και Β΄ βαθμού Αυτοδιοίκησης και Κράτους με απαραίτητη προϋπόθεση τη θεσμοθέτηση και τήρηση καταβολής των αναγκαίων κρατικών πόρων και του προσωπικού.

Η πρωτοβουλία μας δεν αφορά στη δημιουργία μιας ακόμα αυτοδιοικητικής παράταξης ή μόνο την εκλογική μας καταγραφή.

Επιδίωξή μας είναι να θέσουμε σε κίνηση ολόκληρη την κοινωνία με στόχο την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των πληττόμενων πολιτών.

Στόχος μας είναι η υπεράσπιση της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης ως θεσμού που υπερασπίζεται το περιβάλλον, τον πολιτισμό, και την ανάπτυξη προς όφελος του λαού και όχι των εχόντων.

Επιδιώκουμε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να έχει ουσιαστική συμμετοχή στα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα και κινήματα της περιόδου, που αφορούν την ανεργία, την προστασία της λαϊκής κατοικίας, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών, της δημόσιας περιουσίας, των αεροδρομίων, των λιμανιών, του ενεργειακού πλούτου της χώρας, των ελεύθερων – δημόσιων χώρων από τα ντόπια και ξένα ολιγοπώλια.

Δεν αρκούμαστε σε λογικές διαχείρισης. Διεκδικούμε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να έχει ενεργό πολιτικό ρόλο, να αγωνίζεται με συνέπεια ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις του νερού και της διαχείρισης των στερεών αποβλήτων, που προωθεί και η σημερινή κυβέρνηση.

Αντιστεκόμαστε μαζί με τους τοπικούς κοινωνικούς φορείς και του ενεργούς πολίτες στην παραχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων σε ιδιωτικά συμφέροντα μέσω ΣΔΙΤ που υλοποιεί η Περιφερειακή Αρχή Πελοποννήσου σε βάρος του περιβάλλοντος και με σημαντική οικονομική επιβάρυνση για τους πολίτες. Η δημόσια, κοινωνικά δίκαιη, οικονομικά συμφέρουσα και αποκεντρωμένη διαχείριση απορριμμάτων  με έμφαση στη «διαλογή στην πηγή» με συντονισμό ΟΤΑ Α’ και Β’ Βαθμού, με επαρκείς πόρους και ανθρώπινο δυναμικό, με στόχο την αλλαγή της κουλτούρας όλων μας είναι κεντρική μας επιλογή.

Ζήτημα άμεσης προτεραιότητας είναι η πληθυσμιακή γήρανση και η συρρίκνωση του παραγωγικού δυναμικού της Πελοποννήσου λόγω μετανάστευσης που τροφοδοτείται απ’ την υψηλή ανεργία. Ο Αγροτικός τομέας η ατμομηχανή της περιφέρειας απειλείται και οι αγρότες και κτηνοτρόφοι εγκαταλείπουν μαζικά το επάγγελμα καθώς το  κόστος παραγωγής αυξάνεται και οι τιμές των προϊόντων και του  γάλακτος συμπιέστηκαν σε επίπεδα κάτω του κόστους.

Απαιτείται ένας αναπτυξιακός προγραμματισμός που θα υλοποιεί με δημοκρατικό τρόπο η Περιφέρεια σε συνεργασία με τους Δήμους για να υλοποιηθούν με διαφάνεια τα βασικά έργα υποδομής που θα συμβάλουν σε μια ανάπτυξη με επίκεντρο τον απλό άνθρωπο και τις ανάγκες του, στην Υγεία, την Παιδεία, τον Πολιτισμό, στον Αθλητισμό, στις ανάγκες της νεολαίας και την προστασία των ηλικιωμένων. Έργα και υποδομές που θα στηρίζουν την αγροτική παραγωγή, τον δευτερογενή τομέα και τον τουρισμό με σεβασμό στο περιβάλλον με ιδιαίτερη στόχευση τον ποιοτικό, τον πολιτιστικό, τον θρησκευτικό, τον ορεινό και εναλλακτικό τουρισμό για να συγκρατήσουμε τους νέους στον τόπο μας και να ξαναζωντανέψουν τα χωριά μας.

