Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Νέα χρονιά με πολλούς στόχους και για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση (pics,vid)

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Νέα χρονιά με πολλούς στόχους και για την επέτειο των 200 χρόνων από την Επανάσταση (pics,vid)

Ιανουάριος 24, 2020 - 14:32
1 σχόλια

Την 24η Ιανουαρίου 2020 πραγματοποιήθηκε εκδήλωση και η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε στο πλαίσιο εορτασμού των είκοσι χρόνων  λειτουργίας του Παραρτήματος, μέσα στα οποία το μουσείο βελτίωσε τις υποδομές του και αύξησε τις συλλογές του με τις ευγενικές χορηγίες των πολιτών της Αρκαδίας.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κ. Κρούσκος πρώην διευθυντής του Παρατήματος, ο οποίος μίλησε για την ιστορία του Πολεμικού Μουσείου.

Στη συνέχεια ο κ. Φωτόπουλος διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου, έκανε έναν απολογισμό για το έτος και μίλησε για τα νέα αντικείμενα που εντάχθηκαν στις προθήκες του από δωρεές. Επίσης μίλησε για τις εκδηλώσεις που έγιναν, αλλά και για τους στόχος του μουσείου για τη νέα χρονιά.

Μεταξύ άλλων, τόνισε ότι το Πολεμικό Μουσείο - Παράτημα Τρίπολης είναι ένας ιστορικός-πολιτιστικός προορισμός των επισκεπτών της περιοχής που συμβάλλει στη βιωματική εκπαίδευση των μαθητών στην πολεμική ιστορία του τόπου μας και στοχεύει να γίνει το τοπόσημο του εορτασμού των 200 χρόνων από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης και της Εθνικής Παλιγγενεσίας.

Τέλος, ανέδειξε προβλήματα που υπάρχουν και έχουν να κάνουν με τη βελτίωση της γενικής εικόνας του μουσείου, όπως με την αναγκαιότητα βαψίματος του εξωτερικού κτιρίου, καθώς και η τοποθέτηση ευδιάκριτων πινακίδων σήμανσης.

Χαιρετισμό απηύθυναν ο διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος και ο δήμαρχος Τρίπολης Κωστας Τζιούμης

 

Video: 

ArcadiaPortal.gr Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Νέα χρονιά με πολλούς στόχους


Υπάρχει 1 Σχόλιο

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.