Ποιος θα γίνει το πρώτο «κανόνι» στην Α Αρκαδίας;

Ποιος θα γίνει το πρώτο «κανόνι» στην Α Αρκαδίας;

Φεβρουάριος 22, 2017 - 15:10
0 σχόλια

Σκληρή "μάχη" για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ

Το πρωτάθλημα της Α' Αρκαδίας αναφορικά με την άνοδο και την παραμονή μπορεί να έχει κριθεί με τις δύο ομάδες του Λεωνιδίου να έχουν βίους αντίθετους σχετικά με την άνοδο και τον υποβιβασμό όμως υπάρχουν ακόμα πράγματα και κίνητρα στις τέσσερις αγωνιστικές που απομένουν για να φουντώσουν το ενδιαφέρον των φιλάθλων.

Ένα από αυτά είναι και η μάχη που γίνεται για τον φετινό πρώτο σκόρερ της Α' Αρκαδίας εκεί όπου 4 αγωνιστικές πριν από το φινάλε του πρωταθλήματος τα πάντα είναι ρευστά και η διεκδίκηση για τον τίτλο του πρώτου σκόρερ έχει ανάψει για τα καλά.

8 ποδοσφαιριστές με απόσταση τριών τερμάτων μοιάζουν να είναι πιο κοντά και διεκδικούν την πρώτη θέση του πίνακα των σκόρερ του φετινού πρωταθλήματος από πέντε διαφορετικές ομάδες με την κορυφή πια να είναι στα 10 τέρματα.

Με το τέλος της 18ης αγωνιστικής στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα βρίσκεται ο Μπέκα Κιρβαλίντζε, ο Πιτ Κυρίος του Λεωνιδίου και ο Μιχάλης Μήτσης του Πανιωνίου Μεγαλόπολης με 10 γκολ. Ένα λιγότερο έχει ο Νίκος Λάγκας της Τεγέας με 9. Λίγο πιο κάτω στα 7 γκολ είναι οι Χρήστος Καραμπέτσος και Γρηγόρης Τσαλγιτζόπουλος επίσης της Τεγέας ο Δημήτρης Αραχωβίτης των Βρασιών και οι Γιώργος Αγγελόπουλος και Χάρης Τακλής του Πανθυρεατικού.

Ένα από τα στοιχεία που ίσως παίξει τον ρόλο του για την συνέχεια είναι το γεγονός ότι ποδοσφαιριστές που διεκδικούν την πρωτιά έχουν τέσσερις ακόμα αγώνες με τις ομάδες τους και άλλοι τρεις ελέω Παγγαρτυνιακού.

Αναλυτικά

Μπέκα Κιρβαλίντζε Λεωνίδιο 10 γκολ: Σπουδαίο πρωτάθλημα από τον Γεωργιανό. Δεν είναι μόνο τα 10 γκολ που έχει πετύχει μέχρι στιγμής αλλά και οι ασίστ του και η βοήθεια στην επιθετική ανάπτυξη από τα πλάγια της ομάδας του. Ο Μπέκα Κιρβαλίντζε βρίσκεται στην πρώτη θέση του πίνακα μαζί με τον συμπαίχτη του Πιτ Κυρίο με το Λεωνίδιο να έχει όμως τρία παιχνίδια ακόμα δεδομένης της άνευ αγώνα νίκης με τον Παγγορτυνιακό την 20η αγωνιστική.

Πιτ Κυρίος Λεωνίδιο 10 γκολ: Σταθερή αξία ο Πιτ Κυρίος που θέλει εκτός από τον τίτλο του πρωταθλήματος και αυτόν του πρώτου σκόρερ. Πολύ καλή χρονιά από τον έμπειρο άσο των ερυθρόλευκων που είναι στους διεκδικητές του σχετικού πίνακα όντας στην πρώτη θέση με 10 γκολ. Και στην περίπτωση αυτή ισχύει ότι το Λεωνίδιο έχει ακόμα τρεις αγώνες να δώσει στο πρωτάθλημα καθώς υπάρχει το άνευ αγώνα με τον Παγγορτυνιακό την 20η αγωνιστική.

Μιχάλης Μήτσης Πανιώνιος Μεγαλόπολης 10 γκολ: Αθόρυβα αλλά πολύ ουσιαστικά ο Μιχάλης Μήτσης στην επιστροφή του στην Α' Αρκαδίας βρίσκεται στην κορυφή του πίνακα μαζί με τους Κιρβαλίντζε και Πιτ Κυρίο με 10 τέρματα συμβάλλοντας πάρα πολύ στο σκοράρισμα για την ομάδα του και στην παραμονή του Πανιωνίου Μεγαλόπολης στην κατηγορία. Και ο Πανιώνιος έχει ακόμα τρία παιχνίδια καθώς υπάρχει και το άνευ αγώνα με τον Παγγορτυνιακό την 21η αγωνιστική.