Να πρωτοστατήσουμε στην ανάπτυξη κινημάτων για την υπεράσπιση του κοινωνικού κράτους, των εργασιακών και κοινωνικών δικαιωμάτων του λαού, να αντισταθούμε στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας και των «φιλέτων» που είναι ενταγμένα στο ΥΠΕΡΤΑΜΕΙΟ. Να υπερασπίσουμε τα λαϊκά εισοδήματα, τη λαϊκή κατοικία και τη λαϊκή περιουσία.  Να αγωνιστούμε για να αυξηθούν οι πόροι της αυτοδιοίκησης, το ΠΔΕ, το περιφερειακό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ και φυσικά να αγωνιζόμαστε καθημερινά για την επίλυση των πάμπολλων τοπικών προβλημάτων που υπάρχουν στη Περιφέρεια μας.

Ένα τέτοιο φιλόδοξο και ριζοσπαστικό σχέδιο δεν μπορεί να σχεδιαστεί και πολύ περισσότερο να προωθηθεί και να υλοποιηθεί χωρίς την άμεση εμπλοκή των εργαζομένων, των νέων, του επιστημονικού δυναμικού, των παραγωγικών φορέων, του λαού της Πελοποννήσου.

Η αυτοδιοίκηση και οι μετέχοντες σε αυτήν ως εκφραστές της λαϊκής βούλησης θα πρέπει να επαναπροσδιορίσουν τα χαρακτηριστικά του λαϊκού ελέγχου, της συμμετοχής των πολιτών στα κοινά, τα χαρακτηριστικά του τοπικού σε συνάρτηση με το κεντρικό-πολιτικό σε μια διαρκή διεκδίκηση, ενεργοποίηση και αφύπνιση, ενάντια στις νεοφιλελεύθερες μνημονιακές πολιτικές.

 Δεσμευόμαστε να αγωνιζόμαστε ώστε το Περιφερειακό Συμβούλιο να είναι «μικρό κοινοβούλιο» και για τα θέματα της περιφερειακής πολιτικής, αλλά και για τα γενικότερα θέματα που απασχολούν τους εργαζόμενους, τους αγρότες, τους επαγγελματίες, τους άνεργους και τη νεολαία.

Επιδιώκουμε ώστε η Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση να γίνει ένας θεσμός ανοιχτός και ανατροφοδοτούμενος από την κοινωνία, εγγυητής των κοινωνικών αγαθών και της δημοκρατικής έκφρασης, υποκινητής της κοινωνικής διεκδίκησης, αντίστασης και συμμετοχής, συντονιστής της ανάπτυξης, όχι μόνο στο πεδίο της οικονομίας, αλλά και της κοινωνικής ευημερίας, της προόδου και του πολιτισμού.

Ειδικότερα αγωνιζόμαστε:

Α) Για την αναβάθμιση του ρόλου των Π.Σ

Β) Για τη διεύρυνση της δημοκρατίας στα Περιφερειακά Συμβούλια

Γ) Για τη θεσμοθέτηση συλλογικού οργάνου κατά νομό.

Στο συλλογικό αυτό όργανο θα συμμετέχουν οι αιρετοί σύμβουλοι κάθε Νομού και οι επικεφαλής των παρατάξεων που εκπροσωπούνται στο Περιφερειακό Συμβούλιο. Το συλλογικό αυτό όργανο θα το συγκαλεί ο Αντιπεριφερειάρχης μία φορά το μήνα για να συζητά θέματα που αφορούν τον κάθε Νομό και να λαμβάνεται  απόφαση, η οποία να δεσμεύει το Περιφερειακό Συμβούλιο.

Συνολικά δεσμευόμαστε να συμβάλουμε να διαμορφωθεί ένα μαζικό, ανατρεπτικό, προοδευτικό, λαϊκό κίνημα για την ανατροπή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών της μεταμνημονιακής λιτότητας και της Ευρωζωνικής επιτροπείας, της υπερφορολόγησης και της εκποίησης της δημόσιας και ιδιωτικής περιουσίας των λαϊκών νοικοκυριών. Για τη διαγραφή του χρέους, την εθνικοποίηση-κοινωνικοποίηση των τραπεζών με στόχο την ανάπτυξη και την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας, για μια ριζική και δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, για υπεράσπιση και αναβάθμιση των κοινωνικών αγαθών και των εργασιακών-ασφαλιστικών δικαιωμάτων.»

Video: 

ArcadiaPortal.gr Κάλεσμα Αλεξανδρή, Πετράκου, Χρυσαδάκου


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.