Πόλεμος για να μπει δεματοποιητής στην Τρίπολη (video)

Πόλεμος για να μπει δεματοποιητής στην Τρίπολη (video)

Ιούλιος 27, 2011 - 22:59
7 σχόλια

-Σφοδρή σύγκρουση πριν απο λίγο στην περιφέρεια μεταξύ Τατούλη και Σμυρνιώτη
-Ποιοί Δήμαρχοι στηρίζουν τον περιφερειάρχη

Της Χριστίνας Τσιορωτά 
  Θέλησε να φανεί διαλακτικός στην αρχική του τοποθέτηση όταν η συζήτηση στην σύσκεψη των Δημάρχων της Αρκαδίας με τον Περιφερειάρχη , ήρθε στα σκουπίδια λέγοντας πως σαν δήμος θα βοήθησουν στην προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος για το οποίο δεν φέρουν ευθύνη καλούνται όμως να επιλύσουν. Σαν όμως απο τα χείλη του περιφερειάρχη ακούστηκε η λέξη "δεματοποιητής" τότε ο Γ. Σμυρνιώτης ήχησε τα τύμπανα του πολέμου.

"Δεν θεωρούμε τον δεματοποιητή μέρος της λύσης και γι αυτό δεν δεχόμαστε τοποθέτηση. Βλέπουμε άλλωστε τα αποτελέσματα του δεματοποιητή στο Κρανίδι με τα 6.000 δέματα που έχουν μαζευτεί εκεί επειδή δεν ξέρουν που να τα πάνε. Το ίδιο δεν θα γίνει και εδώ;" είπε ο Γιάννης Σμυρνιώτης ξεκαθαρίζοντας με όλους τους τρόπους πως υπάρχει αντίθεση και μάλιστα κάθετη σε αυτήν την "λύση".
Ο περιφερειάρχης με ύφος αυστηρό υπενθύμισε πως το αδιέξοδο είναι προ των πυλών, ήδη η Γορτυνία δεν μαζεύει σκουπίδια και πως νομοί όπως η Λακωνία και η Αργολίδα έλυσαν το θέμα της προσωρινής διαχείρισης. " και ηλύση αυτή είναι ο δεματοποιητής. Ήμουν εκείνος που είχε αντιδράσει όταν ο αγγελόπουλος τους πρότεινε, οι δεματοποιητές όμως αναφέρονται στον αναθεωρημένο ΠΕΣΔΑ ως μέσο προσωρινής διαχείρισης και αυτό πρέπει να κάνετε!" είπε ο Πέτρος Τατούλης ο οποίος ξέχασε τις .. αβρότητες και το Τζών (έτσι αποκάλεσε το Γιάννη Σμυρνιώτη δίνοντας του το λόγο) και κουνώντας το δάχτυλό του ξεκαθάρισε πως ετούτη η ευθύνη, η ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης ανήκει στους Δημάρχους και όχι στην Περιφέρεια. Μιλώντας την περισσότερη ώρα σε δεύτερο ενικό πρόσωπο ο περιφερειάρχης έθεσε τους Δημάρχους προ τετελεσμένων γεγονότων ξεκαθαρίζοντας πως τα πρόστιμα έρχονται. Μάλιστα το 1ο έπεσε ήδη στο Δήμο Κορινθίων , πρόστιμο που ξεπερνά τις 100 χιλιάδες ευρώ! "Να τον βάλουμε στο Πλάτωμα; να τον βάλουμε στα 23 στρέμματα που διαθέτει ο Δήμος Τρίπολης για ΧΥΤΑ; δεν θεωρούμε λύση τον δεματοποιητή και δεν αναζητούμε χώρο για την τοποθέτησή του" επέμεινε ο Δήμαρχος Τρίπολης προκαλώντας την αντίδραση των δημάρχων Μ. Σκαντζού και Γ. Γιαννόπουλου που θέλησαν να τον πείσουν για τα του δεματοποιητή αλλά και του αντιπεριφερειάρχη Βαγγέλη Γιαννκούρα ο οποίος ζήτησε στη σύσκεψη να ληφθούν αποφάσεις δεδομένου οτι  "όλοι είμαστε μεγάλοι άνθρωποι και σοβαροί!" Η σοβαρότητα και η ωριμότητα δεν αποδείχτηκε αφού οι Δήμαρχοι επέλεξαν να πουν τις όποιες ενστάσεις στην τοποθέτηση Τατούλη στα πηγαδάκια που σχηματίστηκαν μετά απο τη σύσκεψη. Αποχώρησαν δε με την ευθύνη της προσωρινής διαχείρισης στα χαρτυφυλάκια τους! 

