Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (pics,vid)

Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων (pics,vid)

Μάιος 18, 2019 - 22:00
3 σχόλια

«Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης»

Μία λαμπερή εκδήλωση πραγματοποίησε το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης, ως Παράρτημα του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών, με αφορμή 18η Μαΐου, που έχει οριστεί από το Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων (ICOM), ως Διεθνής Ημέρα Μουσείων.

Αυτή η μέρα εορτάζεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες εκδηλώσεις και είναι κάθε φορά αφιερωμένη σε ένα συγκεκριμένο θέμα, που αφορά τα μουσεία και τον ρόλο τους στη σύγχρονη κοινωνία.

Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης στο πλαίσιο αυτού του εορτασμού  τιμώντας αφενός την παράδοση και επιζητώντας το μέλλον της,  αλλά και αφετέρου προετοιμάζοντας τον ερχομό του εορτασμού των 200 χρόνων από την επανάσταση του 1821 που ξεκίνησε από τούτα εδώ τα χώματα, διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία εκδήλωση με  θέμα: «Τα Μουσεία ως κόμβοι πολιτισμού: το μέλλον της παράδοσης»

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 στο χώρο του Πολεμικού Μουσείου Τρίπολης, την οποία και παρακολούθησαν αρκετοί επίσημοι της πολιτικής και στρατιωτική ηγεσίας.

Η εκδήλωση  «άνοιξε»  με μουσικές μελωδίες από την Φιλαρμονική του Δήμου Τρίπολης,  και συνεχίστηκε με το καλωσόρισμα της Λοχαγού  Πεζικού και διευθύντριας του μουσείου κυρίας Σταυρούλα Πανταζοπούλου.

Στην εκδήλωση χαιρετισμό επίσης έκανε ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, μιας και η εκδήλωση έγινε με την συμπαράσταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου .

Έπειτα έγινε προβολή δύο μικρού μήκους ντοκιμαντέρ που ευγενικά παραχώρησε το Πολεμικό Μουσείο της Αθήνας στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης για τις ανάγκες της εκδήλωσης.

 Το πρώτο αφορούσε τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα του 1821, ενώ το δεύτερο, την ιστορική περίοδο από τον Μακεδονικό Αγώνα μέχρι και το τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και βασίστηκε  σε αρχειακό υλικό της εποχής  το οποίο και «έντυσε» μουσικά η πιανίστα κ. Λούση Γεωργιάδη.

Στην συνέχεια ακολούθησαν ομιλίες από την  καθηγήτρια κυρία  Ιωάννα Κοτσώρη, Διδάκτορα Φιλολογίας του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με θέμα «Πώς ο Νεοελληνικός Διαφωτισμός συντέλεσε στην Αφύπνιση της   Εθνικής Συνείδησης των Ελλήνων». Την δεύτερη και τελευταία ομιλία έκανε ο Νικόλαος Χριστόπουλος, Θεολόγος Ιστορικού με θέμα  «Τα Μουσεία ως Κόμβοι Πολιτισμού. Ο ρόλος των Πολεμικών Μουσείων»

 

Έφη Καστραντά

Video: 

ArcadiaPortal.gr Το Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης γιόρτασε τη Διεθνή Ημέρα Μουσείων


3 Σχόλια

Σε όλες τις πόλεις τα μουσεία ήταν ανοιχτά μέχρι αργά με εκδηλώσεις που ήταν όντως ενδιαφέρουσες για τον κόσμο. ...εδώ. ...παρέλαση μόνο

ΑΛΛΟ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ ΚΑΙ ΑΛΛΟ ΣΥΝΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ . ΓΙΑΤΙ ΔΥΣΚΟΛΕΥΕΣΤΕ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ; Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΑΛΥΨΕ ΤΙΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ,ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΔΡΑΜΕ ΕΜΠΡΑΚΤΩΣ ΚΑΙ ΜΕ ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟ ΤΗΝ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΗ !

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.