Ποιοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα εφέτος

Ποιοι θα πάρουν κοινωνικό μέρισμα εφέτος

Οκτώβριος 20, 2019 - 16:02
0 σχόλια

Σύμφωνα με την έντυπη έκδοση της «Καθημερινής» το ποσό που θα μοιραστούν όσοι ενταχθούν τελικά στο κοινωνικό μέρισμα εκτιμάται ότι μπορεί να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 400 εκατ. ευρώ. Το προσχέδιο προϋπολογισμού που υπεβλήθη στις Βρυξέλλες το υπολογίζει στα 0,2% του ΑΕΠ, ήτοι 380 εκατ. ευρώ και οι μέχρι στιγμής ενδείξεις για την πορεία των εσόδων οδηγούν στο συμπέρασμα ότι θα κινηθεί υψηλότερα. Ιδιαίτερα ενθαρρυντική, αναφέρουν οι πηγές, ήταν η πορεία της ρύθμισης των 120 δόσεων, με αποτέλεσμα να εισπραχθούν προκαταβολές που εγγυώνται ένα γενναιόδωρο μέρισμα. Παρ’ όλα αυτά, οι πηγές στο υπουργείο Οικονομικών αναφέρουν και ένα κατώτατο πιθανό όριο του υπερπλεονάσματος, τα 250 εκατ. ευρώ.

Οι οριστικές αποφάσεις ως προς το πού θα κατανεμηθεί, δεν έχουν ακόμη ληφθεί και προφανώς ο πρωθυπουργός θα έχει τον τελικό λόγο. Γίνονται, όμως, εισηγήσεις για τη χορήγησή του στις εξής κατηγορίες:

• Στους χαμηλοσυνταξιούχους.

• Στους κοινωνικά και οικονομικά ασθενέστερους, χαμηλόμισθους, δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος αλληλεγγύης.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.