Ποιος θα είναι ο «ρυθμιστής» στον νέο Δήμο Τρίπολης;

Ποιος θα είναι ο «ρυθμιστής» στον νέο Δήμο Τρίπολης;

Ιούνιος 27, 2019 - 11:50
3 σχόλια

Μπορεί να βρισκόμαστε σε προεκλογικό πυρετό  για τις εθνικές εκλογές, αλλά δεν πρέπει ξεχνάμε πως από την 1η Σεπτεμβρίου αναλαμβάνουν οι νέοι δήμαρχοι με το νέο καθεστώς του «Κλεισθένη».

Δεν είναι και λίγοι οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι που περιμένουν να αλλάξει η κυβέρνηση ώστε ο Κυριάκος Μητσοτάκης να κάνει τις τροποποιήσεις που έχει εξαγγείλει στον «Κλεισθένη», δίνοντάς τους την ισχυρή εντολή ώστε να μπορούν να εφαρμόζουν τις αποφάσεις τους στα δημοτικά συμβούλια.

Όλα αυτά όμως είναι εξαγγελίες και ώσπου να υλοποιηθούν, αν υλοποιηθούν, θα περάσει αρκετό χρονικό διάστημα.

Στον Δήμο Τρίπολης ο μεγάλος νικητής είναι ο Κώστας Τζιούμης και με τα ως τώρα δεδομένα, καλείται να λάβει μια σημαντική απόφαση: Με ποιον θα μπορέσει να συνεργαστεί για το μέλλον του Δήμου μας.

Ο Γιάννης Σμυρνιώτης, ο οποίος έλαβε ισχυρή εντολή την πρώτη Κυριακή με 13 έδρες που θα κατέχει στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο, διαθέτει αδιαμφισβήτητη πείρα και τεχνογνωσία λόγω της θητείας του ως δημάρχου. Ουδείς ξεχνά ούτε ασφαλώς μπορεί να υποτιμήσει τα έργα που πραγματοποιήθηκαν στο Δήμο Τρίπολης εν μέσω οικονομικής κρίσης από τη δική του δημοτική αρχή. Ίσως, λοιπόν, είναι ο απόλυτος ρυθμιστής για το μέλλον του Δήμου Τρίπολης.

Μια συνεργασία των δύο παρατάξεων, «Τρίπολη Αύριο» και της «Νέα Τρίπολη», τις οποίες οι δημότες έστειλαν στη δεύτερη Κυριακή με τις ψήφους τους, θα είναι το ιδανικότερο σενάριο καθώς ο Κώστας Τζιούμης, εφόσον  έρθει σε συμφωνία με τον Γιάννη Σμυρνιώτη, θα έχει μια ισχυρή πλειοψηφία και εν μέρει το κεφάλι του ήσυχο, καθώς θα έχει να συνεργαστεί και να συνεννοηθεί με μία παράταξη και όχι με τρεις ή τέσσερις (Παυλής, Τσιαμούλος, Κατσαφάνας, Βόσνος ή Γούργαρης).

Ως αυτή την ώρα, εξ όσων γνωρίζω, δεν έχει γίνει κάποια επίσημη επαφή για οτιδήποτε…

Τελικά, ο Γιάννης Σμυνρνιώτης, τον οποίον πολλοί θεωρούν «τελειωμένο», ίσως είναι ο απόλυτος ρυθμιστής του νέου Δήμου Τρίπολης υπό τον «Κλεισθένη»…

 

Θάνος Μπόγρης


3 Σχόλια

Δεν νομίζω πάντως να χαλάει και τον ίδιο το Σμυρνιώτη μια τέτοια συμφωνία. Θα τα έχει κι αυτός τα "οφέλη" του. Κι ο νοών νοείτω..

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.