Ποιος κέρδισε στην πραγματικότητα τις εκλογές του ΦΟΔΣΑ;

Ποιος κέρδισε στην πραγματικότητα τις εκλογές του ΦΟΔΣΑ;

Δεκέμβριος 27, 2016 - 21:00
2 σχόλια

Φιλαράκια μου καλά και αγαπημένα, γεια σας και χρόνια πολλά! Πώς σας φαίνεται η Treeπολη και τα μαγικά Χριστούγεννα; Ήπιατε αρκετούς καφέδες να έχετε... απόθεμα; Από την Πρωτοχρονιά το αγαπημένο μας χόμπι εδώ στη μαγευτική Τρίπολη θα μας αδειάσει την τσέπη και δεν λέει!

Χρονιάρες μέρες, ζουρλαθήκαμε να τρέχουμε από την Περιφέρεια στο Δημαρχείο και από το Δημαρχείο στους... δημάρχους του ΦΟΔΣΑ. Τι συνεδρίαση και κακό! Ψηφίστηκε το Μεγαβούνι -έτσι, σκέτο, επειδή μπορεί, βρε αδερφέ! Τι κι αν... παίζεται αν μπορεί ή δεν μπορεί να γίνει. Μπήκαν και τα λουκέτα με τις αλυσίδες στην περιοχή και όλα πάνε ρολόι και κατά τα συνήθη. Αλλά μήπως, λέω εγώ τώρα, μήπως τίποτα δεν έχει νόημα από όλα αυτά;

Διότι έχουμε και πρόεδρο στον ΦΟΔΣΑ. Επιτέλους. Ποιος, όμως, νίκησε πραγματικά στον ΦΟΔΣΑ;

Στη σύντομη συνεδρίαση, ψήφισαν 43 δήμαρχοι συνολικά, από τους οποίους οι 26 τον δήμαρχο Ευρώτα, και οι 17 τον πρώην δήμαρχο Βόρειας Κυνουρίας. Ο νικητής των εκλογών και σημερινός πρόεδρος είναι ένθερμος οπαδός της ΣΔΙΤ και του σχεδίου της Περιφέρειας για τα απορρίμματα. Ο ηττημένος, πρώην δήμαρχος σε Δήμο που έχει προχωρήσει στην τοπική διαχείριση, έπνεε μένεα εναντίον της Περιφέρειας μετά την επεισοδιακή συνεδρίαση του ΠεΣυ, όπου δήμαρχοι, ανάμεσά τους και ο Τρίπολης, ζήτησαν και δεν έλαβαν ποτέ τον λόγο εντός της αιθούσης, αλλά τα έψαλλαν για τα καλά έξω, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Τι σημαίνει αυτό; Μήπως τελικώς ο ΦΟΔΣΑ κινείται προς... ΣΔΙΤ μεριά, εγκαταλείποντας σιγά-σιγά τη θέση «τα απορρίμματα στους Δήμους»;

Είκοσι έξι είναι αυτοί που θέλουν την ολοκληρωμένη διαχείριση απορριμμάτων, σύμφωνα με το σχέδιο της Περιφέρειας, ενώ 17 είναι αυτοί που δεν το θέλουν; Τα κουκιά είναι μετρημένα, αλλά η καθυστέρηση μεγάλη, και οι σκηνές που έρχονται, θυμίζουν τον Άμλετ του Σαίξπηρ: Το φάντασμα του Πατέρα επιστρέφει και έρχεται ο κόσμος τούμπα.

Προς το παρόν, φαίνεται ότι ο νικητής είναι ένας. Ο συνήθης, δηλαδή!
 

Ειδήσεις: 

2 Σχόλια

Ο ΦΟΔΣΑ είναι ένα όργανο μη αντιπροσωπευτικό της πραγματικότητας διότι δίνει μία ψήφο στο δήμο Κορίνθου των 146.000 κατοίκων και μία στο δήμο Τριφυλλίας των 15.000 κατοίκων. Οι 17 που ψήφισαν Σκάντζο εκπροσωπούν πληθυσμιακά το 65% της Πελοποννήσου. Αυτό είναι ενδεικτικό.

Είναι σαν το 65% που ψήφισε ΟΧΙ και οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ- ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ το έκαναν ΝΑΙ. Ο Παπαζαχαρίας και ο Παυλής καλά θα κάνουν να βρουν τρύπα να κρυφτούν. ***

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.