Πολιτικά μηνύματα στην κοπή πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης (pics,vid)

Πολιτικά μηνύματα στην κοπή πίτας του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης (pics,vid)

Ιανουάριος 22, 2018 - 10:52
0 σχόλια

Τα μέλη του Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης έκοψαν την πίτα τους την Παρασκευή 19 Ιανουαρίου μέσα σε κλίμα αλληλεγγύης. Το νέο ΔΣ του Συλλόγου υποδέχθηκε τους συναδέλφους στην ευχάριστη εκδήλωση, από την οποία δεν έλειψαν τα πολιτικά μηνύματα.

Παρόντες, ο βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργος Παπαηλιού, ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Γ. Ρουμελιώτης, ο δήμαρχος Τρίπολης Δημήτρης Παυλής και ο πρόεδρος Δημοτικής Κοινότητας Τρίπολης Γ. Θεοδωρακόπουλος, αλλά και ο περιφερειακός σύμβουλος Γ. Κατσίρης, αλλά και η πρόεδρος Πρωτοδικών, ο εισαγγελέας και οι δικαστές.

 

Παπαηλιού: Η Δικαιοσύνη δεν ήταν ιδανικά πλασμένη προ κρίσης

Ο δικηγόρος το επάγγελμα βουλευτής Αρκαδίας του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Παπαηλιού κατά τον σύντομο χαιρετισμό που απηύθυνε στα μέλη του ΔΣ Τρίπολης, αφού ανέφερε ότι η ιδιότητα του δικηγόρου κυριαρχεί στην υπόστασή του, υπογράμμισε ότι η κοινωνία μας διέρχεται κρίση αξιών και τόνισε ότι η Δικαιοσύνη δεν ήταν ιδανικά πλασμένη προ κρίσης αφήνοντας αιχμές εναντίον όλων όσοι επικρίνουν τον τρόπο με τον οποίον επικοινωνεί η κυβέρνηση με τη δικαστική εξουσία:

Η Δικαιοσύνη είναι καταφύγιο για τον πολίτη και οφείλει να διαφυλάττει τον θεσμικό της ρόλο.

Από την πλευρά του, ο κ. Ρουμελιώτης αφού ευχήθηκε υγεία, χαρά και αλληλεγγύη στον ΔΣ Τρίπολης, αλλά και καλές δουλειές, ανέφερε ότι η Τ΄ριπολη έχει άξιους και ικανούς δικηγόρους, ενώ μετέφερε τον χαιρετισμό του περιφερειάρχη Πέτρου Τατούλη, ο οποίος τους προσκάλεσε για να συζητήσουν τα προβλήματα του κλάδου.

Ο πρόεδρος του ΔΣ Τρίπολης Γιάννης Αγγελάκος, αφού ευχαρίστησε τους συναδέλφους για την παρουσία τους στην εκδήλωση, μίλησε για την προσδοκία ενός καλύτερου αύριο, αλλά παρατήρησε:

Δυστυχώς, προσπερνάμε την ενότητα.

Ακόμη, αναφέρθηκε στον θεσμό της διαμεσολάβησης και στον αγώνα που έδωσαν ενωμένοι οι δικηγόροι για το Ασφαλιστικό, και κατέληξε:

Η Δικαιοσύνη αφορά τους λίγους, τους έχοντες, αυτούς που έχουν οικονομική δυνατότητα.

Αυτό, όπως είπε απευθυνόμενος στους δικαστές και στους εισαγγελείς, πρέπει να αλλάξει.

Αρκετή δόση χιούμορ περιείχε ο χαιρετισμός του προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας κ. Θεοδωρακόπουλου, ο οποίος, μετά τις καθιερωμένες ευχές, είπε ότι οι αιρετοί βρίσκονται πάντα κοντά στους δικηγόρους καθώς... τους κυνηγούν επί δικαίων και αδίκων και έτσι συχνά χρειάζονται τις υπηρεσίες τους.

Ειδήσεις: 
Video: 

Arcadiaportal.gr - Κοπή πίτας Δικηγορικού Συλλόγου Τρίπολης


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.