 

 

Video: 

youtube://v/7EisN9beNKI


7 Σχόλια

Γι΄αυτό ο Γιαννόπουλος και ο Σκαντζός αντέδρασαν στην άρνηση του Σμυρνιώτη; Ας τον φτιάξουν στο Άστρος ή στη Δημητσάνα, ώστε οι τόνοι των δεμάτων να κατακλύσουν το Παράλιο ή την είσοδο της Δημητάνας και της Βυτίνας !!!!!!!!!!!!

ΤΖωνννννν άρχισαν τα όργανα.....αχαχαχα!!!τα σκουπίδια έξω από την δημαρχία.

Ρε παιδιά θα τα φτιάξει όλα ο "πιλότος" ο Πετράν! Ετοιμάζει το αεροδρόμιο για να φορτώνει τα σκουπίδια σε δέματα να τα πουλάει στην Γερμανία που τα θέλουνε! Είναι πολύ μπροστά ο άνθρωπος!!!

ΚΥΡΙΕ ΤΑΤΟΥΛΗ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΣΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΟΥΤΕ ΠΡΟΣΩΡΙΝΟ - ΟΥΤΕ ΜΟΝΙΜΟ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ, ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΑΜΕΣΑ Ο ΣΚΟΥΠΙΔΟΤΟΠΟΣ !!!! Ο Κος ΤΣΙΑΜΟΥΛΟΣ ΤΩΝ ΦΙΛΙΚΩΝ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ ΘΕΣΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΩΣΕΙ !!! ΠΟΥ Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΦΟΡΤΩΣΕΙ ΤΟΝ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗ ????? ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΙΚΩΝ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ ΑΜΕΣΑ ????? ΟΧΙ ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ, ΑΣ ΤΟΝ ΠΑΡΕΙ Η ΔΗΜΗΤΣΑΝΑ Η' ΤΟ ΑΣΤΡΟΣ ΕΑΝ ΤΟΝ ΘΕΛΟΥΝ ΟΙ ΕΚΕΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ...

Φίλε καλέ της περιοχής Φιλικών,προφανώς δεν έχεις συμμετάσχει στις τελευταίες κινητοποιήσεις-συζητήσεις του Σωματείου(γιατί μάλλον είσαι από τους βολεμένους του Δημάρχου ή του Περιφερειάρχη και κάποιος σε όδήγησε σε αυτό το ολίσθημα),γι αυτό το λόγο "αν είσαι από την περιοχή γιατί αμφιβάλλω με αυτά που γράφεις"θα έπρεπε να γνωρίζεις ότι σήμερα τον Ιούλιο του 2011 δεν θα συζητάγαμε για το που θα μπεί ο δεματοποιητής(προσωρινα ή οριστικά)αν δεν υπήρχαμε εμείς.Θα είχε τοποθετηθεί στο Πλάτωμα από το 2005 και θα είχε γίνει και η ολοκληρωμένη διαχείριση στην περιοχή μας.Το τι κάνω εγώ προσωπικά και ο Σύλλογος,τι χρήματα έχουμε δαπανήσει,τι επαφές έχουμε κάνει,σε τι δικαστήρια έχουμε και θα έχουμε να παρασταθούμε για τα επόμενα 6-7 χρόνια,σε τι Υπουργεία έχουμε απευθυνθεί,τι δικαστικές αποφάσεις έχουμε πάρει και τι αγώνες-κινητοποιήσεις έχουμε κάνει,σε πληροφορώ υποτιθέμενε "Φιλικέ" ότι το ξέρεις όλος ο κόσμος εκτός από εσένα.Λυπάμαι που είσαι υποχείριο καποιών παπαγάλων.Εμεις έχουμε άποψη,την έχουμε καταθέσει με ονοματεπώνυμα,έχουμε εκτεθεί στην κοινωνία και θα πέσουμε αν πέσουμε μαχώμενοι και όχι κρυμμένοι πίσω από μία λέξη <ΦΙΛΙΚΟΣ>.Σημειώνοντας για την ιστορία,το κλείσιμο του σκουπιδότοπου και την αποκατάσταση της Χωματερής στο Πλάτωμα πρέπει να την κάνει ο Δήμαρχος καθώς και την χωροθέτηση για τον δεματοποιητή.Ο Περιφερειάρχης πρέπει και έχει την υποχρέωση να αδειοδοτήση άμεσα και να πρόβεί στην οριστική λύση της διαχείρισης των σκουπιδιών γιατι διαφορετικά τα πρόστιμα που είναι προ των πυλών να τα πληρώσουν οι υπεύθυνοι από την τσέπη τους και όχι οι συμπολίτες μου στο Δήμο Τρίπολης οι οποίοι τόσα χρόνια συναγωνίζονται μαζί μας γιατί προσβάλλεται η προσωπικότητά τους,η δημόσια υγεία τους και απαξιώνεται η περιουσία τους.