Νίκος Λάγγας Τεγέα 9 γκολ: Καταπληκτική σεζόν από τον κεντρικό χαφ της Τεγέας. Ο Νίκος Λάγκας αποδεικνύει πως και οι αμυντικοί μέσοι μπορούν να σκοράρουν και μάλιστα με συχνότητα και με πολύ ωραίο τρόπο που θα ζήλευαν ακόμα και επιθετικοί όπως αυτό με την ΑΕΚ Τρίπολης την προηγούμενη αγωνιστική. Στα συν του γεγονός ότι η Τεγέα έχει να δώσει ακόμα τέσσερις αγώνες στο πρωτάθλημα μέχρι την ολοκλήρωση του.

Χρήστος Καραμπέτσος Τεγέα 7 γκολ: Ο Χρήστος Καραμπέτσος είναι ένας από τους τρεις ποδοσφαιριστές της Τεγέας που διεκδικούν τον τίτλο ως δείγμα της καλής επιθετικής λειτουργίας της ομάδας του. Πολύ καλή χρονιά από τον ταλαντούχο εξτρέμ που εκτός από την δημιουργία από τα πλάγια στο φετινό πρωτάθλημα έχει σκοράρει έως τώρα με περισσότερη συχνότητα. Και αυτός έχει ακόμα 4 παιχνίδια μέχρι το τέλος της σεζόν.

Γρηγόρης Τσαλγιτζόπουλος Τεγέα 7 γκολ: Ο Γρηγόρης Τσαλγιτζόπουλος για μία ακόμα χρονιά από τότε που συστήθηκε στο Αρκαδικό ποδοσφαιρικό κοινό πραγματοποιεί σεζόν γεμάτη σε προσφορά και γκολ. Ο επιθετικός της Τεγέας έχει πετύχει 7 τέρματα μέχρι στιγμής έχοντας και αυτός το σημαντικό πλεονέκτημα που δεν είναι άλλο από το ότι υπάρχουν ακόμα τέσσερα παιχνίδια που έχει να δώσει η ομάδα του.

Δημήτρης Αραχωβίτης Βρασιές 7 γκολ: Ακόμα μία πολύ καλή χρονιά για τον Δημήτρη Αραχωβίτη που είναι πρώτος σκόρερ της ομάδας του και διεκδικητής του τίτλου του σχετικού πίνακα της Α' Αρκαδίας με 7 τέρματα συνολικά στο πρωτάθλημα. Στα θετικά και για των άσο των Βρασιών είναι το γεγονός πως η ομάδα του έχει μπροστά της να δώσει ακόμα τέσσερα παιχνίδια  στις εναπομείναντες αγωνιστικές εως το φινάλε.

Γιώργος Αγγελόπουλος Πανθυρεατικός 7 γκολ: Το πάλαι ποτέ μεγάλο "κανόνι" της Α' Αρκαδίας της χρονιές που η ομάδα του έφθανε στην κατάκτηση του τίτλου είναι και πάλι στις πρώτες θέσεις του σχετικού πίνακα. Η εμπειρία πια και το ένστικτο του σκόρερ μπορεί να τον οδηγήσει στην κορυφή παρότι υπάρχουν ακόμα τρία παιχνίδια που έχει να δώσει ακόμα η ομάδα του παρότι υπάρχει το άνευ με τον Παγγορτυνιακό την επόμενη αγωνιστική.

Χάρης Τακλής Πανθυρεαρτικός 7 γκολ: Χρόνο με τον χρόνο όλο και καλύτερος ο Χάρης Τακλής που ανεβαίνει και βρίσκει τον ρόλο στην ομάδα του Άστρους. Πολύ καλή χρονιά για τον Χάρη Τακλή που με τα 7 τέρματα έως τώρα μπορεί να κοιτάει ακόμα ψηλότερα στον πίνακα. Και στην περίπτωση αυτή όμως ο υψηλόσωμος μεσοεπιθετικός έχει τρία παιχνίδια ακόμα καθώς υπάρχει και αυτό με τον Παγγορτυνιακό στο πρόγραμμα για την ομάδα του.

Σκόρερ

Κιρβαλίντζε, Πιτ Κυρίος (Λεωνίδιο), Μήτσης (Πανιώνιος Μεγαλόπολης) 10

Λάγγας (Τεγέα) 9

Καραμπέτσος, Τσαλγιτζόπουλος (Τεγέα), Αγγελόπουλος Τακλής (Πανθυρατικός), Αραχωβίτης (Βρασιές) 7

Φωτογραφία από: leonidion.gr

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.