Ποιοι χάνουν τα ακίνητά τους σε Άστρος, Π. Άστρος, Δολιανά και Ξηροπήγαδο

Ποιοι χάνουν τα ακίνητά τους σε Άστρος, Π. Άστρος, Δολιανά και Ξηροπήγαδο

Νοέμβριος 21, 2017 - 10:00
0 σχόλια

Στο Δημόσιο περνούν τα ακίνητα όλων όσοι δεν τα δήλωσαν στο Κτηματολόγιο

Σε 111 περιοχές και πόλεις της χώρας μας υπάρχουν ακίνητα τα οποία δεν έχουν δηλωθεί στο Κτηματολόγιο ή έχουν σοβαρά σφάλματα στις δηλώσεις τους. Ανάμεσα στις περιοχές αυτές είναι το Άστρος, το Παράλιο Άστρος, τα Δολιανά και το Ξηροπήγαδο.

Σημειωτέον ότι εδώ και 14 χρόνια έχει ξεκινήσει σε αυτές τις 111 περιοχές η διαδικασία κτηματογράφησης. Μετά το πέρας αυτών των ετών, που είναι το 2018, χάνεται οριστικά η δυνατότητα δικαστικής προσφυγής και συνεπώς και το ίδιο το ακίνητο.

Το θέμα, βρέθηκε στο επίκεντρο του 20ού Ετήσιου Συνεδρίου της Ένωσης Ιδιοκτητών Αχαΐας στην Πάτρα όπου ο Πρόεδρος της ΠΟΜΙΔΑ κ. Στράτος Παραδιάς επεσήμανε την ανάγκη άμεσης νομοθετικής παράτασης της προθεσμίας αυτής έως τουλάχιστον την 20ετία της έκτακτης χρησικτησίας του Αστικού Κώδικα, ώστε να μην πάσχει από αντισυνταγματικότητα η διαδικασία της αφαίρεσης της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας από αυτούς που για οποιοδήποτε λόγο δεν τη δήλωσαν.

Όπως είπε, μάλιστα, ο κ. Παραδιάς, στον προϋπολογισμό του κράτους δεν προβλέπεται κανένα σχετικό κονδύλι, πράγμα που σημαίνει ότι πρακτικά δεν υφίσταται ούτε η δυνατότητα αποζημίωσης.

Ειδήσεις: 

Προσθήκη νέου σχολίου

Το ArcadiaPortal.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά, συκοφαντικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.