Θέλουμε δεν θέλουμε, οι δεματοποιητές είναι, προσωρινή μεν, αλλά λύση εγκεκριμένη από την Ε.Ε και όχι υπόθεση περιφερειαρχών ή δημάρχων, όσον αφορά τη διαχείριση των στερεών αποβλήτων...Η επιλογή είναι δική μας: Θέλουμε να χρεωνόμαστε καθημερινά ως Δήμος με πρόστιμο 35.000 ευρώ (το οποίο ισοδυναμεί και με αύξηση των τελών για όλους τους δημότες) ή πρέπει να καταφύγουμε στην προσωρινή (1,5 - 2 χρόνια το πολύ) λύση του δεματοποιητή έως ότου να υπάρξει η οριστική λύση διαχείρισης των απορριμμάτων; Για σκεφτείτε το...

Κε ΤΣΙΑΜΟΥΛΟ ΝΑ ΣΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΩ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΣΑΙ ΑΝΕΝΗΜΕΡΩΤΟΣ, ΠΩΣ ΤΗΝ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ ΔΕΝ ΤΗΝ ΚΑΝΕΙ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΟΠΩΣ ΛΕΣ (βλέπε σχετικά την υπογραφή Τατούλη για την αποκατάσταση της χωματερής της Κορίνθου). ΕΠΙΣΗΣ, ΜΑΛΛΟΝ ΕΣΥ "ΠΑΡΑΛΗΡΕΙΣ" ΜΕ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΘΙΧΤΗΚΕΣ ΠΟΥ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΡΕΙ ΘΕΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΙΛΟ ΣΟΥ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΣΚΟΥΠΙΔΙΩΝ. ΚΑΙ ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΕΛΟΣ: ΕΓΩ ΜΠΟΡΕΙ ΣΩΣΤΑ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΜΑΙ "ΦΙΛΙΚΟΣ" ΟΠΩΣ ΛΕΣ, ΑΛΛΑ ΠΕΣ ΜΑΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ, ΕΣΥ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΕΠΙΛΕΞΕΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙΣ ΤΗΝ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΤΟΙΚΙΑ ΣΟΥ??? ΠΟΥ ΜΕΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ??? ΕΚΤΟΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΦΙΛΙΚΩΝ ΒΕΒΑΙΑ - ΣΤΗΝ ΑΛΛΗ ΑΚΡΗ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ, ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΥΡΙΖΕΙΣ ΤΙΣ ΟΣΜΕΣ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΠΛΑΤΩΜΑ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ. ΠΟΙΟΣ ΚΡΥΒΕΤΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ "ΦΙΛΙΚΟΣ" (ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΨΗΦΟΥΣ) ΤΟ ΞΕΡΕΙΣ ΕΣΥ ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΑΛΛΟΝ... ΚΑΙ ΠΕΣ ΜΑΣ ΤΕΛΙΚΑ, ΕΣΥ ΣΥΜΦΩΝΕΙΣ ΝΑ ΜΠΕΙ Ο ΔΕΜΑΤΟΠΟΙΗΤΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΦΙΛΙΚΩΝ (που δεν ειναι και γειτονιά σου)??? ΕΓΩ ΠΑΝΤΩΣ ΔΗΛΩΝΩ ΠΩΣ ΔΕΝ ΤΟΝ ΘΕΛΩ, ΚΑΘΑΡΑ ΚΑΙ ΞΑΣΤΕΡΑ, ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΑΝΩΝΥΜΑ!!!