Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά μετά τις εκλογές

Ποιοι συνταξιούχοι θα λάβουν αναδρομικά μετά τις εκλογές

Ιούνιος 24, 2019 - 16:01
0 σχόλια

Αναδρομικά για 1,5 εκατ. συνταξιούχους με δόσεις από 20 έως 489 ευρώ το μήνα έρχονται μετά τις εκλογές. Ο τελικός λογαριασμός των επιστροφών από τις παράνομες μειώσεις είναι οριστικός και θα έχει αναδρομικά για 10 μήνες που όμως θα δοθούν με δόσεις λόγω δημοσιονομικού κόστους άνω του 1,7 δισ. ευρώ.

Αν προστεθούν και τα δώρα των συντάξεων για το ίδιο διάστημα, τότε το κόστος φτάνει στα 3,7 δισ. ευρώ.

Αναδρομικά θα λάβουν:

— Συνταξιούχοι που δεν έχουν προσφύγει στα δικαστήρια και περιμένουν αναδρομικά 10μήνου με ρύθμιση που θα υποχρεωθεί να φέρει στη Βουλή η επόμενη κυβέρνηση.

— Συνταξιούχοι που έχουν κάνει προσφυγή και διεκδικούν αναδρομικά πέραν των 10μήνων, με όριο τους 42 μήνες, δηλαδή από Ιούνιο 2015 ως Δεκέμβριο 2018, καθώς στο διάστημα αυτών των 3,5 ετών οι παράνομες μειώσεις δεν σταμάτησαν, αλλά επιβάλλονταν κανονικά και κάθε μήνα, παρότι το Συμβούλιο της Επικρατείας είπε ότι είναι αντισυνταγματικές και ως εκ τούτου παράνομες αν συνεχιστούν.

— Συνταξιούχοι που διεκδικούν αναδρομικά πέραν και των 42 μηνών, δηλαδή όσους έχουν κάνει ή θα κάνουν προσφυγή μέσα στο 2019, διεκδικώντας επιστροφή παράνομων μειώσεων από τον Ιούνιο του 2015 και μέχρι μία πενταετία.

Τα αναδρομικά 10μήνου βγαίνουν ως 6.000 ευρώ. Μαζί με τα δώρα ξεπερνούν και τις 7.500 ευρώ με κόστος κοντά στα 3,7 δισ. ευρώ. Τα αναδρομικά 3,5 ετών φτάνουν ή και ξεπερνούν τις 30.000 ευρώ. Μαζί με τα δώρα και έχουν κόστος άνω των 12,5 δισ. ευρώ.


Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.