Πολιτικές και κομματικές διαφωνίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης

Πολιτικές και κομματικές διαφωνίες στο Δημοτικό Συμβούλιο Μεγαλόπολης

Απρίλιος 25, 2015 - 13:19
0 σχόλια

Έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο έγινε χθες Παρασκευή 24 Απριλίου στην Μεγαλόπολη με αφορμή τη απόφαση της Κυβέρνησης να εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα της Αυτοδιοίκησης και φορέων του Δημοσίου. Με την απόφαση αυτή όλα τα χρήματα που έχει κατατεθειμένα ο Δήμος Μεγαλόπολης σε ιδιωτικές τράπεζες θα περάσουν στην Τράπεζα της Ελλάδας και οι Δήμοι δεν θα μπορούν να τα έχουν διαθέσιμα όποτε θέλουν να πληρώνουν τις υποχρεώσεις αλλά κατόπιν κάποιων διαδικασιών.

Στο συμβούλιο τοποθετήθηκαν οι επικεφαλείς των παρατάξεων και αρκετοί δημοτικοί σύμβουλοι, πολλοί από τους οποίους μπήκαν και πολιτικές τοποθετήσεις , άλλοι καταγγέλλοντας την Κυβέρνηση και ορισμένοι υπερασπιζόμενοι. Το χθεσινό συμβούλιο δεν ήταν χωρισμένο σε δημοτικές παρατάξεις αλλά σε πολιτικές και κομματικές. Υπήρχαν όμως και πολλά κοινά σημεία: Αν πράγματι η χώρα κινδυνεύει να πτωχεύσει τότε όλοι πρέπει να βοηθήσουν. Αλλά θα πρέπει να υπάρχουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις και εγγυήσεις για το πότε και πως θα επιστραφούν τα χρήματα των Δήμων. Επίσης σε όλους τους συμβούλους ήταν κοινή η απορία γιατί η Κυβέρνηση δεν αναφέρει στο διάταγμα ότι παίρνει τα χρήματα αλλά περιμένει από τα Δημοτικά Συμβούλια να πάρουν αποφάσεις ότι τα δίνουν .

Η διαπίστωση ήταν ότι αυτό έχει να κάνει με νομικά θέματα και ότι έτσι την τελική ευθύνη θα την έχουν οι δημοτικοί σύμβουλοι. Μπούσουλας της συζήτησης ήταν το Ψήφισμα που έχει βγει από την Κεντρική Ένωση Δήμων και η πρόταση του Δημάρχου Μεγαλόπολης ήταν να υιοθετήσει το συμβούλιο το Ψήφισμα αυτό και μετά το Συνέδριο που θα γίνει τον Μάιο να ξαναγίνει συμβούλιο και να εξεταστεί πάλι το θέμα. Τελικά το Δημοτικό Συμβούλιο δεν κατάφερε να πάρει ομόφωνη απόφαση , αφού η παράταξη του Παναγιώτη Μπούρα ζητούσε να αφαιρεθούν από το ψήφισμα της ΚΕΔΚΕ κάποια πράγματα που είχαν αλλάξει στην πορεία , όπως η αλλαγή στάσης της Κυβέρνησης και η απόφαση της ότι εξαιρούνται τα ανταποδοτικά τέλη από τη δέσμευση των ταμειακών διαθεσίμων των Δήμων.

Η παράταξη του Γιάννη Γεωργακόπουλου δεν ψήφισε την απόφαση , με την αιτιολογία ότι το ψήφισμα της ΚΕΔΚΕ είναι απλά ένα αντιπολιτευτικό κείμενο , χωρίς να μπαίνει στην ουσία του ζητήματος. Ο Παναγιώτης Λαμπρόπουλος ψήφισε υπέρ της πρότασης. Στο κλείσιμο της συζήτησης είχαμε και μια στιγμή έντασης όταν ο Σπύρος Τσιριγώτης δήλωσε ότι διαφωνεί με την πολιτική τοποθέτηση που έκανε ο Δήμαρχος και ζητούσε επίμονα να διαβαστεί το ψήφισμα της ΚΕΔΚΕ και να ψηφιστεί ως έχει. Η κάμερα του Καφενείου της Μεγαλόπολης κατέγραψε όλα όσα ειπώθηκαν , δείτε στο βίντεο που ακολουθεί ολόκληρη την συζήτηση και το ψήφισμα της ΚΕΔΚΕ…

Πηγή:http://kafeneio-megalopolis.gr

Ειδήσεις: 
Video: 

Δ.Σ.Μεγαλόπολης-δέσμευση των διαθέσιμων χρημάτων των Δήμων για τα κρατικά ταμεία


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.