Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Αποκαλυπτήρια προσωπογραφίας και αφιέρωμα στον Ιωάννη Μαλλιαρόπουλο (pics,vid)

Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης: Αποκαλυπτήρια προσωπογραφίας και αφιέρωμα στον Ιωάννη Μαλλιαρόπουλο (pics,vid)

Δεκέμβριος 18, 2019 - 20:55
8 σχόλια

Την Τετάρτη 18 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε στην κεντρική αίθουσα του Πολεμικού  Μουσείου / Παράρτημα Τρίπολης, ένα αφιέρωμα στον ευεργέτη Ιωάννη Μαλλιαρόπουλο, υπό τον γενικό τίτλο «Ιωάννης Μαλλιαρόπουλος 1847-1919, ένας αιώνας μετά…».

Ο Μέγας ευεργέτης Ιωάννης Μαλλιαρόπουλος γεννήθηκε το 1847 στα Λαγκάδια και εγκαταστάθηκε στην Τρίπολη το 1879.

Αξίζει να αναφέρουμε ότι το Πολεμικό Μουσείο της Τρίπολης στεγάζεται στον πρώτο όροφο του νεοκλασικού σπιτιού του Μαλλιαρόπουλου στην κεντρική πλατεία του Αγίου Βασιλείου.

Η εκδήλωση περιελάμβανε την παρουσίαση ενός σύντομου χρονικού των σταθμών της ζωής του από την Θεατρική Ομάδα Τρίπολης, τα αποκαλυπτήρια της προσωπογραφίας του Ιωάννη Μαλλιαρόπουλου, το οποίο φιλοτέχνησε και δώρισε στο δήμο Τρίπολης η Μαριλύ Ξαγά , ενώ η Χορωδία «Ορφέας» Τρίπολης  διάνθησε μουσικά την εκδήλωση.

Η Μαριλύ Ξαγά,, γεννήθηκε στο Μουένος Άιρες της Αργεντινής και απόφοιτη της Σχολής Παναμερικανικών Τεχνών, οικονομολόγος της UBS και από το 1977 εργάζεται μόνιμα και διαμένει στην Τρίπολη.

Όπως είναι γνωστό η καλλιτέχνης διακρίνεται στην προσωπογραφία, ακολουθώντας πιστά την κλασική σχολή. Εκθέσεις στον Ελλαδικό χώρο όπως «τρίτος κόσμος», «επιλογές 86-87», «ένα μυστήριο», «η γυναίκα», «για τα παιδιά όλου του κόσμου», «επιλογές 92», «ζωγραφική 93», «Αρκάδων ζωγράφων», «για την ορθοδοξία», την καθιέρωσαν σαν ένα από τα καλά ταλέντα στη χώρα μας.

Η αντιδήμαρχος Πολιτισμού κυρία Ελένη Καρούντζου, ο Διευθυντής του Πολεμικού Μουσείου Αθηνών Ταξίαρχος Παναγιώτης Γεωργόπουλος, ο πρώην δήμαρχος Σωτηρόπουλος Δημοσθένης έκαναν χαιρετισμό.

Video: 

ArcadiaPortal.gr Επετειακή εκδήλωση για τον Ιωάννη Μαλλιαρόπουλο στο Πολεμικό Μουσείο Τρίπολης


8 Σχόλια

Απο την συγκεκριμένη κυρία ζωγράφο αγόρασε απο πρώην δημαρχος Παυλής πάνω απο 10 προσωπογραφίες πρώην δημάρχων έναντι μεγάλου ποσού γύρω στις 30,000 χιλιάδες ευρώ.

Τι θα γίνει ρε αξιωματικοί και υπαξιωματικοί του μουσείου ,θα πάτε να επανδρωσετε καμμία μάχιμη μονάδα και μοίρα αυτές τις δύσκολες ώρες που περνάει το στράτευμα ;

Η κυρία αυτή πέρασε καλα επι δημαρχίας Παυλή. Για να δούμε πόσους πίνακες θα αγοράσει τώρα ο Τζιούμης.

χαχαχαχα 1.34 σε ολα τα μουσεια υπαρχουν αξιωματικοι και υπαξιωματικοι,τωρα αν εσυ ζοριζεσαι με αυτο,εεε λιγακι βαζελινη και ολα θα πανε καλυτερα

10:05 βλέποντας όπως χαχανιζεις είμαι σίγουρος ότι εσυ χρησιμοποιείς βαζελίνη μπορεί και άμμο !Στραβαδι

2.58 με τη λεξη στραβαδι που χρησιμοποιεις ,προφανως νομιζεις οτι εχει γραψει στρατιωτικος,ειμαι ο ιδιος που σου ειχα γραψει και στο αλλο θεμα,και ξαναλεω ,ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΣ υπο οποιαδηποτε μορφη,μονιμος -φανταρος,αν δε σου αρεσουν αυτα που γραφουν οι απλοι πολιτες,ξυδακι και να ειναι και τοπ ,οκ γκαβουλιακα μονιμε κομπλεξικε? τη βαζελινη πρωι και βραδυ να μη σε τσουζει,θα το συνηθισεις σιγα σιγα,χαχα

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.